Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Bud s-a transferat la Sibiu

Ziarul de Vrancea
19 feb 2019 420 vizualizări

FC Hermannnstadt l-a transferat pe atacantul Cristian Bud și vine la gruparea sibiană după ce a îmbrăcat tricoul formației Yverdon Sport din cel de-al treilea eșalon al Elveției. Atacantul Cristian Bud are 33 de ani și are un palmares impresionant.

El a câștigat de trei ori titlul național, cu CFR Cluj (2009/2010, 2011/2012) și Milsami Orhei (2014/2015), în Republica Moldova. În plus, atacantul a cucerit cu CFR Cluj de două ori trofeul Cupei României, în edițiile 2009/2010 și 2015/2016. Cristian Bud a evoluat în 186 de meciuri, în Liga 1, pentru Gaz Metan Mediaș, CFR Cluj, Pandurii Tg. Jiu, Poli Timișoara și Concordia Chiajna, înscriind 50 de goluri. De-a lungul carierei a mai îmbrăcat tricoul echipelor Liberty Salonta, FC Bihor Oradea, Debrecen (Ungaria), Milsami Orhei (Moldova) și Yverdon Sport (Elveția).

Loți, audiat la Ligă

Antrenorul echipei Antwerp, Laszlo Bölöni, a fost audiat, ieri, de o comisie a ligii profesioniste belgiene, pentru că a criticat arbitrajul meciului cu Standard Liège. Bölöni a fost nemulțumit de cartonașul roșu acordat de centralul Wim Smet lui Lamkel Ze, dar și de acordarea golului de 0-1, după apelarea la VAR. Tehnicianul român riscă o amendă de până la 5.000 de euro. O decizie în acest caz va fi cunoscută cel mai târziu luni. Comisia care va decide sancțiunea este formată din antrenorul Ariel Jacobs (65 de ani), fostul fotbalist Gonzague Vandooren (39 de ani) și fostul arbitru Alexis Ponnet (78 de ani).

Sancțiuni ale Comisiei de Disciplină

Jucătorul Florin Bejan de la Astra a fost suspendat pentru două jocuri și a primit o penalitate sportivă de 3.000 lei din partea Comisiei de Disciplină a FRF, după ce a fost eliminat la meciul cu CFR Cluj. Bejan a fost eliminat în minutul 30 al meciului de sâmbătă, urma unei intrări dure la Djokovic. De asemenea, Comisia de Disciplină a decis suspendarea pentru un joc a jucătorilor Denis Drăguș(FC Viitorul) și Willy Semedo (Poli Iași). Ambii jucători au primit și o penalitate sportivă de 740 lei.

Arabii de la City investesc în China

Proprietarii grupării Manchester City au anunțat că au investit în achiziționarea clubului chinez de liga a treia Sichuan Jiuniu. City Football Group a cumpărat clubul din Chengdu alături de două companii, UBTECH și China Sports Capital. “Credem cu putere în viitorul fotbalului din China. Facem un angajament pe termen lung, de a crește și dezvolta Sichuan Jiuniu FC și de a cultiva talentul fotbalistic chinez”, a declarat Ferran Soriano, directorul executiv al City Football Group. Acesta este cel de-al șaptelea club sportiv în care se implică grupul de firme deținut de investitori din Emiratele Arabe Unite.

Federer vine la Țiriac

Roger Federer a ales să dispute sezonul de zgură care culminează cu al doilea Grand Slam al anului, la Roland Garros, și a decis să participe la turneul de la Madrid (3-12 mai), organizat de Ion Țiriac. Federer a jucat ultima dată la Madrid în 2015, când a pierdut primul meci, pe care l-a disputat împotriva lui Nick Kyrgios. Elvețianul de 37 de ani a câștigat competiția de 1.000 de puncte în 2012, 2009 și 2006 și a mai ajuns în finală în 2007 și 2010. Tot din 2015, el nu a mai jucat la Roland Garros. În ultimii ani, Roger Federer a decis să “sară” peste sezonul de zgură pentru a se concentra pe celelalte trei turnee de Grand Slam  care se joacă pe suprafețe mai convenabile pentru el.

Kostner nu se duce la Mondiale

Patinatoarea italiană Carolina Kostner, campioană mondială în 2012, nu va evolua la Campionatele Mondiale de patinaj artistic din martie, din Japonia.  Kostner, în vârstă de 32 de ani, are probleme la șold, iar în decembrie a suferit o accidentare la un picior în urma unui accident domestic. Ea nu va participa la CM de la Saitama, din 18 - 24 martie, dar speră să revină la CM pe echipe din 11-14 aprilie, de la Fukuoka

Khedira s-a operat la inimă

Mijlocașul Sami Khedira a fost supus unei intervenții chirurgicale pentru o aritmie cardiacă și va lipsi aproximativ o lună, a anunțat clubul italian. “Intervenția s-a desfășurat perfect. După o scurtă convalescență, jucătorul își va putea relua activitatea”, a anunțat Juventus Torino. În vârstă de 31 de ani, Khedira este legitimat la Juventus din 2015 și are contract până în 2021.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.