Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Brigadă feminină la Supercupă

Ziarul de Vrancea
12 aug 2019 836 vizualizări

Meciul FC Liverpool – Chelsea, contând pentru Supercupa Europei, va fi arbitrat de franțuzoaica Stephanie Frappart.

Frappart va fi ajutată de asistenții Manuela Nicolosi și Michelle O’Neal.. “Va fi pentru prima dată când o femeie arbitru va conduce la centru un eveniment major masculin organizat de UEFA”, se arată pe site-ul forului continental. În iulie, Frappart a arbitrat finala Cupei Mondiale la fotbal feminin, dintre SUA și Olanda. De asemenea, ea a condus semifinala Olanda – Anglia, a Campionatului European feminin din 2017, și finala Campionatului European feminin under 19 din 2012. În aprilie, Frappart a devenit prima femeie arbitru din Ligue 1. Supercupa Europei se va disputa astăzi, de la ora 22: 00, la Istanbul. Liverpool este deținătoarea trofeului Ligii Campionilor, iar Chelsea este câștigătoarea Ligii Europa.

Beckham l-ar dori pe Cavani

Atacantul uruguayan al echipei Paris Saint-Germain, Edinson Cavani, ar putea evolua din sezonul viitor la formația Inter Miami, din campionatul nord-american de fotbal (MLS). Echipa Inter Miami este patronată de fostul fotbalist englez David Beckham. Pentru postul de antrenor, Beckham ar dori să-l angajeze pe fostul tehnician al formației AC Milan, Gennaro Gattuso. Cavani, în vârstă de 32 de ani, este cel mai bun marcator din istorie clubului PSG, cu 194 de goluri în 281 de meciuri. El este sub contract până în 2020.Gruparea lui David Beckham, Inter Miami CF, va disputa primul său sezon în campionatul nord-american (MLS) în 2020.

„Gogu” rămâne în India

Fotbalistul Lucian Goian (36 de ani) a semnat un nou angajament, tot cu o echipă din India, Chennaiyin FC. Goian va juca acolo până la sfârșitul anului. Fundașul central rămăsese liber de contract, după despărțirea de Mumbai City. Lucian Goian se află din 2016 în India. A mai avut o scurtă escală în Australia, la Perth Glory, iar acum va evolua pentru Chennaiyin FC. Lucian Goian va purta tricoul cu numărul 6 la Chennaiyin FC și a avut parte de o prezentare spectaculoasă. De-a lungul carierei, Lucian Goian a mai jucat pentru Onești, Ceahlăul Piatra Neamț, Dinamo, Astra, CFR Cluj, FC Brașov și Tianjin Teda. Lucian Goian (zis „Gogu”) este fratele fundașului mult mai cunoscut, Dorin Goian, numit și „Goe”.

 

Matriarhat în Commonwealth

Asociația Jocurilor Commonwealth a votat pentru introducerea în programul evenimentului a crichetului feminin, a voleiului pe plajă și a tenisului de masă paralimpic. Commonwealth 2022 va deveni primul eveniment sportiv care va avea mai multe probe feminine decât cele masculine. În total, vor fi 135 de medalii puse în joc pentru femei, în timp ce, pentru bărbați, vor fi 133. Președintele Federației Jocurilor Commonwealth, Dame Louise Martin, a spus conform SkySports: „Astăzi este o zi istorică pentru Jocurile Commonwealth și mă bucur să pot anunța că Birmingham 2022 va găzdui cel mai amplu program sportiv pentru femei și paralimpici din istorie”. Jocurile Commonwealth din 2022 vor avea loc la Birmingham, între 27 iulie 2022 și 7 august 2022.

Echipele pentru Laver Cup

Grecul Stefanos Tsitsipas, locul 7 ATP, va participa pentru prima dată la turneul Laver Cup, în septembrie, la Geneva. Tsitsipas va juca pentru Echipa Europei, în timp ce australianul Nick Kyrgios, numărul 27 mondial, va evolua pentru Echipa Lumii. “Este ca un vis să fac parte din această echipă incredibilă, cu Roger și Rafa, pe care i-am admirat de mic copil, alături de Dominic, Sasha și Fabio”, a declarat Tsitsipas. La Geneva, în perioada 20-22 septembrie, echipa Europei, care îl are căpitan pe Björn Borg, se va confrunta cu echipa Lumii. Din echipa Europei fac parte Rafael Nadal, Roger Federer, Dominic Thiem, Alexander Zverev, Stefanos Tsitsipas și Fabio Fognini, iar din echipa lumii, Kevin Anderson, John Isner, Milos Raonic, Nick Kyrgios și Denis Shapovalov. câștigate de europeni. În acest an, competiția a fost inclusă în calendarul ATP

S-a retras Sneijder

Mijlocașul ofensiv olandez Wesley Sneijder și-a anunțat retragerea din activitate la 35 de ani. Trecut pe la Ajax Amsterdam (2002-2007), Real Madrid (2007-2009) și Inter Milan (2009-2013), Sneijder și-a anunțat retragerea într-un filmuleț postat pe site-ul clubului FC Utrecht, din orașul său natal. El are 134 de meciuri și a marcat 31 de goluri pentru naționala Olandei. După patru sezoane la Galatasaray (ianuarie 2013 - ianuarie 2017), Sneijder a semnat șase luni cu Nice, iar din ianuarie 2018 evolua la Al-Gharafa, în Qatar.

A murit „Tata” lui Maradona

Fostul fundaș José Luis Brown, campion mondial cu Argentina în 1986, a murit la 62 de ani, după o lungă boală, a anunțat fostul său club, Estudiantes. Format în Argentina, cel poreclit «El Tata» a fost campion mondial cu Albiceleste la Cupa Mondială din 1968. El a marcat primul gol al finalei contra Germanei Federale și a avut 36 de meciuri în naționala Argentinei.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.