Sport

MOZAIC ŞTIRI SPORTIVE: Botoșani – OK pentru revenire

Ziarul de Vrancea
16 iun 2020 831 vizualizări

În urma testelor medicale efectuate în cursul acestei săptămânii, fotbaliștii și staff-ul tehnic – administrativ al echipei FC Botoșani au fost declarați apți pentru a relua activitatea în Liga 1. Astfel, FC Botoșani va juca sâmbătă, 20 iunie, ora 20.00, partida cu CFR Cluj de pe propriul teren, contând pentru etapa a IV-a play-off-ului.

Marți, 23 iunie, cu începere de la ora 20.00, FC Botoșani va disputa la Craiova, cu Universitatea, meciul restant din etapa a III-a. Partida din etapa a V-a, dintre Gaz Metan Mediaș și FC Botoșani va avea loc vineri, 26 iunie, cu începere de la ora 20.00. Echipa FC Botoșani a fost oprită de la competiție după ce medicul echipei a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus.

Andone și Tamaș rămân la Astra

Clubul Astra Giurgiu a anunțat, ieri, că tehnicianul Bogdan Andone și-a prelungit contractul, noul acord fiind valabil până la finalul sezonului viitor. De asemenea, jucătorul Gabriel Tamaș a semnal prelungirea contractului până la finalul acestui sezon. “Astra va continua cu antrenorul Bogdan Andone și în sezonul viitor, 2020-2021, tehnicianul punându-și semnătura pe un nou angajament cu clubul nostru! Staff-ul său rămâne același, secunzii Vasile Maftei, Octavian Chihaia, Massimo Stalteri și Ionuț Boșneag punându-și de asemenea semnăturile pe noile contracte cu Astra. Tot astăzi, internaționalul Gabi Tamaș a semnat prelungirea actualului angajament până la finalul sezonului în curs!”, se arată pe site-ul clubului.

Primele meciuri din Liga a II-a

Play-off-ul Ligii a II-a va începe cu confruntările UTA Arad – Petrolul Ploiești, CS Mioveni – FC Rapid și Turris – FC Argeș, s-a stabilit în urma tragerii la sorți care a avut loc miercuri, la Casa Fotbalului. Comitetul de Urgență al FRF a decis la 14 mai ca sezonul 2019-2020 al competiției Liga 2 Casa Pariurilor să se încheie cu un play-off între primele șase clasate la momentul întreruperii cauzate de pandemia COVID-19. Echipele clasate pe primele două locuri la finalul play-off-ului vor promova direct în Liga 1, în timp ce formația de pe poziția a treia va disputa cu joc de baraj cu locul 6 din play-out-ul Ligii 1.

Coleman, suspendat provizoriu

Americanul Christian Coleman, campion mondial en titre la atletism, la 100 m, a fost suspendat provizoriu pentru că a ratat un control antidoping la 9 decembrie 2019, a treia astfel de neregulă într-un an, Pe Twitter, Coleman s-a plâns de sistemul folosit și de faptul că sancțiunile pentru ratarea controalelor pot fi mai mari decât cele pentru dopaj. “Mulți oameni nu știu cât de obositor este procesul de testare antidoping pentru fiecare atlet. Acest proces mi-a provocat mult stres, multe atacuri de panică și multă anxietate. Prefer să distribui localizarea telefonului meu pentru ca ei să îl găsească oricând”, a scris sportivul. El a precizat că este cel puțin dezamăgit de situație. “Eu vreau doar să alerg, dar situația aceasta a fost frustrantă, enervantă și cel puțin dezamăgitoare”. Coleman riscă o suspendare de până la doi ani.

CNCD bubuie FRF

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis,ieri, sancționarea Federației Române de Fotbal (FRF) cu 5.000 de lei pentru scandări discriminatorii de la meciul România – Spania, din septembrie 2019. Hotărârea a fost adoptată cu unanimitate de voturi (8) La 5 septembrie 2019, naționala României a fost învinsă de Spania cu scorul de 1-2, pe Arena Națională, în preliminariile Campionatului European.

Bayern, din nou campioană

Bayern München a câștigat titlul cu numărul 30 în Bundesliga, al optulea consecutiv, după ce a învins, marți, în deplasare, cu scorul de 1-0 (1-0), formația Werder Bremen, în etapa a XXXII-a a Bundesliga. Lewandowski a marcat în minutul 43. Alphonso Davies (Bayern) a fost eliminat în minutul 79, când a primit al doilea cartonaș galben. Cu două etape și câteva meciuri rămase de disputat, Bayern conduce în clasament cu zece puncte avans față de a doua clasată, Borussia Dortmund. Formația bavareză are 76 de puncte, iar Dortmund, de pe locul 2, 66 de puncte și încă trei meciuri de jucat. Astfel, echipa antrenată Hans-Dieter Flick nu mai poate pierde locul I. Bayern poate face eventul, dacă va învinge, la 4 iulie, pe Bayer Leverkusen, în finala Cupei Germaniei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.