Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Blatter cere mutarea Cupei Mondiale 2022

Ziarul de Vrancea
13 apr 2020 958 vizualizări

Organizarea Cupei Mondiale de fotbal din 2022 ar trebui să-i fie retrasă Qatarului pentru a fi încredințată, de preferință, Statelor Unite, a sugerat Sepp Blatter, fost președinte al FIFA, într-un interviu pentru Sport Bild, potrivit ziarului belgian Le Soir.

Suspiciunile legate de atribuirea CM 2022 Qatarului au fost relansate de procurorii americani în urma unei anchete ce a menționat corupția unor membri ai FIFA. Blatter, care are 84 de ani, a explicat că organizarea turneului ar putea fi atribuită „Germaniei, însă asta ar însemna două ediții consecutive în Europa după cea din 2018 în Rusia. Japonia este și ea o posibilitate, dar mă gândesc la Statele Unite. Ei oricum organizează ediția din 2026 (împreună cu Mexic și Canada - n. r.) și au deja experiența celei din 1994”.

Arabii preiau „coțofenele”

Preluarea Newcastle United de către un grup condus de femeia de afaceri britanică Amanda Staveley cu sprijinul unui fond de investiții din Arabia Saudită (80% din acțiuni) urmează să fie finalizată, potrivit presei engleze. Clubul este deținut în prezent de miliardarul Mike Ashley, proprietar din 2007.Potrivit Sky Sports, suma tranzacției ar fi de 300 de milioane de lire sterline (340 de miliarde de euro), inferioară estimărilor inițiale, de 340 de milioane de lire sterline, din cazua pandemiie de coronavirus. Clubul este de vânzare din octombrie 2017, iar Ashley a cerut inițial 400 de milioane de euro.Echpa Newcastle, antrenată Steve Bruce, ocupă locul 13 în clasamentul Premier League, la opt puncte de zona retrogradării.

Italienii vor turnee de tenis

Federația italiană de tenis nu renunță la ideea de a organiza în acest an turneul de la Roma, președintele Angelo Binaghi enumerând printre posibilitățile de disputare a competiției lunile septembrie, octombrie, noiembrie și chiar decembrie.Într-un interviu acordat Corriere della Sera, citat de lequipe.fr, Binaghi a afirmat că Internaționalele Italiei ar putea face parte din „noul sezon de zgură”, creat prin mutarea turneului de la Roland Garros în septembrie, sau s-ar putea juca indoor, la Cagliari sau Milano și Torino, în noiembrie sau decembrie. Dacă nu se va putea juca pe zgură, la Foro Italico, atunci turneul ar putea avea loc pe suprafață rapidă. Mai mult, Binaghi a pus ochii și pe intervalul Turneului Campionilor, în cazul în care acesta nu va putea avea loc la O2 Arena din Londra.

Apelul PAOK a fost respins

Comisia de apel a federației de fotbal din Grecia a respins memoriul cluburilor PAOK Salonic și Xanthi la depunctarea primită pentru acționariat comun. PAOK Salonic se va adresa TAS după această decizie. La începutul lunii martie, PAOK Salonic, fosta echipă antrenată de Răzvan Lucescu, a fost penalizată cu șapte puncte, din cauza faptul că patronul Ivan Savvidis este acționar, printr-un interpus, și la altă grupare din campionatul grec, Xanthi, care a primit o penalizare de 12 puncte. !n decembrie 2019, clubul rival OlympiaKos Pireu l-a acuzat pe Savvidis, proprietarul lui PAOK, că deține acțiuni la Xanthi, printr-un membru al familiei sale, practică neregulamentară, pasibilă de retrogradare. !n urma penalizării, PAOK rămâne pe locul doi, cu 52 de puncte, la mare distanță de liderul Olympiacos, care a acumulat 66 de puncte, în 26 de etape. Însă AEK, locul 3, se apropie la un punct de formația din Salonic. Penalizarea echipei Xanthi înseamnă coborârea ei de pe locul 9 pe locul 12, cu 18 puncte, aproape de zona retrogradării.

Greaves a fost externat

Fostul fotbalist Jimmy Greaves, în vârstă de 80 de ani, deținătorul recordului de goluri în Premier League, a fost externat după o săptămână, Fostul atacant a suferit un accident vascular cerebral în mai 2015 și de atunci sănătate a lui s-a slăbit. Greaves a fost internat la 7 aprilie și nu a contractat virsul Sars-CoV-2. Jimmy Greaves a marcat 357 goluri între 1957 și 1972. De asemenea, el este cel mai bun marcator al echipei Tottenham, cu 266 de goluri, și ocupă locul 4 în topul golgeterilor naționalei Angliei, cu 44 de reușite în 57 de meciuri. El a mai jucat la Chelsea, AC Milan, West Ham United și Chelmsford City.

Reducere cu o treime

Conducătorii echipei Arsenal au acceptat o reducere de peste o treime a salariilor, a anunțat gruparea londoneză, care a sublbiniat că se confruntă cu „una dintre cele mai grele perioade” din istorie. „Impactul financiar potențial este important, noi trebuie să fim responsabii și să acționăm acum pentru a proteja Arsenal de ceea ce s-ar putea întâmpla în lunile următoare. Este una dintre cele mai grele perioade din istoria noastră de aproape 134 de ani”, a anunțat clubul. Premier League este suspendată de la mijlocul lunii martie și cluburile au cerut jucătorilor să-și reducă salariile cu aproximativ 30 la sută. Însă niciun acord în acest sens nu a intervenit la Arsenal.Potrivit presei, jucătorii au respins o reducere de 12,5 la sută a salariului anual, preferând amânarea plăţii unei sume mai mari până la finalul măsurilor de izolare.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.