Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: “Bizonul”, jucătorul etapei

Ziarul de Vrancea
20 oct 2017 528 vizualizări

Fotbalistul echipei FCSB, Harlem Gnohéré, autorul celor două goluri ale vicecampioanei României în partida de joi cu Hapoel Beer Sheva, scor 2-1, a fost ales jucătorul etapei a treia a grupelor Ligii Europa.

“Bizonul” a obținut  o victorie clară în sondajul de pe site-ul UEFA, el fiind ales de 64 la sută din totalul fanilor care și-au exprimat opțiunile. Pe locul doi s-a clasat mijlocașul echipei Zenit Sankt Petersburg, Emiliano Rigoni, cu 17 la sută, iar poziția a treia a fost ocupată de portarul Giannis Anestis (AEK Atena), cu 12 la sută. Din echipa etapei, stabilită cu ajutorul statisticilor FedEx Performance Zone, face parte și fundașul român Cosmin Moți de la Ludogoreț Razgrad. Moți a fost cel mai bun fundaș central al etapei, datorită unui gol pe care l-a înscris la meciul cu Sporting Braga, scor 2-0, și a prestației sale fără greșeală.

 

Liga Pariurilor

Federația Română de Fotbal a anunțat, ieri, semnarea unui partneriat prin care Casa Pariurilor devine sponsor al Cupei României și își alătură denumirea Ligii a II-a. Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a afirmat că parteneriatul se întinde pe patru ani. Directorul general Casa Pariurilor, Gabriel Vasilescu, speră ca brandul Liga 2 să crească odată cu semnarea acestui parteneriat: “Din acest sezon Casa Pariurilor devine sponsor oficial al Cupei României și Liga II-a. Avem un parteneriat pe patru ani. Sprijinim fotbalul românesc încă de la baze, așa cum am făcut-o de la început. Susținem Sperăm ca Liga a 2-a să devină un brand puternic”, a spus Vasilescu

Bronz mondial pentru Cleonia

Sportiva Cleonia Riciu a obținut medalia de bronz la categoria 52 de kilograme, la Campionatul Mondial de judo de la Zagreb, care se încheie duminică.  Medalia de bronz a Cleoniei Riciu este prima pentru delegația României la CM de la Zagreb, rezervată categoriei under 21. în primul meci al categoriei 52 de kilograme, Riciu s-a impus în fața irlandezei Sarah Ogara, repetând succesul și cu Marie Besson (Canada). A pierdut apoi cu Khorloodoi Bishrelt (Mongolia), intrând în recalificări, unde a câștigat prima dispută cu Buyankhishig Purevsuren (Azerbaidjan). Pentru medalia de bronz, Cleonia Riciu a câștigat în fața sportivei belgiene Myriam Blavier. La Campionatul Mondial de la Zagreb participă 590 de judoka din 83 de țări (346 la masculin și 244 la feminin).

Liga a IV-a pe Arena Națională

Comandantul Clubului Sportiv al Armatei Steaua, Cristian Petrea, a afirmat, ieri că este posibil ca meciul retur dintre echipa sa și Academia Rapid să se desfășoare pe cel mai mare stadion din țară, Arena Națională. “Este posibil ca returul cu Academia Rapid să se joace pe Arena Națională. Noi am semnat un protocol cu Rapid, astfel încât ca returul să se desfășoare aproape în aceleași condiții. Sunt patru stadioane care îndeplinesc anumite condiții și vom lua cea mai bună decizie, astfel încât suporterii și echipa să beneficieze de tot sprijinul”, a declarat Petrea. Oficialul grupării bucureștene s-a arătat mulțumit de secția de fotbal a clubului și nu exclude ca echipa să fuzioneze la un moment dat pentru a putea evolua în Liga I. Echipa de fotbal CSA Steaua, înființată în acest sezon și care evoluează în liga a IV-a, are drept obiectiv promovarea succesivă astfel încât în 2020 să poată juca în Liga I. 

Alegeri în ziua finalei

Adunarea Generală a FRF în cadrul cărora vor avea loc alegerile pentru reședinția forului va fi organizată în ziua disputarii finalei Cupei României, în luna mai 2018, a anunțat, ieri, președintele federației, Răzavn Burleanu.  “Anul acesta am organizat Adunarea Generală ordinară la finala Cupei României. Același lucru dorim să-l facem și anul viitor. Anul viitor vom face la fel. Alegerile vor fi la sfârșitul lunii mai, la finala Cupei României. Le dăm o șansă și candidaților să se pregătească”, a afirmat Burleanu. Oficialul FRF a precizat că s-a înregistrat o scădere a datoriilor cluburilor din Liga I către instituțiile statului, datorită sistemului de licențiere impus de către federație.  Răzvan Burleanu este președinte al FRF din 5 martie 2014.

 

Schimbări de format la handbal

Federația Europeană de Handbal (EHF) a anunțat, ieri planurile privind schimbarea formatului Ligii Campionilor, dar și al Cupei EHF și Challenge Cup, la feminin și masculin, din 2020. Potrivit anunțului EHF, Liga Campionilor la masculin va suferi cea mai mare modificare, adică se va disputa cu 12 echipe, cu posibilitatea creșterii numărului la 16 mai târziu. Vor fi angrenate în competiție campioanele celor mai puternice opt ligi continentale, cărora li se vor alătura alte patru echipe, iar primele opt clasate vor disputa sferturile de finală, iar câștigătoarele vor ajunge în EHF Final4.  De asemenea, actuala Cupă EHF va fi redenumită European Handball League și va include 24 de echipe în faza grupelor, cu același format (grupe, optimi de finală, sferturi, Final4). Denumirea de Cupa EHF va fi oferită, tot din 2020, actualei competiții Challenge Cup, care ar urma să se desfășoare doar în sistem eliminatoriu. La feminin este prevăzut păstrarea formatului Ligii Campionilor, tot cu 16 echipe, însă acestea vor fi împărțite în două grupe a câte opt, cu primele patru clasate din fiecare calificate în sferturi și apoi câștigătoarele în EHF Final 4. Actuala Cupa EHF își va păstra și ea formatul, dar se va numi European Handball League, iar Challenge Cup va primi denumirea Cupa EHF.

 

Anchetă la meciul Everton – Lyon

Poliția britanică a deschis o anchetă după incidentele de la meciul Everton - Olympique Lyon, disputat, ieri, în Liga Europa, partidă la care jucătorii celor două echipe s-au încăierat în spatele terenului, iar un fan cu un copil în brațe l-a lovit la cap pe portarul oaspeților, Anthony Lopes. În minutul 64, la scorul de 0-1, după un corner executat de gazde, căpitanul lui Everton, Ashley Williams, l-a împins cu un gest nesportiv pe portarul Lopes, care încerca să rețină o minge în apropierea linie de fund a terenului. Imediat a izbucnit o altercație între fotbaliștii celor două echipei, iar "meleul" format astfel a ajuns în bariera de reclame din spatele terenului. Din peluză, un fan cu un copil în brațe i-a tars o palmă peste cap lui Lopes. Spiritele au fost calmate după intervenție stafurilor formațiilor. Everton l-a identificat pe suporterul agresor și i-a interzis pe viață accesul la meciurile formației antrenate de Ronald Koeman. Totodată, gruparea engleză a sesizat poliția din Merseyside, care a deschis o anchetă.

Amendă sub așteptările fiscului

Un tribunal brazilian l-a amendat cu 3,8 milioane de reali (un milion de euro) pe atacantul Neymar, apreciind că acesta a acționat cu "rea credință" pentru a încerca să întârzie un proces pentru evaziune fiscală, informează El Mundo Deportivo. Amenda îl vizează pe jucător, pe părinții lui și cele trei firme care se ocupă de cariera lui Neymar. Sancțiunea fost impunsă de Tribunalul Regional din Brasilia, în cadrul unui proces început în 2015 în care i s-a pus sechestru pe bunuri de 192,7 milioane de reali (circa 52,5 milioane de euro) pentru garanatarea plății impozitelor. Valoarea amenzii reprezintă 2 la sută din ceea ce Fiscul brazilian spera să primească pentru impozite neplătite și amenzi. Neymar a fost acuzat că nu a plătit impozitele în perioada 2011 - 2013, și s-a folosit de firmele familiei pentru a achita sume mai mici la stat.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.