Sport

MOZAIC ŞTIRI SPORTIVE: “Bizonul” face pauză de trei etape

Ziarul de Vrancea
20 dec 2017 611 vizualizări

Atacantul echipei FCSB, Harlem Eddy Gnohéré, a fost suspendat pe trei jocuri și a primit o penalitate sportivă de 7.000 de lei, după eliminarea din meciul cu FC Viitorul, a anunțat Comisia de Disciplină a FRF.

De asemenea, oficialul FCSB, Marius Ianuli, a fost citat la Comisia de Disciplină a FRF pentru 10 ianuarie. Alexandru Băluță (CS U Craiova) și Diogo Salomao (FC Dinamo) au fost suspendați câte un joc și penalizați sportivi cu câte 740 de lei pentru eliminările de la meciurile cu CFR Cluj, respectiv ACS Poli Timișoara.

Cristina Vărzaru, în staff-ul FRH

La câteva luni distanță după ce a pus punct final activității ca jucătoare, Cristina Vărzaru a fost cooptată în staff-ul de conducere al Federației Române de Handbal. Conform ProSport, vicecampioana mondială de la St. Petersburg 2005 a fost prezentată de președintele Alexandru Dedu în fața angajaților în poziția de secretar general adjunct. Extrema dreaptă a echipei naționale mai bine de un deceniu s-a remarcat mai mereu și în afara terenului cu un discurs bine articulat. Pe lângă performanțele obținute cu echipa națională, dar și cele patru trofee cucerite în Liga Campionilor, Cristina Vărzaru este și doctor în Educație Fizică și Sport. ”Mi-am petrecut ultimii 27 de ani din viață într-o relație care mi-a oferit mai mult decât aș fi îndrăznit să visez vreodată. O relație pentru care am făcut tot ce am putut. Handbalul mi-a întors de fiecare dată dragostea pe care uneori n-am știut cum să i-o arăt, dar de cele mai multe ori am reușit s-o fac”, a declarat Cristina Vărzaru după retragerea din activitate.

Mai greu în faza a doua

Campioana en-titre a României la baschet masculin, U Banca Transilvania Cluj, a fost învinsă marți, pe teren propriu, formația olandeză Donar Groningen, cu scorul de 73-77 (38-40), în primul meci din faza a doua a grupelor FIBA Europe Cup.  Principalii marcatori ai meciului au fost Watson - 25 puncte, Kromach - 14 puncte, pentru UBT, respectiv Gipson - 15 puncte și Curry - 15 puncte, pentru echipa olandeză. U BT Cluj a încheiat grupa E preliminară pe prima poziție, cu 11 puncte, iar conform regulamentului continuă în grupa L, adversare fiind echipele Donar Groningen (Olanda), Keravnos (Cipru) și Belfius Mons-Hainaut (Belgia). Următorul meci din grupa L pentru campioana României va avea loc în 9 ianuarie, în deplasare, cu Belfius Mons-Hainaut.

Înfrângere stelistă la polo

Campioana en-titre a României la polo, Steaua Stirom București, a învins marți, în deplasare, formația spaniolă CN Sabadell, cu scorul de 10-11 (0-3, 4-4, 3-1, 3-3), în cea de-a cincea partidă din grupa B a Ligii Campionilor.  În primul meci din grupa B, Steaua a pierdut cu ZF Eger, scor 3-8, în al doilea cu deținătoarea trofeului, Szolnoki VK, scor 3-15, în al treilea cu Pro Recco, scor 6-15, iar în al patrulea cu Jadran Carine, scor 4-8. Steaua București joacă pentru prima dată în grupele Ligii Campionilor. Din grupa B mai fac parte echipele Spandau 04 Berlin (Germania) și AZC Alphen (Olanda). În meciul următor, Steaua Stirom va juca pe teren propriu, în 13 ianuarie, cu formația Spandau 04 Berlin.

Maywearther, în cușca MMA?

Floyd Mayweather s-a retras din ring după "Lupta Secolului", dar pugilistul american s-ar putea reprofila, la 40 de ani. Joe Rogan, un comentator de MMA, a declarat că Mayweather negociază cu conducerea UFC (Ultimate Fight Club)  o intrare spectaculoasă în octogon. Se vehiculează că americanul ar urma să primească un miliard de dolari pentru a disputa câteva lupte în circuitul UFC, de arte marțiale mixte. Tehnic, au existat zvonuri conform cărora Mayweather ar putea să-i acorde meciul de revanșă irlandezului, dar în cușca de MMA. Recent, pugilistul care și-a încheiat cariera cu 50 de victorii și zero înfrângeri a postat un filmuleț pe instagram, în care a spus: "Dacă vreau, pot reveni imediat în UFC. Pot să mă bat în octogon. Pot face o înțelegere pentru trei sau patru meciuri și să primesc un miliard de dolari". în UFC, McGregor a înregistrat 21 de victorii în 24 de lupte.

Come back, Loeb

Pilotul francez Sébastien Loeb revine în Campionatul Mondial de Raliuri (WRC) în 2018 pentru trei curse: Raliul Mexicului (8-11 martie), Raliul Corsicii (5-8 aprilie) și Raliul Cataloniei (25-28 octombrie). Loeb și copilotul Daniel Elena vor pilota o mașină Citroën C3 WRC. La 43 de ani, Loeb a părăsit WRC în 2012, după ce a câștigat nouă titluri consecutive de campion mondial, record absolut. El s-a consacrat Raliului Dakar (locul 2 în 2017) și ralicrosului (locul 4 în 2017) cu Peugeot. Loeb a participat și la Campionatul Mondial de turisme în 2014 (locul 3) și 2015 (locul 3) la volanul unui Citroen.

Romario candidează la președinție

Fostul fotbalist Romario, câștigător al Cupei Mondiale în 1994, a anunțat că intenționează să candideze pentru postul de președinte al Confederației Braziliene de Fotbal (CBF). Romario, în vârstă de 51 de ani, în prezent senator, a făcut anunțul la patru zile după ce președintele  CBF, Marco Polo del Nero, a fost suspendat pentru o perioadă de 90 de zile de FIFA. Del Nero este anchetat în Brazilia pentru încălcarea regulilor de etică. El și predecesorii săi, Ricardo Teixeira și José Maria Marin, au fost puși sub acuzare în Statele Unite în cel mai mare scandal de corupție din istoria fotbalului.  “Nimeni nu a luptat atât de mult împotriva acelei clici, astfel că sunt un candidat legitim. Sunt potrivit pentru acest post. Mă recomandă tot ce am făcut pentru fotbal, pe teren și în afara terenului”, a precizat Romario pe Instagram. Romario a fost cel care a cerut urmărirea penală a lui Marin, Teixeira și Del Nero, la finalul unei anchete a congresului brazilian.

Paralimpicii ruși, rămân suspendați

Comitetul Internațional Paralimpic (IPC) a anunțat, miercuri, că menține suspendarea Rusiei și va lua în luna ianuarie o decizie finală cu privire la participarea sportivilor ruși la Jocurile Paralimpice de la Pyeongchang. Conducerea IPC a hotărât să mențină și măsura provizorie ca rușii să poată concura în competițiile de calificare la schi alpin, biatlon, schi fond și snowboard ca sportivi neutri. Această măsură, anunțată în septembrie, este menită să mențină șansele Rusiei de a-și înscrie sportivii calificați la Jocurile Paralimpice de iarnă de la Pyeongchang în cazul în care între timp suspendarea va fi ridicată.Comitetul Internațional Paralimpic i-a interzis Rusiei participarea la Rio, anul trecut, după dezvăluiri cu privire la dopajul sistematic din Rusia.

Rosicky se retrage

Internaționalul ceh Tomas Rosicky, în vârstă de 37 de ani, și-a anunțat, ieri,  retragerea din activitatea de fotbalist. Rosicky a ajuns la Sparta Praga la vârsta de opt ani, în 1988, și a debutat la profesioniști la această echipă, la care a rămas în primă instanță până în 2001. Tomas Rosicky a evoluat apoi pentru Borussia Dortmund (2001-2006) și Arsenal Londra (2006-2016). În 2016, a revenit la Sparta Praga, grupare de la care se retrage din activitate. Tomas Rosicky a evoluat pentru naționala Cehiei în 105 meciuri în ultimii 17 ani și a înscris 23 de goluri. Rosicky are în palmares două titluri în Cehia (Sparta Praga – 1999, 2000), un titlu în Germania (Borussia Dortmund – 2002), Cupa Angliei (Arsenal Londra – 2014, 2015) și Supercupa Angliei (2014). A fost ales fotbalistul ceh al anului în 2001, 2002 și 2006.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.