Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Bianca ia o pauză

Ziarul de Vrancea
26 mar 2019 448 vizualizări

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu, care a abandonat în optimi la Miami, s-a retras de la turneul de la Charleston, care se va desfășura în perioada 1-7 aprilie.

Andreescu a optat pentru o perioadă de repaus, ea având probleme la umărul drept. Luni, Bianca Andreescu a abandonat în setul doi al meciului cu estona Anett Kontaveit, din optimi la turneul de la Miami. Andreescu, locul 24 mondial, a abandonat la scorul de 1-6, 0-2.

Alba Blaj a pierdut finala

Echipa italiană de volei feminin Busto Arsizio a câștigat , pe teren propriu, Cupa CEV, după ce a învins formația Volei Alba Blaj, cu scorul de 3-1 (-25, 19, 23, 20) și în meciul retur din finala competiției. În manșa tur, Busto Arsizio s-a impus cu scorul de 3-0, iar cu dubla victorie cucerește trofeul. Cupa CEV este a doua competiție valorică din Europa, după Liga Campionilor. Volei Alba Blaj s-a calificat în a doua finală de cupă europeană din istorie, după ce a eliminat pe Știința Bacău în semifinalele Cupei CEV, cu 3-0 și 3-0. Volei Alba Blaj a jucat sezonul trecut finala Ligii Campionilor, dar în actuala stagiune a ratat faza grupelor competiției și a continuat direct în optimile Cupei CEV.

Finiș victorios, fără calificare

Reprezentativa Under 19 a României încheie grupa de la Turul de Elită pe locul locul al doilea, cu patru puncte acumulate, după victoria cu 4-0 obținută marți, împotriva Azerbaidjanului. Tricolorii au învins categoric Azerbaidjanul, însă victoria nu a fost suficientă pentru a se califica la turneul final, întrucât la această categorie de vârstă merge la EURO doar prima clasată în grupă. Pentru tinerii tricolori au marcat Valentin Mihăilă 2, Andrei Rus și Alexandru Țîrlea. România a pierdut cu 0-5 meciul cu Irlanda și a remizat cu Rusia, 0-0. Grupa a fost câștigată de Irlanda, cu nouă puncte, care a obținut calificarea la CE.

De la Atletico la Bayern

Internaționalul francez Lucas Hernandez va evolua la Bayern München din data de 1 iulie, clubul german ajungând la un acord cu Atletico Madrid pentru transferul jucătorului. Clubul Bayern a anunțat că valoarea transferului jucătorului de la Atletico Madrid este 80 de milioane de euro. Contractul lui Hernandez este pe cinci ani. Lucas Hernandez, în vârstă de 23 de ani, este un fotbalist format la Atletico. Anul trecut, el a câștigat Cupa Mondială cu naționala Franței.

Kane vrea în USA

Fotbalistul echipei Tottenham Hotspur, Harry Kane, a declarat că ar vrea să ajungă în NFL spre finalul carierei. “Dorința de a juca în NFL este reală. Categoric vreau să încerc asta pesste 10 sau 12 ani”, a spus Kane într-un interviu pentru ESPN. Harry Kane este un fan al fotbalului american și chiar le-a dat câinilor săi numele celebrilor Tom Brady și Russell Wilson. Kane a fost prezent la ediția din acest an a Super Bowl, la care unul dintre jucătorii pe care îi admiră, Tom Brady, a câștigat trofeul cu New England Patriots. “Nu mulți credeau că va deveni atât de bun sau chiar că va juca în NFL. Iar el a devenit cel mai bun. M-a motivat să cred că orice este posibil. Dacă ai încredere în tine și dorință, poți reuși”, a declarat fotbalistul.

Protest inedit la Dublin

Suporterii irlandezi au aruncat mingi de tenis pe teren la meciul pe care naționala antrenată de Mick McCarthy l-a disputat, marți, la Dublin, cu reprezentrativa Georgiei, în preliminariile Euro-2020. Fanii au dorit să protesteze în acest fel față de președintele Federației Irlandeze de Fotbal, John Delaney, bănuit de nereguli financiare în cadrul forului de la Dublin. Suporteri au aruncat mingile de tenis pe teren în prima repriză și au afișat bannere cu mesajul “Delaney out”. Partida a fost întreruptă trei minute, pentru a îndepărta mingile de tenis de pe teren.

Necazul lui Vranjes

Fundașul bosniac al echipei Anderlecht, Ognjen Vranjes, a fost reținut de poliția de frontieră pe aeroportul din Charleroi, pentru că avea permisul de ședere în Belgia expirat. Vranjes a avut câteva zile libere și revenea, luni, în Belgia pentru a-și relua pregătirile cu Anderlecht. Pe aeroportul din Charleroi, el a prezentat un permis de ședere expirat, astfel că a fost transportat de Oficiul pentru străini la Steenokkerzeel, unde a petrecut noaptea de luni spre marți printre refugiați. El a fost pus în libertate marți dimineață, după ce Oficiul pentru străini a obținut informațiile necesare privind legalitatea prezenței fotbalistului în Belgia. Vranjes, 29 de ani, este la Anderlecht din vara trecută și mai are contract până în iunie 2022. În acest sezon, el nu a jucat decât 14 meciuri în toate competițiile, ultima dată în decembrie trecut.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.