Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Bianca Andreescu participă la Charleston

Ziarul de Vrancea
22 mai 2020 943 vizualizări

Sofia Kenin și Bianca Andreescu figurează printre cele 16 jucătoare invitate să participe la Credit One Bank Invitational, turneu care va avea loc la 23 iunie, la Charleston, fără spectatori.

Potrivit Tennis Channel, cele 16 jucătoare vor fi împărțite în două echipe, căpitani fiind Madison Keys și Bethanie Mattek-Sands. Turneul va cuprinde 16 meciuri la simplu și opt la dublu.

Mercato n-are pandemie

Paris Saint-Germain a făcut o primă ofertă pentru atacantul Mauro Icardi, împrumutat de la Inter Milano. Astfel, campioana Franței oferă 50 de milioane de euro pentru argentinian, plus alte 10 bonus. Potrivit Sky sports, Icardi a fost împrumutat la PSG cu opțiune de cumpărare de 70 de milioane de euro, însă parizienii vor să renegocieze această sumă din cauza pandemiei de coronavirus. În schimb, Inter l-ar vrea de la PSG pe uruguayanul Edinson Cavani, pentru a suplini o eventuală plecare al lui Lautaro Martinez la FC Barcelona. Icardi a marcat 12 goluri în Ligue 1 și cinci în Liga Campionilor pentru PSG.

Derbiul andaluz deschide balul

Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, a declarat, sâmbătă, că prima divizie de fotbal, întreruptă de pandemia de coronavirus, se va relua la 8 iunie, astfel că LaLiga va fi al doilea campionat important din Europa care își reia meciurile, după Bundesliga. „Spania a făcut ceea ce trebuia să facă, iar acum se deschid noi orizonturi pentru toată lumea. A venit momentul să vă reluați multe dintre activitățile voastre zilnice. La Liga va reveni începând din 8 iunie”, a declarat Sanchez. Anunțul premierului este mai optimist decât așteptările conducătorilor forurilor fotbalistice spaniole, care plănuiau reluarea campionatului la 12 sau 13 iunie.Vineri, presa spaniolă scria că LaLiga s-ar putea relua la 12 iunie, cu derbiul FC Sevilla - Betis Sevilla, din cadrul etapei a XXVIII-a, un anunț oficial urmând să fie făcut la 28 mai. Fiecare echipă va juca un meci la 72 de ore, iar competiția s-ar încheia în acest fel la 19 iulie.

Și Toulouse atacă FFF

FC Toulouse a depus o plângere la tribunalul administrativ din Paris, pentru a contesta retrogradarea sa în Ligue 2, relatează Le Figaro. “Dacă am luat decizia de a apela la instanță pentru a ne câștiga drepturile, am făcut asta în primul rând pentru a se respecta echitatea sportivă deoarece mai erau în joc 30 de puncte și mai ales pentru a mă opune deciziei pripite a președintelui federației”, a afirmat președintele clubului, Olivier Sadran, într-o scrisoare adresată partenerilor FC Toulouse.Liga Profesionistă de Fotbal din Franța, a anunțat oficial, la 30 aprilie, închiderea sezonului 2019/2020 al campionatului, iar echipa PSG, lider în clasament la momentul întreruperii, a devenit campioană, cu zece etape nedisputate din sezon. Au retrogradat Amiens și Toulouse. Și Amiens a contestat retrogradarea în instanță.

Ligue 1 începe în august

Ediția 2020/2021 a Ligue 1 va începe la 23 august, iar divizia secundă, la 22 august, a stabilit liga profesionistă franceză. LFP precizează că acesta este doar un calendar provizoriu, în așteptarea anunțurilor pe care UEFA trebuie să le facă cu privire la competițiile sale europene, la următorul comitet executiv din 17 iunie. Liga Profesionistă de Fotbal din Franța a anunțat oficial, la 30 aprilie, închiderea sezonului 2019/2020 al campionatului, iar echipa PSG, lider în clasament la momentul întreruperii, a devenit campioană, cu zece etape nedisputate din sezon.

S-a retras o mare campioană

Campioana olimpică la schi Anna Fenninger-Veith și-a anunțat retragerea la vârsta de 30 de ani, informează AFP. „Sunt gata pentru următorul capitol. Inima și mintea îmi spun că este timpul să fac ceva nou. Și așa am decis să mă retrag din cursele de schi”, a declarat sportiva din Austria, pe rețelele de socializare. Veith a cucerit medalia de aur în proba de Super-G din cadrul Jocurilor Olimpice de la Soci, în 2014. La aceeași ediție a obținut argintul la slalom uriaș, iar patru ani mai târziu, la JO de la Pyeongchang, tot argint și tot la Super-G. În Coreea de Sud, ea a pierdut aurul la o sutime de secundă, în fața sportivei cehe Ester Ledecka, specialistă în probele de snowboard. În palmaresul ei mai figurează trei titluri mondiale, și două Globuri de Cristal în Cupa Mondială

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.