Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Becali a pierdut marca Steaua

Ziarul de Vrancea
5 mai 2018 699 vizualizări

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins ieri recursul formulat de FCSB în ceea ce privește folosirea numelui „Steaua” și marca „Steaua”, gruparea CSA Steaua a MAPN devenind astfel deținătoarea bunurilor.

Gruparea FCSB făcuse recurs la decizia Curții de Apel București prin care i se interzicea folosirea numelui „Steaua”. Π    n data de 21 decembrie 2016, în litigiul cu Clubul Sportiv al Armatei, Curtea de Apel București i-a interzis omului de afaceri Gigi Becali să mai folosească numele "Steaua" și "Steaua București" în denumirea societății comerciale care administrează clubul de fotbal, SC Fotbal Steaua București SA, și în cea a echipei FC Steaua, înscrisă la asociațiile și federațiile sportive (FRF și LPF). După această decizie, Becali a înregistrat marca "FCSB", dar și aceasta a fost contestată de juristul CSA, Florin Talpan, care a considerat că se poate confunda cu FC Steaua București și cu mărcile anulate.

Vin staruri mari la Cluj

Fostul internațional Gheorghe Popescu a declarat, ieri, că antrenorul echipei legendelor FC Barcelona, Albert Ferrer, a convocat 35 de jucători pentru meciul demonstrativ de la Cluj, pe care îl vor disputa cu jucătorii români ai Generației de Aur. "Proiectul de la Cluj merge foarte bine. Sunt 35 de jucători din câte știu eu. Am vorbit cu Ferrer zilele trecute, el este antrenorul de la Barça Legends. Este turneul final de campionat mondial și s-ar putea ca unii jucători să aibă contracte cu televiziuni care transmit meciurile de la mondial. Abidal, Davids, De Boer, Stoicikov, Puyol, Andersson, Mendieta au fost convocați. Noi vom începe de pe întâi să ne antrenăm", a declarat Popescu, la Digi Sport. La 16 iunie, la Cluj Arena va avea loc un meci demonstrativ în legendele FC Barcelona și jucătorii Generației de Aur, în cadrul evenimentului Sports Festival. 

Prima suspendare a antrenorului Mutu

Antrenorul formației FC Voluntari, Adrian Mutu, a fost sancționat de către Comisia de disciplină a FRF cu suspendare pentru două etape și o penalitate sportivă de 320 de lei, Antrenorul formației FC Voluntari a fost eliminat de arbitrul Iulian Călin în ultimele minute ale partidei cu Juventus București după ce Adrian Mutu a șutat nervos într-o minge care venise spre banca tehnică.

Beșiktaș a refuzat rejucarea

Formația Beșiktaș a refuzat să se prezinte la continuarea meciului din deplasare cu Fenerbahçe, din returul semifinalelor Cupei Turciei, întrerupt, la 19 aprilie, în minutul 57, după ce tehnicianul oaspeților, Șenol Guneș, a fost lovit la cap cu un obiect aruncat din tribune. Beșiktaș a protestat, astfel, față de decizia federației turce ca meciul să fie reluat din momentul întreruperii, cu porțile închise. în urma neprezentării oaspeților și după ce partida tur s-a încheiat 2-2, Fenerbahçe s-a calificat în finala Cupei Turciei, în care va întâlni echipa Akhisar Beldiyespor. În plus, Beșiktaș a fost exclusă din ediția viitoare a Cupei Turciei și amendată cu aproape 800.000 de euro.Intenția clubului Beșiktaș de a nu se prezenta la acest meci a fost anunțată anterior.

 

Gerrard, antrenor la Rangers

Clubul Glasgow Rangers a anunțat, ieri, pe site-ul oficial, că fostul căpitan al naționalei Angliei, Steven Gerrard, a acceptat să devină antrenorul echipei scoțiene. Gerrard va prelua conducerea tehnică a echipei din Glasgow în această vară, iar contractul său este valabil patru ani. Marți, de la Glasgow Rangers a fost demis Graeme Murty, technician care antrena echipa din luna decembrie. Steven Gerrard, în vârstă de 37 de ani, fostul internațional englez s-a retras din activitate în 2016, când evolua la Los Angeles Galaxy. De atunci, Gerrard conduce echipa under-18 a clubului Liverpool.Gerrard a evoluat aproape întreaga carieră la echipa Liverpool, de la juniorat până în 2015 (peste 700 de meciuri), fiind considerat căpitanul emblematic al formației engleze. Ultima dată, Steven Gerrard a jucat la LA Galaxy, în perioada ianuarie 2015 - noiembrie 2016.

Cât ar câștiga Liverpool?

Jucătorii echipei Liverpool vor primi câte  850.000 de euro, din partea conducerii clubului, dacă vor ridica trofeul Ligii Campionilor. Ei au trecută în contract această primă. De partea cealaltă, fotbaliștii de la Real Madrid au o primă mai mare pentru câștigarea trofeului, un milion de euro net. Câștigătoarea trofeului Ligii Campionilor va primi din partea UEFA peste 60 de milioane de euro pentru întreaga evoluție din acest sezon al cupelor europene. Real Madrid și Lipverpool se vor întâlni, la 26 mai, la Kiev, în finala celei mai importante competiții europene rezervate cluburilor. Real are 12 trofee în palmares, trei consecutive și patru din ultimele cinci. Liverpool a câștigat de cinci ori Cupa Campionilor Europeni/Liga Campionilor, ultima dată în 2005.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.