Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Barty, prima finalistă la Shenzhen

Ziarul de Vrancea
7 sep 2019 782 vizualizări

Australianca Ashleigh Barty, locul I WTA, este prima jucătoare calificată la Turneul Campioanelor, finala sezonului, care reunește cele mai bune opt sportive la simplu și cele mai bune opt echipe de dublu, în 2019. Barty, care ocupă locul I și în clasamentul ce contează pentru Turneul Campioanelor, a acumulat în acest an 5.467 de puncte

În acest moment, numărul de puncte necesar participării sigure la finala sezonului este de 5.445.În clasamentul pe 2019, Simona Halep ocupă locul al doilea, cu 4.792 de puncte și este aproape sigură de prezența la Shenzhen. Karolina Pliskova din Cehia ocupă locul 3, cu 4.787 de puncte și o va întrece pe Halep, deoarece este înscrisă în această săptămână la turneul de categorie Premier de la Zhengzhou, la care sunt puse în joc 470 de puncte.De pe locul 8 pe locul 4 în clasamentul „Race” a urcat câștigătoarea US Open, Bianca Andreescu din Canada, cu 4.727 de puncte.

Fuglsang a revenit cu victorie

Danezul Jakob Fuglsang (Astana) s-a impus, ieri, în etapa a 16-a a Turului Spaniei, desfășurată între Pravia și Alto de la Cubilla, pe o distanță totală de 144.4 km. Acesta a fost urmat de britanicul Tao Geoghegan Hart (Ineos) și de colegul său iberic Luis Leon Sanchez. Fuglsang a revenit pe șosele în „La Vuelta” după o pauză determinată de o accidentare suferită în Turul Franței, care l-a constrâns să abandoneze. Primoz Roglic a păstrat tricoul roșu (lider al clasamentului general), dar distanța față de al doilea clasat, Alejandro Valverde (Spania, Movistar) s-a mărit la 2:48 minute. Pe locul III se situează un alt sloven, Tadej Pogacar (UAE) la 3:42. Urmează în clasament Miguel Angel Lopez (Columbia, Astana), polonezul Rafal Majka (BORA) și columbianul Nairo Quintana (Movistar). Etapa a 17-a va avea loc astăzi, între Aranda de Duero și Guadalajara, pe o distanță totală de 219.6 km.

Medalii cu toptanul la canotaj U23

Campionatul European de canotaj under 23 s-a încheiat, duminică seara, pentru România cu 12 medalii, din care nouă de aur. Delegația tricoloră a avut 14 echipaje la Ioanina (Grecia). Medalii de aur au obținut echipajele masculine de patru rame, două rame, 8^1, 4^1, respectiv cele feminine de patru rame, patru vâsle, 4^1, două vâsle, 8^1. Pe podium au urcat echipajul masculin de patru vîsle (argint) și cele feminine de simplu și două rame (bronz).România a participat la Campionatul European de tineret cu 14 echipaje, între 6-8 septembrie, la Ioanina (Grecia).

Ioana, noua stea a gimnasticii?

Ioana Stănciulescu (CS Farul Constanța) a câștigat trei titluri, la sărituri, bârnă și sol, duminică, în finalele pe aparate din cadrul Campionatelor Naționale Open de gimnastică artistică din Sala Olimpia din Ploiești, potrivit paginii de Facebook a Federației Române de Gimnastică. Stănciulescu se impusese sâmbătă și la individual compus. Colega sa de club, Silviana Sfiringu, a câștigat titlul la paralele. În concursul masculin, trei „veterani” au dominat competiția: Marian Drăgulescu (CSA Steaua) s-a impus la sol și sărituri), Cristian Bațagă (CSM Bistrița) a câștigat la cal cu mânere și paralele, iar Andrei Muntean (CS Dinamo) a ieșit învingător la inele și bară fixă. Muntean obținuse vineri titlul la individual compus.

Serbia, campioană la volei feminin

Naționala de volei feminin a Serbiei a cucerit duminică, la Ankara, titlul european, după ce a învins reprezentativa Turciei, cu scorul de 3-2 (-21, 21, 21, -22, 13) după 132 minute de joc. Serbia, campioană mondială en-titre, a eliminat România în optimile de finală. În semifinale, Serbia a trecut de Italia, cu 3-1, iar Turcia a dispus de Polonia cu același scor. Medalia de bronz a revenit Italiei, scor 3-0, cu Polonia. Calificarea în optimile de finală ale CE a fost obiectivul naționalei tricolore la această ediție.

Ramos aleargă după recorduri

Sergio Ramos a egalat, duminică, după meciul cu Insulele Feroe, numărul record de 167 de apariții la reprezentativa Spaniei ale lui Iker Casillas.Fundașul de la Real Madrid și-a făcut debutul la naționala Spaniei, în urmă cu 14 ani, într-un amical cu China.Dacă va evolua în meciurile cu Norvegia și Suedia, Ramos îi va depăși recordul lui Casillas. Ramos se află acum la nouă apariții depărtare de recordul european deținut de Gianluigi Buffon, cu 176 de apariții și la 17 apariții de recordul mondial, deținut de egipteanul Ahmed Hassan, cu 184 de apariții.

Înapoi lângă Guardiola

Olandezul Giovanni van Bronckhorst, fost jucător la FC Barcelona și fost antrenor la Feyenoord, face parte din staful tehnic de la Manchester City, anunță cotidianul catalan Sport. Van Bronckhorst va fi unul dintre componenții stafului tehnic și va lucra la Manchester City, New York City FC și Melbourne City FC, având ca scop prezentarea metodelor sale de antrenament. Potrivit publicației De Telegraaf, Manchester City vede în Van Bronckhorst „omul perfect pentru acest post, deoarece a fost coleg cu Pep Guardiola la FC Barcelona și știe exact stiul de joc adus de acesta la City”.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.