Sport

MOZAIC ŞTIRI SPORTIVE: Bădic, încă doi ani la Iași

Ziarul de Vrancea
4 iun 2018 554 vizualizări

CSM Politehnica Iași a prelungit colaborarea cu fotbalistul Narcis Bădic pentru încă doi ani. Fotbalistul va încasa în sezonul viitor 3 500 de euro pe lună, cu 1 000 de euro mai mult decât anul trecut. Bădic a avut dreptul la retribuția amintită și în sezonul 2017-2018, însă a fost forțat, vara trecută, să renunțe la o mie de euro pe lună. Jucătorul s-a arătat mulțumit: “Am jucat în cariera mea doar la Iași, la echipa mea de suflet. Sunt bucuros că voi continua aici, sper să obținem rezultate frumoase în continuare”.

Narcis Bădic are 27 de ani. (Ovidiu MINEA)

Oficialii Științei dorm în papuci

Oficialii Științei Miroslava au arătat din nou cât de profesioniști sunt. Jucătorii proaspăt retrogradați din liga a doua au pierdut la masa verde partida din ultima etapă disputată în fața Ripensiei. Scorul pe teren era de 2-3, după ce Miroslava avea 2-1 și juca și în superioritate numerică. Conform site-ului liga2.prosport.ro, citează un comunicat al FRF, Știința a folosit un jucător aflat în stare de suspendare, stoperul Andrei Chindriș, și a pierdut cu 0-3. Astfel, pe lângă banii dați de deplasarea până la Timișoara, ieșenii vor fi nevoiți să plătească și o amendă din cauza gafei celui care se ocupă de organizare la club.

Medalii la judo

Judoka de la CSS Unirea Iași au avut activitate intensă în ultima perioadă. Sportivii pregătiți de Ioana Babiuc și Costel Năftică au participat la trei competiții importante. Pe 1 iunie la Chișinău, la Cupa Oleg Crețul, turneu care a adus la start 216 de concurenți proveniți de la 21 de structuri sportive, doi ieșeni au urcat pe podium: Tudor Moșoi – locul I la categoria 42 de kilograme, under 13 și Vlad Buruiană - locul II la ^66 kg, under 15. A doua zi, delegația ieșeană a participat la Cupa 1 Iunie, un concurs derulat la Bacău care a reunit la start circa 300 de sportivi din țară, Moldova și Ucraina. Ieșenii au obținut două medalii de aur, 5 de argint și una de bronz. CSS Unirea a obținut, prin Cosmin Bucătaru, o medalie de argint și la Turneul Internațional Balcanic rezervat juniorilor II, derulat în Bosnia.

Petrescu a plecat de la Cluj

Clubul CFR 1907 Cluj și antrenorul care a adus al patrulea titlul de campioană, Dan Petrescu, au ajuns la un acord amiabil pentru rezilierea contractului. " Fără doar și poate, Dan Petrescu și-a lăsat amprenta asupra CFR-ului. Cu experiența sa a reușit să formeze la Cluj un grup extrem de unit, grup care în cele din urmă a învins. Cei buni vor triumfa mereu, iar noi am demonstrat deja că suntem cei mai buni din România și vom lupta pentru a reveni în elita fotbalului European așa cum v-am obișnuit. împreună am scris o frumoasă pagină în istoria clubului nostru! Mister, îți urăm multă baftă în continuare în cariera de antrenor! Clujul va rămâne mereu casa ta!", a anunțat CFR. Dan Petrescu a preluat vara trecută echipa CFR Cluj și a câștigat campioantul în sezonul recent încheiat. Presa chineză a scris că Dan Petrescu va prelua conducerea tehnică a echipei Guizhou Zhicheng, ultima clasată Ieri. președintele CFR Cluj, Iuliu Mureșan, a declarat că este posibil ca noul antrenor al echipei să fie Edward Iordănescu.

Supercupa la Craiova

Comitetul Executiv al FRF a decis ca Supercupa României să aibă loc sâmbătă, 14 iulie, pe arena "Ion Oblemenco", din Craiova. În meciul de pe 14 iulie se vor întâlni câștigătoarea titlului de campioană în Liga 1, CFR Cluj, și formația care a cucerit Cupa României, Club Sportiv U Craiova. Totodată, s-a anunțat ordinea partidelor la barajul de menține/promovare în Liga I. Prima manșă a barajului se va disputa sâmbătă, la Voluntari, iar returul pe 13 iunie la Târgoviște. FC Voluntari a terminat pe locul 12 în Liga I, în timp ce Chindia a ocupat locul 3 în Liga a II-a. Orele de disputare ale partidelor va fi anunțată ulterior.

 

Guerrero sărbătorește prin goluri

Căpitanului naționalei statului Peru, Paolo Guerrero, a marcat, duminică, două goluri, în amicalul câștigat de reprezentativa sud-americană, la St. Gallen, împotriva formației Arabiei Saudite, cu scorul de 3-0 (2-0). La primul meci jucat după ridicarea suspendării pentru dopaj, Guerrero a marcat în minutele 41 și 64, după ce Carillo a dechis scorul, în minutul 20. Tribunalul Federal Elvețian a suspendat, joi, sancțiunea în cazul lui Paolo Guerrero (34 de ani), astfel că jucătorul echipei Flamengo va putea evolua la Cupa Mondială. Decizia de suspendare provizorie a sancțiunii este valabilă până când cazul va fi analizat. Agenția Mondială Antidoping (WADA) a cerut, la 19 februarie, o suspendare pentru cel puțin un an împotriva lui Guerrero, depistat pozitiv cu un metabolit de cocaină, o substanță interzisă, după un meci contra Argentinei, la 5 octombrie 2017.

Fred va evolua la United

Mijlocașul brazilian Fred (Șahtar Donețk) va efectua, luni, vizita medicală, înainte de a semna un contract cu Manchester United, au declarat surse din cadrul grupării engleze pentru Sky News. în vârstă de 25 de ani, Fred a jucat la Internacional Porto Alegre, iar În vara anului 2013 a fost adus de Mircea Lucescu la șahtior, pentru 15 milioane de euro. Potrivit presei engleze, campioana Ucrainei va încasa 60 de milioane de euro din transferul jucătorului în Anglia. Fred, opt selecții, face parte din lotul Braziliei pentru Cupa Mondială din Rusia.

Remiză înainte de mondiale

Spania a terminat la egalitate, scor 1-1 (1-0), partida amicală, disputată, duminică, la Villarreal, cu Elveția. Convocat pentru a treia oară, fundașul dreapta Alvaro Odriozola a marcat primul său gol la națională, în minutul 29, pentru gazde, iar Ricardo Rodriguez a profitat de o greșeală a lui De Gea și a egalat, în mintul 62. Ambele echipe sunt calificate la Cupa Mondială din Rusia. Elveția face parte din Grupa E, alături de Brazilia, Costa Rica și Serbia. Spania este în Grupa B, cu Portugalia, Maroc și Iran.

Grigore, lângă Moți și Keșeru

Fundașul Dragoș Grigore a semnat un contract cu Ludogoreț Razgrad, la care mai evoluează Cosmin Moți și Claudiu Keșeru, a anunțat, luni, campioana Bulgariei. În vârstă de 31 de ani, Grigore a evolua ultima dată la Al-Sailiya, în Qatar, De-a lungul carierei, el a mai jucat la CFR Timișoara, Dinamo București și Toulouse. Grigore, 33 de selecții la națională, se va alătura echipei bulgare la 7 iunie. Ludogoreț va intra în preliminariile Ligii Campionilor în turul I preliminar.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.