Sport

MOZAIC ŞTIRI SPORTIVE: Aventurile lui Avram Iancu

Ziarul de Vrancea
30 aug 2018 548 vizualizări

Avram Iancu vrea să traverseze înot Marea Neagră, de la Sulina la Istanbul, pe o distanță de 630 de kilometri. El va porni, duminică, în această cursă și își propune să străbată traseul în 40-50 de zile. El spune că și-a propus să facă acest lucru pentru a arăta lumii întregi că ADN-ul românesc este puternic. Avram Iancu, un bibliotecar în vârstă de 42 de ani, din Petroșani, este prima persoană din lume care a înotat toată lungimea Dunării (2.860 de kilometri) fără costum de protecție, reușind această performanță în 89 de zile. De asemenea, el a traversat Canalul Mânecii fără a purta costum de neopren.

FRF îl susține pe Ceferin

Federația Română de Fotbal (FRF) îl susține pe slovenul Alexsander Ceferin pentru un nou mandat la conducerea UEFA, conform de deciziei de ieri  a Comitetului Executiv al forului de la Casa Fotbalului. De la ședința.Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal au lipsit  Kyros Vassaras, Mihai Stoichiță și Emilian Hulubei. Actualul președinte Alexsander Ceferin a fost desemnat oficial de federația slovenă pentru un nou mandat la conducerea UEFA. Data limită de depunere a candidaturilor este 7 noiembrie. Alegerilor vor avea loc în februarie 2019, la Roma. Ceferin a fost ales președinte UEFA în 2016.

Gabi Iancu la Voluntari

Gabi Iancu, 24 de ani, a revenit în Liga 1 Betano, atacantul fiind ultima dată în Polonia, la Termalica BB. Jucătorul ce a evoluat la echipe ca Viitorul sau FCSB a semnat cu FC Voluntari un acord pe doi ani. Iancu a sosit din postura de jucător liber de contract. El a fost cel care a marcat golul ce a adus singurul titlu din vitrina celor de la Viitorul, în 2017, când trupa lui Hagi a învins cu 1-0 pe CFR. El a fost și primul transfer important al Viitorului către FCSB, Becali punându-o o clauză de reziliere de 25 de milioane de euro.

Petrolul și-a recăpătat denumirea

Comitetul Executiv al FRF a aprobat în unanimitate ca ACS Petrolul 52 Ploiești să poată participa în competițiile interne sub denumirea de Petrolul Ploiești, informează FRF. Comitetul Executiv a mai aprobat cu unanimitate de voturi mandatarea președintelui FRF pentru a discuta/negocia cu jucătorii echipei naționale încheierea contractului cu aceștia pentru campania de calificare la Euro 2020. Comitetul Executiv al FRF a aprobat decizia Comitetului de Urgență din 3 august, care aduce unele modificări ROAF, între care se numără aceea de obligare a cluburilor din Liga I de a folosi doi jucători sub 21 de ani, eligibili pentru echipa națională. Această măsură a fost criticată vehement de FCSB, care, prin vocea lui Gigi Becali, a anunțat că o va ataca la TAS.

Cu toate stelele, în Liga Națiunilor

Selecționerul Didier Deschamps i-a convocat pe toți campionii mondiali, cu excepția portarului Steve Mandanda, accidentat, pentru meciurile Franței, din Liga Națiunilor.În locul lui Mandanda a fost convocat Benoît Costil. Deși și-a anunțat retragerea din națională, Adil Rami se află în lotul convocat de Deschamps. Jucătorii convocați sunt: Llloris, Aréola, Costil (portari), Hernandez, Kimpembé, Mendy, Pavard, Rami, Sidibé, Umtiti, Varanne (fundași), Kanté, Matuidi, Nzonzi, Pogba, Tolisso (mijlocași), Dembélé, Fekir, Giroud, Griezmann, Lemar, Mbappé, Thauvin (atacanți). Franța va evolua cu Germania la 6 septembrie și cu Olanda, în 9 septembrie, în Liga Națiunilor.

 

 

Urmașul lui Rednic a fost demis

Clubul Mouscron a anunțat,ieri, demiterea tehnicianului Frank Defays, ca urmare a înfrângerilor înregistrate de la începutul sezonului în Belgia. Interimatul va fi asigurat de Laurent Demol, el urmând să conducă echipa la partida de sâmbătă, din deplasare, cu Charleroi, din etapa a șasea. “Un nou antrenor va fi numit zilele următoare”, precizează Mouscron. Frank Defays se afla din februarie la conducerea tehnică a echipei Mouscron, el fiind numit după demiterea lui Mircea Rednic. De la începutul actualei ediții a campionatului Belgiei, Mouscron a înregistrat cinci înfrângeri și ocupă ultima poziție în clasament.

 

Fără sucuri, numai apă

Tehnicianul Unai Emery le-a interzis jucătorilor de la Arsenal Londra să consume sucuri de fructe, deoarece acestea conțin mult zahăr. În locul sucurilor, fotbaliștii beau apă. Emery a introdus sesiuni stricte de cântărire, de măsurare a grăsimii corporale și alte proceduri științifice de monitorizare a formei în care sunt jucătorii. Unai Emery urmează, prin schimbări în alimentația jucătorilor, tradiția predecesorului său de la Arsenal, Arsene Wenger. în 1996, când a venit la Arsenal, Wenger a decis ca fotbaliștii să nu mai consume “junk food”, în locul alimentelor de acest tip fiind introduse în meniul jucătorilor puiul la cuptor, peștele și legumele gătite la abur.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.