Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Aur și bronz pentru Laura Coman

Ziarul de Vrancea
23 mar 2019 554 vizualizări

Laura Coman a câștigat titlul european la pușcă aer comprimat 10 m, a anunțat, sâmbătă, Comitetul Olimpic și Sportiv Român. Sportiva de la CS Dinamo, antrenată de către Olimpiu Marin, a câștigat spectaculos, după doua focuri de baraj, titlul continental.

Acesta este primul titlu european la individual pentru Laura Coman. Pe locul VI a terminat Roxana Sidi de la CSA Steaua. În aceeași competiție care se desfășoară în Croația, la Osijek, echipa feminina compusă din Laura Coman, Roxana Sidi și Eliza Molnar a terminat pe locul III la pușcă aer comprimat 10 m. În ultima zi a competiției, fetele au câștigat finala mică, într-un duel la distanță, cu Austria.

Rugbiștii bucureșteni au câștigat Cupa

Echipa CSM București a câștigat, sâmbătă, a doua oară consecutiv Cupa României la rugby, învingând în finală echipa Timișoara Saracens, scor 24-14, pe stadionul Florea Dumitrache din complexul Dinamo. Meciul ar fi trebuit să se dispute la 30 noiembrie 2018, la Cluj, dar a fost reporgramat la București, în martie, din cauza condițiilor meteo nefavorabile. În precedentele patru ediții ale Cupei României de trei ori s-a impus Timișoara Saracens, de două ori după ce în finală a trecut de Știința Baia Mare și o dată când a câștigat după prelungiri în fața celor de la Steaua București. Sezonul trecut, trofeul a revenit în premieră echipei CSM București, care tot pe stadionul Iuliu Hațieganu a învins Știința Baia Mare.

Dobrogenii au pierdut în Cupa EHF

Echipa de handbal masculin HC Dobrogea Sud Constanța a fost învinsă sâmbătă, pe teren propriu, de formația TTH Holstebro, cu scorul de 22-28 (8-16), în cea de-a cincea partidă din grupa C a Cupei EHF. În urma rezultatului, HCSD rămâne cu patru puncte, pe locul III, iar TTH Holstebro, tot cu patru puncte, dar golaveraj superior, este pe locul II. De asemenea, echipa de handbal masculin CSM București a învins sâmbătă, pe teren propriu, formația bosniacă RK Borac, cu scorul de 25-19 (16-7), în manșa tur din sferturile de finală ale Challenge Cup. Manșa retur va avea loc în Bosnia, în 30 martie.

Trei meciuri, trei înfrângeri

Naționala de handbal feminin a României a fost învinsă, de reprezentativa Danemarcei, scor 23-36(13-15), în ultimul meci din Golden League, la Boulazac. Tricolorele au încheiat cu trei înfrângeri. În prima partidă din Golden League, România a fost învinsă la scor de campioana europeană și mondială en-titre, Franța, cu scorul de 28-18 (15-8), iar apoi a cedat cu Norvegia, cu 27-31 (15-16).Tricolorele au încheiat astfel turneul cu trei înfrângeri din tot atâtea posibile și pe ultimul loc.

Aceeași francezi, campioni la dans

Francezii Gabriella Papadakis și Guillaume Cizeron au câștigat titlul mondial în proba de dans la Campionatele Mondiale de patinaj artistic de la Saitama (Japonia). Gabriella Papadakis și Guillaume Cizeron au totalizat 222,65 puncte și i-au devansat pe rușii Victoria Sinițina și Nikita Katsalapov (211,76 puncte) și pe americanii Madison Hubbell/Zachary Donohue (210,40). Papadakis (23 de ani) și Cizeron (24 de ani) au mai câștigat titlul mondial în 2015, 2016 și 2018.

Messi pierde la revenire

Reprezentativa Argentinei, cu Lionel Messi integralist, a fost învinsă, vineri cu scorul de 1-3, de selecționata Venezuelei, într-un meci amical disputat pe stadionul Wanda Metropolitano, din Madrid. Argentinienii au marcat prin Lautaro Martinez, în minutul 59. Pentru Venezuela au înscris Rondon (‘6), Murillo (’44) și Josef Martinez (’75 - penalty). Messi a revenit la acst joc în prima reprezentativă a țării sale, pentru care nu mai de la Cupa Mondială de anul trecut, din Rusia. Argentina va mai disputa un meci amical, în 26 martie, cu Maroc, la Tanger, dar Messi, accidentat nu va juca.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.