Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Au vorbit puștii lui Mutu

Ziarul de Vrancea
9 sep 2020 813 vizualizări

Echipa de tineret a României a învins, ieri, în deplasare, cu scorul de 3-0 (2-0), reprezentativa similară a Maltei, în Grupa a VIII-a a preliminariilor Campionatului European din 2021.Golurile au fost marcate de Man ('6), Costache ('41) și Haruț ('83).

Selecționerul Adrian Mutu s-a bazat pe următorii jucători: Vlad – Haruț, Chindriș, Ghiță, Opruț - Casap ('57 Ciobanu), M.Marin, Olaru ('82 –Itu) – Man ('82 – Cîmpanu), Costache ('73-Ganea), Mihăilă ('73-Mățan). În aceeași grupă, s-au înregistrat, marți, rezultatele următoare: Finlanda – Ucraina 0-2, și Irlanda de Nord – Danemarca 0-1. Clasament: 1. Danemarca - 19 p (7); 2. România - 16 p(7), 3. Finlanda - 7 p (7), 4. Ucraina - 7 p (6), 5. Irlanda de Nord - 6 p (7), 6. Malta – 1p (6). Următorul meci al tricolorilor în grupă va avea loc pe 9 octombrie, în deplasare cu Ucraina.

Adversari în Cupa EHF

Echipele de handbal masculin Potaissa Turda și HCDS Constanța și-au aflat ieriadversarele din turul secund al EHF European League, în urma tragerii la sorții de la Viena. Potaissa Turda va juca în compania echipei franceze Fenix Toulouse, iar HCDS Constanța se va duela cu portughezii de la Sporting Lisabona. Ambele echipe românești au făcut parte din urna a doua valorică. Meciurile vor avea loc în 22 septembrie, turul, respectiv returul în 29 septembrie. HCDS Constanța s-a calificat în turul secund după ce a învins formația rusă HC Victor (26-18 și 28-27), iar Potaissa Turda a trecut de croații de la HRK Gorica (24-26 și 32-27). În EHF EL, România mai este reprezentată de Dinamo București, repartizată direct în faza grupelor.

Bennett, victorios la sprint

Rutierul irlandez Sam Bennett (Deceuninck-Quick-Step) a câștigat, marți, la sprint, etapa a X-a a Turului Franței, desfășurată între între Le Chateau-d'Oleron și Saint-Martin-de-Re, pe o distanță de 168,5 kilometri. Acesta este primul succes de etapă pentru Bennett în Marea Buclă. El a fost urmat de australianul Caleb Ewan (Lotto-Soudal) și de slovacul Peter Sagan (Bora-Hansgrohe). După acest succes, Bennett a preluat tricoul verde al liderului clasamentului pe puncte de la Sagan. Irlandezul a mai purtat acest tricou în etapele a VI-a și a VII-a. Nu s-a înregistrat nicio schimbare importantă în clasamentul general, slovenul Primoz Roglic (Jumbo-Visma) fiind în continuare lider, urmat de columbianul Egan Bernal (Ineos Grenadiers), la 21 de secunde, și de francezul Guillaume Martin (Cofidis), la 28 de secunde. Etapa a XI-a va avea loc, miercuri, între Chatelaillon-Plage și Poitiers, pe o distanță de 167,5 kilometri.

Decepție cu Foro Italico

Turneul de la Roma, de categorie Premier 5 la feminin și Masters 1.000 la masculin, se va disputa fără spectatori, din cauza pandemiei de coronavirus, au anunțat organizatorii, care se declară nemulțumiți de această decizie. „Este o imensă nedreptate. În timp ce alte sporturi, din alte regiuni,au primit autorizația de a găzdui mii de oameni, nimeni nu va putea intra la cel mai mare eveniment sportiv din țara noastră”, a declarat președintele Federației Italiene de Tenis, Angelo Binaghi, într-o conferință de presă, la Roma. În timp ce mai multe competiții au primit undă verde pentru a permite accestul unui număr redus de spectatori, în septembrie, în Italia (cursa de F1 la Mugello, cea de MotoGP de la Misano, meciuri amicale de fotbal), organizatorii turneului de la Foro Italico (14-21 septembrie) aveau în vedere o prezență simultană de aproxiamtiv 6.000 de spectatori în fiecare zi, împărțiți în patru zone distincte.

Barty trage pe dreapta

Jucătoarea australiană de tenis Ashleigh Barty, numărul 1 mondial, a anunțat marți că nu va participa la turneul de Grand Slam de la Roland Garros, pe care l-a câștigat anul trecut, din cauza pandemiei de coronavirus. „Openul Franței de anul trecut a fost turneul cel mai deosebit din cariera mea și nu a fost o decizie pe care am luat-o ușor”, a scris Barty pe Instagram. „Sunt două motive care au stat la baza deciziei mele: primul îl reprezintă riscurile pentru sănătate care există încă din cauza Covid, cel de-al doilea este pregătirea mea, care nu a fost ideală, în condițiile în care antrenorul meu nu a putut fi alături de mine din cauza închiderii frontierelor în Australia”, a menționat ea. Campioana en titre de la Roland Garros a renunțat la US Open, tot din cauza pandemiei de coronavirus.

Carrasco s-a întors la Atletico

Jucătorul belgian Yannick Carrasco a semnat un contract pe patru ani cu Atletico Madrid, a anunțat, ieri, presa spaniolă. Carrasco, 27 de ani, a fost împrumutat de Atetico, în ianuarie, de la echipa chineză FC Dalinan, iar acum l-a transferat definitiv. El este la a doua perioadă la Madrid, după ce a mai jucat la Atletico între 2015 și 2018, înainte de a pleca în China. Jucătorul de bandă a mai evolua în carieră la AS Monaco.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.