Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Au sosit tricolorii

Ziarul de Vrancea
1 sep 2018 510 vizualizări

Doar zece fotbaliști au fost prezenți la primul antrenament programat duminică de selecționerul Cosmin Contra, la Centrul de Fotbal Mogoșoaia, în vederea disputării partidelor cu Muntenegru și Serbia

La ședința de pregătire de duminică de la Mogoșoaia au participat Florin Niță (Sparta Praga), Costel Pantilimon (Nottingham Forest), Nicușor Bancu (CSU Craiova), Cristian Săpunaru (Kayserispor), Alexandru Mitriță (CSU Craiova), Eric Bicfalvi (FC Ural), Nicolae Stanciu (Sparta Praga), Paul Anton (Krîlia Sovetov), Alexandru Chipciu (Sparta Praga) și Constantin Budescu (Al-Shabab). Fostul portar Bogdan Lobonț, care s-a retras oficial din echipa națională a participat duminică la ședința de pregătire, urmând să se decidă în perioada următoare dacă va face sau nu parte din echipa tehnică a lui Cosmin Contra. Lotul de 25 de jucători al naționalei se va întregi abia astăzi, după disputarea meciurilor din Liga I

 “SMURD” vine la Giurgiu

Clubul Astra Giurgiu a anunțat, ieri, pe site-ul oficial, că Gheorghe Mulțescu revine la conducerea tehnică a echipei.  “Mulțescu – 66 de ani, revine pe banca echipei noastre, unde a activat și în play-off-ul sezonului trecut”, se arată pe site-ul clubului giurgiuvean. Gheorghe Mulțescu va conduce primul meci de la revenirea la Astra, peste două săptămâni, împotriva echipei Dinamo. “Clubul Astra îi mulțumește pe această cale pentru munca depusă antrenorului Marius Măldărășanu, căruia i s-a oferit postul de secund, propunere refuzată de acesta”, se menționează pe site-ul Astrei Giurgiu.

A fost rândul lui Hamilton

Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) a câștigat, ieri Marele Premiu al Italiei, a 14-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. Pentru Hamilton, este al șaselea succes din acest sezon. Pe locul doi a terminat finlandezul Kimi Räikkönen (Ferrari), iar pe trei s-a clasat tot un finlandez, Valtteri Bottas (Mercedes). Următorii clasați în ordine au fost Sebastian Vettel (Ferrari), Max Verstappen (Red Bull), Romain Grosjean (Haas-Ferrari), Esteban Ocon (Force India), Carlos Sainz (Rénault) și Lance Stoll (Williams). După cursa din Italia în clasamentul piloților conduce Hamilton (256 p), urmat de Vettel (226 p0 și Räikkönen (164). Etapa următoare, Marele Premiu al statului Singapore, este programată în 16 septembrie.

Dalic: “Steaua nu contează”

Zlatko Dalic, selecționerul Croației, echipa vicecampioană mondială, e un tip care nu se ferește de cuvinte mari. După ce l-a criticat dur pe Cristiano Ronaldo și l-a anunțat că nu ar avea loc în echipa sa, ex-iugoslavul le-a taxat pe echipele de club din țara natală și a spus despre FCSB că "nu contează" în Europa."Mă așteptam la mai mult de la echipele de club, să treacă toate mai departe, mai ales că Rijeka și Hajduk n-au avut adversari dificili. Norvegienii de Sarpsborg) n-au niciun fel de cotă în Europa, în timp ce Steaua nu contează. Mi-ar fi plăcut să văd cluburile din Croația să meargă pe urmele naționalei sau cel puțin într-o anumită măsură", a declarat Dalic.

Antal înscrie la foc automat

Zalgiris Vilnius a învins, ieri, în deplasare, formația Suduva, cu scorul de 4-2 (2-0), calificândus-e în semifinalele Cupei Lituaniei. Liviu Antal a dechis scorul pentru Zalgiris, în minutul 11, apoi a marcat golul de 4-0, în minutul 70. Celelalte reușite ale oaspeților i-au aprțiunut nigerianului Louis Ogana, în minutele 30 și 63. Giedrius Matulevicius a stabilit scorul final, 1-4, marcând golul gazdelor, în mintul 73. Suduva este liderul campionatului lituanian, în timp ce formația lui Antal este pe locul al doilea, la două puncte de primul loc. Zalgiris are însă un meci în plus jucat.

Torje s-a întors în Turcia

Gabriel Torje (28 de ani) revine în Turcia, după o oprire de scurtă durată la Dinamo,  de unde a fost scos din lot de antrenorul Florin Bratu. Sâmbătă, clubul din Turcia, Sivasspor, a anunțat că a ajuns la o înțelgere cu fotbalistul născut în Timișoara. Imediat după ce și-a încheiat socotelile cu Ahmat Goznîi, Torje s-a reorientat către Turcia, acolo unde a mai evoluat pentru Konyaspor, Osmanlispor și Karabükspor. Sivasspor a anunțat pe site-ul clubului că fostul internațional român a semnat pe un an și va pune umărul la obiectivele clubului.

Liga a II-a, etapa a V-a

Formația CS Mioveni a învins, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 5-0, echipa Metaloglobus, în etapa a cincea a Ligii a II-a. Alte rezultate înregistrate în partidele de sâmbătă și duminică: Aerostar - ASU Politehnica Timișoara  1-2; Dacia Unirea Brăila - Sportul Snagov  0-3; Daco-Getica București - Pandurii Târgu Jiu 2-2; ACS Poli Timișoara – UTA 0-3; Ripensia Timișoara - Academica Clinceni 0-3; Farul Constanța - CS Balotești 2-0,  Întâlnirile Universitatea  Cluj - Luceafărul Oradea și FC  Argeș - ACS Energeticianul sunt programate astăzi.

Necruțătorul Benzema

Atacantul francez Karim Benzema a întâlnit în cariera sa la Real Madrid 33 de echipe în campionatul spaniol și a marcat împotriva tuturor. El a reușit această performanță după ce a însris de două ori, sâmbătă, în partida Real Madrid - Leganes, scor 4-1, din etapa a treia a LaLiga. Jucătorul de 30 de ani a marcat cele mai multe goluri, zece, în poarta echipei Granada și a reușit doar câte un gol cu Elche și Xerez. În poarta rivalilor de la Barcelona a marcat de șase ori.  În acest sezon, Benzema mai are o echipă împotriva căreia trebuie să marcheze, Huesca, aflată la primul sezon în prima divizie. Karim Benzema este la Real din vara anului 2009. El a jucat 279 de meciuri pentru formația madrilenă și a înscris 131 de goluri.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.