Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Au început Jocurile Paralimpice

Ziarul de Vrancea
23 aug 2021 495 vizualizări

Jocurile Paralimpice de la Tokyo 2020 se vor desfășura în perioada 24 august – 5 septembrie.

România va fi reprezentată de o delegație compusă din 15 persoane, sportivi și staff. Drapelul României a fost purtat, la festivitatea de deschidere de atleta Tabita Vulturar și judoka Alex Bologa. Româna va mai fi reprezentată la Jocuri de Bobi Simion (tenis de masă), Eduard Novak, Eduard Moescu (ciclism), Octavian Tucaliuc (atletism) și Eugen Pătru (tir cu arcul).

Semne rele pentru Edi

Ultimul meci din etapa a VI-a a Ligii I, disputat luni pe Arena Națională, în compania echipei Sepsi OSK,s-a încheiat la egalitate, 1-1. Covăsnenii au deschis scorul în min.36dintr-o lovitură liberă din afara careului, executată de Aganovic, gazdele au egalat în min. 58 prin Tănase, cu capul, din centrarea lui Iulian Cristea. În min. 67, oaspeții au primit un penalty după un fault al lui Ovidiu Popescu asupra lui Păun, dar Vlad a apărat șutul lui Miclea. A fost primul meci pentru antrenorul Edward Iordănescu la conducerea tehnică a FCSB .După șase etape clasamentul L1 arată astfel: 1.CFR Cluj-18 p; 2.Rapid – 16 p; 3. Botoșani – 13 p; 4.Farul – 11 p (6-1); 5. UTA – 11 p (6-3); 6. FCSB – 9 p (8-5); 7. CSU Craiova – 9 p (7-7); 8. Mioveni – 9 p (4-5): 9.FCU Craiova – 7 p; 10.Chindia – 6 p (4-5); 11. Dinamo – 6 p (6-9);12. Voluntari – 6 p (5-10); 13. Sepsi -5 p; 14.FC Argeș - 4 p (4-6); 15.Mediaș - 4 p (4-8); 16.Academica – 1 p.

Florin se simte acasă la Cadiz

Atacantul Florin Andone, împrumutat de Brighton la Cadiz, a afirmat că revenirea în campionatul Spaniei înseamnă pentru el întoarcerea acasă. Jucătorul speră să nu se mai accidenteze și să joace la cel mai înalt nivel.”Mulțumesc celor de la Brighton pentru că mi-au oferit posibilitatea să fiu aici. Caut liniștea și fericirea pentru a recupera ce pot oferi. Ce m-a atras la Cadiz a fost afecțiunea arătată. Poate fi un proiect unde să-mi meargă foarte bine. Sper să ajung iar la nivelul meu, iar atunci ne vom bucura cu toții”, a completat Andone.

Onor la Simon Kjaer

Căpitanul naționalei Danemarcei, Simon Kjaer, va primi premiul președintelui UEFA pentru că a intervenit și a ajutat la salvarea lui Christian Eriksen, la meciul cu Finlanda, din 12 iunie, de la Euro-2020. De asemenea, acest premiu va fi acordat și echipei de medici care a intervenit la 12 iunie. Christian Eriksen, în vârstă de 29 de ani, a căzut pe teren și a avut nevoie de minute în șir de resuscitare, la 12 iunie, la meciul cu Finlanda, de pe Stadionul Parken din Copenhaga, din Grupa B de la Euro-2020. Simon Kjaer a fost unul dintre primii jucători care au intervenit după prăbușirea lui Eriksen pe teren. Kjaer i-a curățat căile respiratorii ale coechipierului său, i-a aplicat manevre de resuscitare, le-a spus celorlalți jucători să formeze un scut în jurul fotbalistului și a consolat-o pe partenera colegului său.

Primul arestat după panarama de la Nisa

Un bărbat, în vârstă de 28 de ani, a fost reținut după incidentele de la meciul Nice - Olympique Marseille, întrerupt în minutul 76. El este bănuit că a lovit de mai multe ori un jucător al echipei din Marsilia.Duminică seară, trei minori au fost reținuți, în jurul orei locale 22.30, în timpul incidentelor. Aceștia au fost predați familiilor și nu au fost păstrați în arest, a precizat o sursă din cadrul poliției.Meciul de la Nisa, disputat pe Stadionul Allianz Riviera, a fost întrerupt în minutul 76, când gazdele conduceau cu 1-0, pentru că fanii echipei gazdă au invadat suprafața de joc, după ce Dimitri Payet de la Olympique Marseille a retrimis în tribune o sticlă de apă aruncată pe teren.

 

Virusul leagă jucătorii de glie

Cluburile din Premier League refuză să lase 60 de jucători străini la echipele naționale, din cauza Covid-19. Măsura vizează jucători din aproape 26 de țări. Oficialii din Premier League anunță că decizia s-a luat în unanimitate, deoarece la întoarcere jucătorii ar trebui să stea în carantină. Președintele Premier League, Richard Masters, a afirmat că ar fi total lipsi de logică „în circumstanțele actuale” ca jucătorii să fie lăsați la echipele naționale.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.