Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Atleți fără vârstă

Ziarul de Vrancea
8 aug 2021 563 vizualizări

Stadionul „Iolanda Balaș-Sotter” din Capitală a găzduit concursul național de sărituri și probe neclasice rezervate atleților veterani

. La acest concurs care a adunat peste 50 de sportivi din țară, au participat și trei atleți masters de la CS Politehnica. La categoria ^50 de ani, Mariana Pârju a câștigat probele de 300 m și prăjină. La ^55 de ani, Marian Mîrza a câștigat triplusaltul și a luat locul III la lungime, iar la ^35 de ani, Ionuț Pârju s-a clasat le locul I la 3000 m. Următoarele competiții pentru atleții veterani sunt campionatele naționale de pistă (București, 28-29 august) și Balcaniada de la Korcë (Albania, 17-19 septembrie)

Bratu, în locul lui Mutu

Fostul atacant Florin Bratu a preluat naționala Under 21, pe care o va conduce pentru următorii doi ani de zile, având ca obiectiv calificarea la Jocurile Olimpice din 2024. Florin Bratu are 14 selecții în echipa națională pentru care a marcat de două ori. Ca antrenor, a activat la Dinamo U19, cu care a câștigat Liga Elitelor în 2017, la România U18, Dinamo București, Aerostar Bacău, Turris Oltul și Concordia Chiajna. Viitoarea națională U21 a României va începe pregătirea pentru turneul final din 2023, găzduit de România și Georgia, în luna septembrie. Calificată deja la EURO 2023 din postura de țară gazdă, România U21 va disputa primele două partide amicale, cu Anglia, pe 3 septembrie, și cu Georgia, pe 7 septembrie.

Examen greu în Elveția

Astăzi, de la ora 21:30, CFR Cluj întâlnește formația locală Young Boys, în manșa secundă a turului trei preliminar al Ligii Campionilor. În meciul disputat la Cluj, scorul a fost de 1-1, astfel că are nevoie de victorie în capitala Elveției, pentru a avansa pe traseul Ligii Campionilor. „Probabil că voi juca tot cu trei fundași centrali. Meciul practic începe de la 0-0, golul din deplasare nu mai contează, poate ajungem la lovituri de departajare. Trebuie să fim precauți, dar nu am venit să ne predăm, să bag autobaza în poartă. Dacă nu punem probleme, va fi greu să pleci cu un rezultat pozitiv”, a spus antrenorul Marius Șumudică. Partida va fi arbitrată de o brigadă din Turcia, avându-l la centru pe Cuneyt Çakîr și va fi transmisă de Prima TV

Meci cu scântei la final

Formația Farul Constanța a învins, ieri, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), echipa Sepsi OSK, în etapa a patra a Ligii I. Unicul gol al meciului a fost marcat de Jefte Betancour, în minutul 49. În ultimul minut al meciului, antrenorii Gheorghe Hagi și Leo Grozavu au fost trimiși în tribune. Cei doi au părăsit terenul după îndelungi discuții cu arbitrii.Până la acest meci s-au mai disputat partidele: FC Botoșani –UTA 2-1; CS Mioveni -CFR Cluj 0-1; Academica – FCU Craiova 1-2;FC Argeș-Rapid 0-1; Chindia Târgoviște – Dinamo 1-0; FCSB – Gaz Metan Mediaș 2-1.

Mogoș, alături de Nedelcearu

Fundașul Vasile Mogoș a semnat un contract cu echipa Crotone, unde va fi coleg cu Ionuț Nedelcearu, a anunțat clubul italian. Mogoș, născut la 31 octombrie 1992, a jucat de-a lungul carierei la echipe precum Real Vicenza, Reggiana, Ascoli, Cremonese și Chievo Verona. El a semnat un contract valabil până la 30 iunie 2024.

 

Ultimul meci, cu Olanda

Naționala de rugby a României va întâlni în ultimul meci al ediției 2021 a Rugby Europe Championship (REC), reprezentativa Olandei, pe 13 noiembrie, a confirmat luni Rugby Europe, federația europeană de profil. Meciul cu Olanda a fost programat inițial pentru 3 iulie, însă a fost mutat pentru că „Stejarii” au jucat în acea zi un meci-test la București contra puternicei reprezentative a Argentinei (17-24).

Olanda se află în premieră în Rugby Europe Championship, învingând în mai, în meciul de play-off, Belgia cu 23-21. În ierarhia mondială, România ocupă în prezent locul 18, iar Olanda este pe 24.

 

 

Barcelona, fluierată pe „Nou Camp”

FC Barcelona a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 3-0 (1-0), echipa Juventus, într-un meci amical, contând pentru Trofeul Joan Gamper. Acesta a fost prima partidă disputată de Barça după anunțul plecării vedetei Lionel Messi. În ciuda victoriei categorice, prin golurile marcate de Depay, Braithwaite și Puig suporterii catalani și-au exprimat tristețea și nemulțumirea față de plecarea vedetei lor preferate. După cum a notat cotidianul spaniol Mundo Deportivo, foștii colegi ai lui Lionel Messi au fost fluierați. Samuel Umtiti, care a acumulat accidentări în ultimele luni, și Miralem Pjanic, pe care Ronald Koeman nu mai contează cu adevărat, au fost vizați în mod special.

Yakin, selecționer al Elveției

Antrenorul Murat Yakin a fost numit selecționer al Elveției, în locul lui Vladimir Petkovic, care a preluat conducerea tehnică a echipei Bordeaux. Fost tehnician al echipei FC Basel, cu care a câștigat campionatul în 2013 și 2014, Murat Yakin și-a petrecut cea mai mare parte a carierei sale de antrenor în țara natală. El are o singură experiență în străinătate, în Rusia, la Spartak Moscova, cu care a terminat pe locul șase în campionatul intern. Fost internațional elvețian, Yakin, 46 de ani, a mai antrenat pe FC Thun, FC Luzern, FC Schaffhausen, Grasshopper și FC Sion.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.