Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Atacant elvețian la DinamoS-a întors Tamuz la Ploiești

Ziarul de Vrancea
10 sep 2018 488 vizualizări

FC Dinamo București a anunțat, prin intermediul site-ului oficial, transferul atacantului elvețian Danijel Subotic (28 de ani) la clubul din Șoseaua Ștefan cel Mare.

Ultima oară în Kazahstan, la Șahtior Karagandî. Danijel Subotic și-a început cariera la juniorii clubului FC Basel și a mai evoluat pentru Portsmouth, Zulte Waregem, Southend United, Grosseto, Universitatea Craiova, ASA Târgu Mureș, Volîn Luțk, Gabala, Al-Qadisiya, Șeriff Tiraspol și Ulsan. Danijel Subotic a efectuat vizita medicală la Institutul Național de Medicină Sportivă (INMS) din Capitală și s-a alăturat lotului dinamovist în cantonamentul de la Săftica.  Subotic a marcat de șapte ori  în prima ligă a României pentru Universitatea Craiova și ASA Tg. Mureș.

O nouă competiție europeană

EFA anunță că începând cu sezonul 2021-2022 va organiza trei competiții europene intercluburi.  Ultima când Europa a avut trei competiții a fost în 1999, atunci când șefii UEFA au decis să renunțe la Cupa Cupelor, trofeu cucerit în acel an de Lazio, scor 2-1 cu Mallorca, pe Villa Park din Birmingham. Au marcat Vieri('7) și Nedved ('81), respectiv Dani (’11). Anunțul înființării unei noi competiții a fost făcut de Andrea Agnelli, președintele lui Juventus și membru în Comitetul Executiv al UEFA. Conform oficialului, numărul de echipe care vor juca în Europa va crește la 96 și, automat, vor crește veniturile echipelor care vor participa: "S-a dat undă verde pentru introducerea acestei competiții, care mai trebuie aprobată și de Comitetul Executiv al UEFA. Acest lucru va duce numărul cluburilor din competițiile europene la 96, din sezonul 2021-2022", a declarat Agnelli, unul dintre șefii Comisiei pentru Competiții de la UEFA și membru al Comitetului Executiv al forului continental.

Trece “La Liga” Atlanticul?

Sindicatul fotbaliștilor din campionatul Spaniei (AFE) a anunțat că jucătorii vor decide dacă sunt de acord ca meciul Girona - FC Barcelona, din ianuarie, să se dispute în SUA,  "Jucătorii, prin intermediul AFE, vor lua decizia finală în ceea ce privește organizarea meciului în SUA", a precizat AFE. Sindicatul a notat că liga spaniolă a acceptat să ofere un "raport detaliat" în privința acestui proiect, urmând ca datele să fie prezentate jucătorilor. Liga Spaniolă de Fotbal a anunțat, la 16 august, că a încheiat un acord pe 15 ani cu firma americană Relevent, conform căruia fotbalul din Spania va fi promovat în SUA și Canada.“Ca parte a înțelegerii, LaLiga plănuiește să organizeze un meci din sezonul regulat în SUA, primul care se va disputa în afara Europei”, menționa laliga.es.

Cerîșev, suspect de dopaj

Denis Cerîșev (27 de ani), golgeterul Rusiei la Cupa Mondială, e suspect de dopaj. Fotbalistul Valenciei e acuzat că a folosit o substanță care îmbunătățește performanțele sportive, scriu cei de la Sport Express, citați de AS. Totul a început după ce tatăl fotbalistului, Dmitri, a spus într-un interviu că fiul său a primit un tratament cu hormoni de creștere. Maggie Dudand, managerul de comunicare al WADA, a anunțat oficial că o anchetă a fost deschisă în acest caz: "Cazul e acum pe mâinile celor de la Agenția Spaniolă Antidoping". Cerîșev a marcat de patru ori în cinci meciuri la Cupa Mondială, de unde Rusia fost eliminată în sferturile de finală, de Croația, după loviturile de departajare. Hormonii de creștere nu sunt considerați subsanțe interzise, dar dacă se dovedește că un sportiv a folosit acest tratament fără prescripție medicală poate primi o suspendare de până la patru ani.

Încă un “galactic” evazionist

Fundașul brazilian al echipei Real Madrid, Marcelo, a ajuns la un acord cu procurorii spanioli, urmând a fi condamnat la patru luni de închisoare cu suspendare și la plata sumei de 753.625 de euro, pentru fraudă fiscală. Marcelo s-a folosit de aceleași căi de eludare de la plata impozitelor în Spania, prin firme din străinătate cărora le-a cedat drepturile de imagine. Fotbalistul nu ar fi plătit impozite în 2013 în valoare de peste 490.000 de euro. Ronaldo și Messi au avut și ei de-a face cu fiscul spaniol, fiind condamnați la închisoare cu suspendare, la plata unor amenzi și a sumelor cu care au fraudat fiscul.

Räikkönen, înlocuit de un puștan

Finlandezul Kimi Räikkönen nu va mai pilota pentru Ferrari sezonul viitor și încă unul. După cinci ani petrecuți la Scuderia, sportivul de 38 de ani va pleca la Sauber.  Räikkönen este în prezent pe locul trei în clasamentul mondial al piloților, după Lewis Hamilton și Sebastian Vettel. De la începutul sezonului, el a urcat de nouă ori pe podium. Kimi Räikkönen a evoluat pentru Ferrari prima oară între 2007 și 2009, după ce a pilotat pentru Sauber și McLaren. El a fost campion mondial cu Ferrari în 2007. Doi ani mai târziu, Räikkönen a părăsit Formula 1 pentru a-și încerca norocul la raliu. Dar a revenit în 2012 la Lotus, înainte de a merge din nou la Ferrari în 2014. El are 20 de victorii în palmares, din care nouă cu Ferrari. El va fi înlocuit la Ferrari de pilotul monegasc Charles Leclerc de la... Sauber. După doar un an de Formula 1, la Sauber, pilotul monegasc trece la Ferrari, la doar 20 de ani. El a evoluat până în prezent în 14 curse de  Grand Prix, cel mai bun rezultat fiind locul șase de la Grand Prix-ul Azerbaïdjanului, la 29 aprilie.

Schimbare la vârf în sportul american

Comitetul Olimpic American (USOC), afectat recent de un vast scandal de abuzuri sexuale în cadrul federației de gimnastică, a anunțat că președintele Larry Probst va pleca din funcție la finalul anului. Probst va fi înlocuit, începând cu 1 ianuarie, de Susanne Lyons, fostdirector  general a USOC.  "Vom face tot posibilul pentru a recâștiga încrederea sportivilor noștri, în special a celor care au fost victime ale abuzurilor sexuale", a declarat Suzanne Lyons. Plecarea lui Larry Probst intervine ca urmare a cazului Larry Nassar, medicul federației de gimnastică, încarcerat pentru că a abuzat sexual sute de gimnaste în ultimele două decenii.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.