Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Argint pentru Dolniceanu &Co.

Ziarul de Vrancea
10 mar 2019 406 vizualizări

Echipa masculină de sabie a CS Dinamo, campioană națională en titre, a cucerit medalia de argint la Cupa Europei, fosta Cupă a Campionilor Europeni.

Echipa dinamovistă a fost alcătuită din Tiberiu Dolniceanu, Iulian Teodosiu, Mădălin Bucur și Alin Badea (împrumutat de la CSA Steaua). Competiția s-a desfășurat într-o singură zi, pe 11 martie, la Padova (Italia). Dinamo a trecut în primul tur de CS Fides Livorno (Italia) cu 45-19, apoi în semifinale de Fiamme Oro (Italia), scor 45-31. În finală, echipa alb roșie, antrenată de Rareș Dumitrescu, a cedat în fața formației Fiamme Gialle (Italia), scor 45-33. Fiamme Gialle este echipa națională a Italiei, aceeași cu care tricolorii au tras duminică pentru locul trei la Cupa Mondială de la Padova.

Cîrțu a fost uns oficial

Sorin Cîrțu a fost numit președintele clubului Universității Craiova. Produs al școlii de fotbal craiovene, Cîrțu a făcut junioratul la CSS Craiova. În 1973 a câștigat campionatul de tineret al României, iar doi ani mai târziu a devenit  golgeter al diviziei „B” cu Electroputere. Pe 22 august 1976, a debutatcu gol la Universitatea în victoria cu 5-1 contra Progresului București. Trei cupe și două titluri de campion este palmaresul lui Sorin Cîrțu ca jucător, căruia îi va adăuga în 1991 eventul din postură de antrenor.În 283 de meciuri în Divizia A a marcat de 107 ori, în timp ce în partidele europene în cele 37 de apariții a marcat 11 goluri. În septembrie 2014 a fost cooptat în stafful Craiovei în funcția de director tehnic. În campionatul 2014-2015, împreună cu Emil Săndoi, a condus echipa pe locul V, reușind o serie fantastică de 19 partide fără înfrângere, record în istoria de 68 de ani a “Științei”.

Ana a câștigat la Budapesta

Sportiva Ana-Maria Popescu (Brânză)  a câștigat, ieri medalia de aur la concursul Grand Prix de la Budapesta. Românca a învins-o în turul întâi pe Maria Obrazțova (Rusia), cu 15-11. În 16-imi, ea a trecut cu 15-12 de Katharine Holmes (SUA), în optimi a câștigat întâlnirea cu franțuzoaica Auriane Mallo (15-9), iar în sferturi a eliminat-o pe Kelley Hurley (SUA), cu 14-13. În semifinale, Popescu s-a impus cu 13-11 în meciul disputat împotriva sud-coreencei Choi In-jeong, iar în finală Ana-Maria Popescu a învins-o cu 15-7 pe o altă spadasină din Coreea de Sud, Kan Young-mi. Tot la Budapesta, Amalia Tătăran a pierdut pe tabloul de 64 la Kelley Hurley (SUA), cu 13-15.

Și-a revenit Real Madrid?

Formația Real Madrid a învins, duminică seară, în deplasare, cu scorul de 4-1, echipa Real Valladolid, într-un meci din etapa a XXVII-a a campionatului Spaniei. Gazdele au ratat un penalti în minutul 12, prin Alcaraz, iar apoi, în minutul 29, au deschis scorul prin Anuar. Pentru Real Madrid au marcat Varane  (’34), Benzema (’51 - penalty, ’59)  și Modrici (’85). În minutul 80, de la madrileni a fost eliminat Casemiro. Real Madrid ocupă locul trei în clasamentul LaLiga, cu 51 de puncte. Lider este FC Barcelona, cu 63 de puncte, iar pe poziția a doua se află Atletico Madrid, cu 56 de puncte.

S-a sinucis o ciclistă

Ciclista americană Kelly Catlin, care a câștigat medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016 și a fost de trei ori campioană mondială în proba de urmărire, a murit, ieri,  la 23 de ani, a anunțat Federația Americană de Ciclism. Potrivit Velo News, sportiva s-a sinucis în locuința sa din California. “Este o durere inimaginabilă. Nu trece un minut în care să nu ne gândim la ce viață minunată ar fi putut avea. Nu trece o secundă în care să nu ne gândim că ne-am fi dat viața pentru ea”, a afirmat tatăl tinerei, Mark Catlin.Kelly Catlin studia și ingineria la Universitatea Stanford și cânta la vioară. Ea a câștigat titlul mondial la ciclism în 2016, 2017 și 2018.

Van Gaal se retrage

Tehnicianul olandez Louis van Gaal, în vârstă de 67 de ani, se retrage din activitate și și-a justificat decizia invocând motive familiale.  El a explicat la postul olandez RTL că vrea să petreacă mai mult timp alături de soția sa, Truus. “Și soția mea are dreptul să trăiască alături de Louis van Gaal. Ea a încetat să muncească în urmă cu 22 de ani pentru a mă însoți în străinătate. I-am spus că mă voi retrage la 55 de ani. Acum am 67 și nu mai pot continua așa”, a declarat Van Gaal.Louis van Gaal a pregătit în cariera sa formațiile Ajax Amsterdam, FC Barcelona, AZ Alkmaar, Bayern München, Manchester United și în două rânduri echipa națională a Olandei.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.