Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Arbitraj video în Liga I

Ziarul de Vrancea
6 dec 2017 653 vizualizări

Arbitrajul video (VAR)va fi implementat și în Liga I, începând din sezonul viitor, a anunțat președintele LPF, Gino Iorgulescu, după Adunarea Generală a ligii. Președinteleligii speră că în cazul obținerii finanțării necesare, sistemul VAR să fieintrodus chiar din play-off.

"Cu 13 voturi pentru și o abținere, s-ahotărât ca arbitrajul video să fie implementat în Liga 1, din sezonul2018-2019. însă, dacă vom găsi finanțarea necesară, atunci ne dorim ca acestarbitraj video să-l încercăm chiar din play-off-ul acestui sezon. Vom alege unsingur meci, din martie, pentru a vedea cum funcționează. Am ieșit la 600.000de euro -700.000 de euro, dar costurile pot să ajungă și până la 1,5 milioanede euro pe două sezoane”, a a declarat Gino Iorgulescu, președinteleLPF. În acest sezon, arbitrajul video este folosit în Bundesliga și în Serie A,iar din sezonul viitor va fi folosit și în LaLiga.

Löwși Zidane, antrenorii anului

Tehnicianul Germaniei,Joachim Löw, a fost desemnat cel mai bun selecționer în 2017, în timp cefrancezul Zinédine Zidane de la Real Madrid a fost ales cel mai bun antrenor alunei echipe de club, conform sondajului realizat de Federația Internațională deIstorie și Statistică a Fotbalului (IFFHS). Löw a acumulat 299 de puncte, fiindurmat de AdenorLeonardo Bacchi "Tite", selecționerul Braziliei, cu 125 puncte, și deJulen Lopetegui, selecționerul Spaniei, cu 62 de puncte. Zidane a acumulat 326de puncte, fiind urmat de Massimiliano Allegri, de la Juventus, cu 70 depuncte. Locul al treilea a fost ocupat de Antonio Conte de la Chelsea, cu 66 depuncte.

Junioriinoștri de elită

Reprezentativa Under 19a României va evolua în grupa a IV-a la la Turul de Elită, ultimul premergătorCampionatului European din 2018. România va găzdui acest turneu. Naționalapregătită de Adrian Boingiu va face parte din grupa a patra alături de Ucraina,Suedia și Serbia. România va găzdui partidele de la Turul de Elită, care se vordesfășura în perioada 21-27 martie 2018. Datorită performanței din prima fază,tricolorii au fost în prima urnă la tragerea la sorți.  Câștigătoarelecelor 7 grupe se califică la Campionatul European din Finlanda (16-29 iulie2018).Totodată, reprezentativa under-17 a României face parte din grupa a VII-a,la Turul de Elită, alături de Israel, Ungaria, și Slovenia. Turneul va figăzduit de Ungaria și se va desfășura în perioada 22-28 martie 2018.

Serenase antrenează pentru Australia

Jucătoarea americană detenis Serena Williams, fost număr 1 mondial și care a născut o fetiță în acestan, este pregătită să revină în activitate la Australian Open, primul turneu deGrand Slam al anului, a anunțat directorul turneului, Craig Tiley. "styleâ'mso-bidi-font-weight:normal'>Areviză, este înscrisă, se antrenează. Va fi pregătită", a spusTiley, citat de Herald Sun. Serena, câștigătoare a 23 de titluri de Grand Slamși a șapte la Melbourne, a anunțat că și-a reluat antrenamentele pentrurevenirea în activitate. Serena Williams a devenit mamă la 1 septembrie, când adat naștere unei fetițe, Alexis Olympia Ohanian, la Centrul Medical St. Mary’sdin Palm Beach, Florida. Williams era însărcinată când a câștigat AustralianOpen, la începutul acestui an, ultima competiție la care a participat. AustralianOpen se va desfășura între 15 și 28 ianuarie 201

Medaliată transgender

Laurel Hubbard, dinNoua Zeelandă, sportivă transsexuală, a câștigat medalia de argint laCampionatele Mondiale de Haltere de la Anaheim, însă antrenorii adversarelorsale consideră că aceasta a avut un avantaj deoarece înainte a fost bărbat.styleâ'mso-spacerun:yes'>  Laurel Hubbard, în vârstă de 39 de ani, senumea Gavin Hubbard până în urmă cu patru ani și concura la nivel național cabărbat. Ea a participat la CM de la Anaheim și a reușit să ocupe locul doi,după americanca Sarah Robles și înaintea egiptencei Shaimaa Khalaf. Hubbard aadus prima medalie din istorie pentru Noua Zeelandă și a refuzat să participela conferința de presă de după concurs. “styleâ'mso-bidi-font-style:normal'>Nu au existat controverse între sportiveprivind prezența ei, dar au fost discuții între antrenori. Când Sarah s-aimpus, toată lumea a venit să ne felicite, nimeni nu-și dorea să câștigeHubbard", a mai spus Swords.

Schiavones-a răzgândit

Jucătoarea italiană detenis Francesca Schiavone, în vârstă de 37 de ani, a anunțat că va continua săevolueze încă un an în circuitul WTA, deși a fost accidentată în ultimele luni."Inspirată de Roger Federer, Serena și Venus Williams, cu mare plăcere,pasiune și motivație, mă pregătesc pentru un nou sezon", a scrisSchiavone pe Instagram. În prezent aflată pe locul 92 WTA, Schiavone a câștigatșapte turnee în cariera sa, cel mai important succes fiind la Roland Garros în2008.

Desantrusesc la Lausanne

Douăzeci și doi desportivi ruși medaliați la Jocurile Olimpice de la Soci în 2014, dar apoidescalificați, au decis să facă apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). Printreaceștia se află Alexander Legkov, campion olimpic la schi fond la 50 styleâ'mso-spacerun:yes'> kilometri, dar și Aleksandr Zubkov, campion olimpicla bob. Până în prezent, 25 de sportivi ruși au fost descalificați de laJocurile de la Soci. Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a suspendat Rusia dela Jocurile Olimpice de iarnă la Pyeongchang din 2018, dar unii sportivi rușivor putea evolua sub drapel neutru.IO a decis și excludere pe viață de la JO aministrului rus al Sporturilor, Vitali Mutko, și a secretarului Iuri Nagornîh.

Putina spus “DA!”

Președintele rusVladimir Putin a declarat, ieri, că Rusia nu va boicota Jocurile Olimpice de iarnăde la Pyeongchang. Rusia “nu îi va împiedica” pe sportivii ruși care vor săparticipe la JO sub drapelul olimpic, a spus Putin. “Fără îndoială, nu ne vom opune”, aafirmat el. Vladimir Putin a făcut anunțul la Nijni Novgorod, la o zi după ceComitetul Internațional Olimpic a suspendat Rusia de la Jocurile Olimpice deiarnă la Pyeongchang din 2018, precizând că unii sportivi ruși vor putea evoluasub drapel neutru. Unii sportivi ruși vor putea evolua la probe individuale saupe echipe sub numele "Sportiv Olimpic din Rusia (SOR)”.  Aceștia vorconcura cu un echipament pe care va fi înscris numele lor și drapelul olimpic.La ceremonia va fi intonat imnul olimpic.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.