Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Anelka vine la Suceava

Ziarul de Vrancea
20 nov 2018 491 vizualizări

Fosta divizionară secundă Foresta Suceava va da o adevărată lovitură de imagine la ultimul meci pe care îl are de disputat în turul campionatului Ligii a III-a și în acest an.

La Suceava vine Nicolas Anelka (39 de ani), fostul internațional francez câștigător al unui Campionat European. Anelka va fi prezent la meciul pe care Foresta îl va desfășura contra Bucovinei Rădăuți, pe 30 noiembrie, pe stadionul Areni, pentru a da lovitura de start, În prezent manager la echipa de tineret a formației Lille, Nicolas Anelka a acceptat invitația de a veni la Suceava în baza relației de prietenie pe care o are cu antrenorul Forestei, Selim Benachour, alături de care a evoluat la PSG (sezonul 2001-2002) și Mumbai City (sezonul 2015). Fostul atacant al echipelor PSG, Arsenal, Real Madrid, Liverpool, Manchester City, Chelsea și Juventus va da lovitura de start a meciului pe care Foresta în va juca pe teren propriu cu Bucovina Rădăuță, pe 30 noiembrie.

Nu mai merge la Shenzen

Liderul WTA Simona Halep nu s-a înscris la turneul de la Shenzhen (30 decembrie-5 ianuarie), la care este deținătoarea trofeului, atât la simplu, cât și la dublu. Potrivit tennis.life, Halep va evolua săptămâna următoare (din 7 ianuarie), la Sydney, turneu de categorie Premier.  În 2017 și în 2018, Halep a început sezonul la Shenzhen Open, turneu de categorie WTA International. Actualul lider WTA a mai câștigat competiția chineză în 2015, iar în 2016, ea a început sezonul tot la Sydney. Halep nu este înscrisă la niciunul dintre cele trei turnee de la începutul anului 2019, Shenzhen, Brisbane și Auckland. Ea ar putea evolua, totuși, în acea săptămână pe baza unui wild card.  La Shenzhen vor evolua trei românce, Irina Begu, Ana Bogdan și Sorana Cîrstea, în timp ce numărul 2 român, Mihaela Buzărnescu, va juca la Brisbane.

Nou eșec la polo

Campioana României la polo, Steaua București, a fost învinsă marți, în deplasare, de formația ungară ZF Eger, cu scorul de 9-13 (1-2, 3-3, 1-5, 4-3), în al treilea meci din grupa A a Ligii Campionilor la polo. În primele două partide din grupa A, Steaua a pierdut cu AN Brescia, scor 5-8 și cu FTC Budapesta, scor  6-9. Din grupa A mai fac parte echipele CNA Barceloneta, Steaua Roșie Belgrad, Dinamo Moscova și Pro Recco. În următoarea partidă din grupă, Steaua va juca în deplasare, cu echipa italiană Pro Recco, în 5 decembrie.  

Demisii la naționala Irlandei

Federația Irlandeză de Fotbal a anunțat, ieri, că selecționerul Martin O’Neill și staful său, din care face parte și secundul Roy Keane, au încetat relațiile contractuale cu forul de la Dublin. Despărțirea s-a produs de comun acord cu O’Neill, Keane, Seamus McDonagh (antrenor cu portarii) și Steve Guppy (secund). O’Neill se afla la conducerea echipei Irlandei din noiembrie 2013. De atunci, irlandezii au jucat 55 de meciuri în care a folosit în total 65 de jucători. Martin O’Neill a promovat la prima reprezentativă 28 de jucători. Naționala Irlandei a retrogradat în al treilea eșalon valoric al Ligii Națiunilor, încheind pe ultimul loc grupa a patra a diviziei B. Irlandezii au înregistrat în Liga Națiunilor două remize și două înfrângeri.

Luni, fără fotbal în Bundesliga

Liga germană de fotbal a anunțat că nu va mai programa meciuri din prima ligă în ziua de luni începând din sezonul 2021-2022. Liga germană și cluburile au decis să nu mai fie organizate meciuri luni seară, după ce fanii s-au plâns în repetate rânduri de această programare. Însă decizia va intra în vigoare doar din sezonul 2020/2021, deoarece actualul contract de televizare va expira atunci.

Bolt alături de Maradona?

Fostul atlet Usain Bolt, care a declarat în ultima perioadă în mod repetat că vrea să devină fotbalist profesionist și chiar a fost în probe la echipa australiană Central Coast Mariners, ar putea ajunge la formația mexicană Dorados de Sinaloa, antrenată de Diego Maradona. Potrivit El Universal, firma Hublot, care îi sponsorizează pe Maradona și pe Bolt, s-ar afla la originea ideii venirii fostului atlet la echipa din Mexic, fiind atrasă de posibilitatea ca aceste două legende să fie la același club. Zilele trecute, Usain Bolt a declarat că nu renunță la visul său de a deveni fotbalist profesionist și nu ascultă ce spun "simpli jucători", care nu îi prevăd un viitor în acest sport.

Mașini Toyota pentru olimpici

Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) și Toyota România au semnat miercuri un contract de sponsorizare în baza căruia zece federații sportive au primit câte un automobil de 7^1 locuri, destinate pregătirii sportivilor pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020. Federațiile implicate în acest parteneriat sunt cele de atletism, canotaj, scrimă, tir sportiv, tenis de masă, lupte, haltere, kaiac-canoe, gimnastică și judo care vor fi reprezentate de sportivi remarcabili exemple de urmat pentru generațiile următoare de sportivi.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.