Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Andreea Verdeș strălucește la Moscova

Ziarul de Vrancea
19 feb 2018 650 vizualizări

Alături de mai tânăra sa colegă Laura Aniței, talentata gimnastă Andreea Verdeș a participat în week-end la Grand Prix Moscova 2018, un mare concurs internațional la startul căruia s-au aliniat 43 de gimnaste.

Într-o companie selectă, cu medaliate mondiale și europene, Andreea a avut o comportare remarcabilă, ocupând locul 14 la individual, în ondițiile în care în fața ei s-au aflat șase gimnaste din Rusia. Ieșeanca a avut evoluții de ținută la cerc (15,350) și minge (14,900) în Palatul Sporturilor Lujniki, fapt pentru care organizatorii au desemnat-o rezervă pentru finalele la cele două obiecte, în care au intrat sportivele cu cele mai bune opt rezultate.Tot la Moscova, o altă elevă a antrenorilor Cătălina și Constantin Radu, Laura Aniței, în tandem cu Denisa Stoian de la CSM Ploiești a cucerit medalia de argint pentru România, în concursul rezervat echipelor de junioare.

Unde jucăm cu Israel

Echipa națională de fotbal a României va juca o partidă amicală cu reprezentativa Israelului pe Stadionul Netanya, la 24 martie, de la ora 20.30. Arena din Netanya (30 de kilometri nord de Tel Aviv) are o capacitate de 24.000 de locuri, iar pe acest teren își desfășoară meciurile de pe teren propriu formația Maccabi Netanya și, temporar, echipele Maccabi Tel Aviv și Hapoel Ra'anana. Naționala Israelului a mai disputat două partide amicale pe stadionul din Netanya, împotriva Finlandei (6 februarie 2013), scor 2-1, și Slovaciei (5 martie 2014), scor 1-3.  România și Israel s-au întâlnit de 20 de ori până acum, palmaresul fiind favorabil tricolorilor: 10 victorii, 5 remize, 5 înfrângeri, golaveraj 29-19. Naționala Israelului se află pe locul 98 în clasamentul FIFA, iar România este pe 36.  După partida din Israel, tricolorii vor reveni în țară, la Craiova, unde vor disputa partida amicală programată cu națioanala Suediei. Meciul se va juca pe 27 martie, de la ora 21.30.

Rosso-nerii au intrat în priză

Formația AC Milan a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, echipa Sampdoria Genova, reușind al zecelea meci fără înfrângere în campionatul Italiei.  Unicul gol al meciului a fost marcat de Bonaventura, în minutul 13. Scorul ar fi putut fi mai mare pentru AC Milan, dar Ricardo Rodriguez a ratat un penalti în minutul 7, în timp ce golul lui Leonardo Bonucci din minutul 44 a fost anulat în urma arbitrajului video. În clasament, AC Milan este pe locul VII, cu 41 de puncte, la egalitate cu Sampdoria, aflată pe locul VI.

Șeroni, pus pe liber

La finalul meciului cu CSM Poli Iași, antrenorul Leo Grozavu a declarat că fundașul Alin Șeroni va fi pus pe liber. Tehnicianul se declară dezamăgit de atitudinea jucătorului de la antrenamente, spunând că nu are cum să mai ajute ACS Poli. Stoperul nu a luat parte la înfrângerea echipei sale, 1-2 pe teren propriu cu CSM Poli Iași, Grozavu alegând să-l trimită în tribună și motivându-și alegerea prin lipsa de concentrare și determinare a lui Șeroni. “Din punctul meu de vedere, nu mai există nicio șansă. Am discutat cu el și înainte de meciul cu Voluntari. Mi-a arătat că este un jucător care nu poate să ne ajute", a spus Leo Grozavu, la finalul meciului cu CSM Poli Iași.

Rasism de altă culoare

Imaginea sportului alb este pătată de un incident scandalos petrecut sâmbătă la turneul ITF din Antalya (Turcia). O jucătoare din Japonia a fost ținta unui atac rasist fără precedent. Mana Ayukawa (23 de ani), aflată pe locul 768 WTA la simplu a fost jignită grav de o adversară în timpul unui meci de dublu. Ayukawa juca alături de Nina Stadler (Elveția), iar de partea cealaltă a fileului se aflau Ekaterine Gorgodze (Georgia) și Dea Herdzelas (Bosnia). Jucătoarea niponă nu a specificat care dintre cele două i-a adresat insultele cu caracter rasist, urmând ca Federația Internațională de Tenis (ITF) să demareze o anchetă.  Ayukawa s-a declarat revoltată și dezamăgită de ceea ce i s-a întâmplat: "Nu credeam că voi trăi un asemenea moment atunci când m-am apucat de tenis, un sport în care respectul ar trebui să primeze. Îmi pare rău că nu am ieșit de pe teren și am așteptat finalul meciului de astăzi, în timpul căruia una dintre adversare m-a numit maimuță gălbejită de mai multe ori", a fost mesajul care a provocat indignare pe Twitter, postat după meciul pierdut de Ayukawa și Stadler, scor 2-6, 6-4, 9-11 cu Gorgodze/Herdzelas.

Pedofilul englez închis pentru 31 de ani

Fostul antrenor și căutător de talente al clubului Crewe Alexandria, Barry Bennell, a fost găsit vinovat de abuzuri sexuale asupra unor juniori în anii '80 și a fost condamnat la 31 de ani de închisoare. Judecătorul Clement Goldstone a spus că Bennell a fost un "un adevărat diavol, pentru băieții care îl vedeau ca un zeu". În vârstă de 64 de ani, el a fost găsit de 50 de infracțiuni precum viol, tentative de viol și agresiuni sexuale contra a 12 băieți în perioada 1979/1991. Barry Bennell, fost căutător de talente și antrenor la Crewe Alexandra, este acuzat de patru foști fotbaliști de abuzuri sexuale. Andy Woodward, Steve Walters, Jason Dunford și Chris Unsworth, care au vârste de 43 și 44 de ani, sunt cei care au vorbit până în prezent despre traumele suferite când erau juniori sub conducerea lui Bennell.

Blaturi în fotbalul mic spaniol

Cel puțin 10 persoane au fost plasate în detenție preventivă într-un caz de meciuri trucate la a treia și a patra ligă din Spania.  Potrivit unor surse ale poliției, citat de Reuters, aceste arestări s-ar fi făcut în afara Spaniei, iar în următoarele ore se așteaptă ca și alte persoane să fie reținute. "Au trucat meciuri pentru pariuri sportive chineze", a declarat o sursă citată sub acoperirea anonimatului. Presa spaniolă a anunțat că la această operațiune au participat pentru 200 de agenți

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.