Sport

MOZAIC ŞTIRI SPORTIVE: Andreea Răducan intră în Hall of Fame

Ziarul de Vrancea
12 mar 2018 745 vizualizări

Andreea Răducan, multiplă medaliată în competițiile internaționale de gimnastică, în prezent președinte al FRG, va intra în Hall of Fame, ceremonia fiind programată în 19 mai, în Oklahoma City.

Sunt extrem de bucuroasă să mă aflu alături de cei mai buni gimnaști ai lumii din toate timpurile”, a scris Răducan într-un mesaj pe Facebook.  La 34 de ani, Andreea Răducan primește recunoașterea internațională și din partea Hall of Fame. Alături de multipla campioană tricoloră, la ceremonia din 19 mai, la Oklahoma City, vor mai fi onorați foștii gimnaști Nastia Lukin și Paul Hamm. De asemenea, va participa și Aleksei Nemov, care a primit distincția în 2017, dar nu a putut participa la ceremonia de atunci. Deși a rămas în istoria gimnasticii mai ales pentru deposedarea de medalia de aur la individual-compus, la JO din 2000, fiind acuzată la acea vreme de rezultat pozitiv la pseudoefedrină, Andreea Răducan a adunat numeroase medalii pentru România: aur pe echipe la JO din 2000, argint la sărituri, tot la JO de la Sydney, cinci titluri mondiale, o medalie de argint și una de bronz la CM, precum și o medalie de argint și una de bronz la Campionatele Europene.

Stoian, lăudat de Zenga

Crotone, echipa antrenată de Walter Zenga, s-a impus în etapa a 28-a din Serie A, scor 4-1 (3-0), împotriva celor de la Sampdoria, una dintre formațiile la care a fost legitimat în carieră "Omul Păianjen". Înlocuit în minutul 63 cu Barberis, românul Adrian Stoian a fost unul dintre cei mai buni jucători de pe teren. Olteanul a marcat în minutul 23 golul de 2-0, iar evoluția sa l-a făcut pe Zenga să vorbească la superlativ, într-o intervenție la SkySport. "La antrenamente toți jucătorii se exprimă la un nivel înalt, dar important e ca ei să-ți facă diferența în timpul meciurilor. Stoian e un jucător important, care dă greutate echipei, iar azi s-a văzut acest lucru", a spus Zenga, conform sursei citate. Stoian a înscris după ce Viviano, portarul oaspeților a respins lovitura de la 11 m executată de Trotta. Crotone se află pe 16, cu 24 de puncte după 27 de partide, în timp ce Sampdoria se situează pe 7, cu 44 de puncte, tot după 27 de dispute.

Când joacă CSM cu Metz

Campioana României, CSM București, va juca primul meci cu Metz, din sferturile de finală ale Ligii Campionilor la handbal feminin, pe teren propriu, pe 6 aprilie, de la ora 20:30, în timp ce returul se va disputa în Franța, o săptămână mai târziu, pe 13 aprilie, informează site-ul ehfcl.com. Cu această ocazie, CSM București va întâlni pentru prima oară campioana Franței, Metz, în meciuri oficiale. Celelalte partide din sferturile de finală ale Ligii Campionilor la handbal feminin sunt Buducnost – Györ, Ferencvaros – Rostov-Don și FC Midtjylland – Vardar Skopje. Turneul Final Four al Ligii Campionilor la handbal feminin este programat în perioada 12-13 mai 2018, la Budapesta. CSM București a cucerit trofeul în 2016, în timp ce la ediția trecută campioana României a obținut medalia de bronz.

Mouscron este acuzată de blat

Mouscron, echipă care a fost până de curând antrenată de Mircea Rednic și la care evoluează mijlocașul Dorin Rotariu, este acuzată din nou de un meci aranjat în campionatul belgian, la fel ca sezonul trecut. Dacă în urmă cu un an, echipa pregătită atunci de Rednic s-a salvat de la retrogradare în ultima etapă a sezonului regulat, după victoria într-un meci bănuit a fi fost aranjat, acum clubul valon este acuzat că nu și-a apărat corect șansele în partida cu AS Eupen, care a evitat in extremis retrogradarea î   nliga a doua, la un gol diferență, în dauna celor de la Mechelen. Duminică, AS Eupen a învins, acasă, pe Mouscron cu 4-0 (Rotariu a fost pe teren tot meciul la oaspeți), iar Mechelen, tot pe teren propriu, pe Waasland-Beveren, cu 2-0. Aflate la egalitate de puncte, 27, Eupen și Mechelen au fost departajate la golaveraj, avantajul fiind de partea primei echipe, -17, față de -18. De remarcat că Eupen a marcat golurile în minutele 73, 76, 80 și 89, iar Mechelen în 49 și 57.

Inter a urcat Juventus pe primul loc

Formația Napoli a încheiat la egalitate, scor 0-0, meciul susținut, duminică, în deplasare, în compania echipei Internazionale Milano, și a pierdut primul loc în clasamentul Italiei. Napoli are 70 de puncte după 28 de etape, iar Juventus a trecut pe primul loc cu 71 de puncte și un meci mai puțin disputat. Locul trei este ocupat de AS Roma, cu 56 de puncte, iar Inter Milano este pe V, cu 52 de puncte.

Demisie la Hamburg

Antrenorul Bernd Hollerbach a fost demis de la conducerea tehnică a echipei Hambürger SV, după înfrângerea cu 0-6, suferită, sâmbătă, în fața formației Bayern München, în campionat și după șapte săptămâni de la numirea în funcție.Locul său a fost luat de antrenorul echipei under 21, Christian Titz, care va fi în funcție până la finalul sezonului. Îîn vârstă de 48 de ani, Bernd Hollerbach fusese numit la 22 ianuarie, în locul lui Markus Gidol. De atunci, Hamburg nu a bătut pe nimeni, înregistrând trei egaluri și patru înfrângeri. După 26 de etape, echipa este pe locul 17, penultimul, retrogradabil, cu 18 puncte, la șapte puncte de Mainz, clasată pe locul 16, care duce la baraj. Hamburg, echipă de succes în anii 80, nu a retrogradat niciodată de la crearea Bundesligii, în sezonul 1963/1964.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.