Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Andreea, în “Hall of Fame”

Ziarul de Vrancea
19 mai 2018 781 vizualizări

Fosta sportivă Andreea Răducan, președintele Federației Române de Gimnastică, a fost inclusă, sâmbătă, în International Gymnastics Hall of Fame, ceremonia având loc la Oklahoma City.

Alături de Răducan, au fost incluși în Hall of Fame alți doi gimnaști, Paul Hamm și Nastia Liukin. Deși a rămas în istoria gimnasticii și pentru deposedarea de medalia de aur la individual-compus, la JO din 2000, fiind acuzată la acea vreme de rezultat pozitiv la pseudoefedrină, Andreea Răducan a adunat numeroase medalii pentru România: aur pe echipe la JO din 2000, argint la sărituri, tot la JO de la Sydney, cinci titluri mondiale, o medalie de argint și una de bronz la CM, precum și o medalie de argint și una de bronz la Campionatele Europene.

Chelsea a câștigat FA Cup

Formația Chelsea Londra a câștigat Cupa Angliei, sâmbătă, învingând în finala disputată pe Stadionul Wembley echipa Manchester United, scor 1-0. Golul a fost marcat de Eden Hazard, în minutul 22, din penalty/  Echipa londoneză a mai câștigat Cupa Angliei de șapte ori: în 1970, 1997, 2000, 2007, 2009, 2010 și 2012.

Mai pierde și Bayern un trofeu

Formația Eintracht Frankfurt a câștigat Cupa Germaniei, învingând în finală, sâmbătă, la Berlin, cu scorul de 3-1, campioana Bayern München. Golurile învingătorilor au fost marcate de Rebic (’11, ’82) și Gacinovic (‘90^6). Pentru Bayern a înscris Lewandowski, în minutul 53. Eintracht Frankfurt a mai câștigat de patru ori Cupa Germaniei, ultima dată înaintea celui de sâmbătă în 1988.

Arteta, urmașul lui Wenger?

Fostul mijlocaș spaniol Mikel Arteta, care a jucat la Arsenal în perioada 2011/2016, ar putea prelua gruparea londoneză în locul lui Arsene Wenger. Potrivit presei britanice, Arteta este extrem de apreciat de directorul general de la Arsenal, Ivan Gazidis, care și-ar dori un antrenor tânăr. În acest sezon, Arteta a fost secund al lui Pep Guardiola la Manchester City și a avut un rol major în recordul de 100 de puncte obținut de Citizens.

Stevenson a pierdut centura WBC

Canadianul Adonis Stevenson și-a apărat, sâmbătă, la Toronto, în fața suedezului Badou Jack, centura WBC la categoria semigrea. Doi dintre arbitrii judecători au decis că rezultatul confruntării a fost 114-114, iar al treilea că Jack a fost mai bun (115-113), ceea ce a fost însă insuficient pentru a se evita un rezultat per total de egalitate, favorabil lui Stevenson. Adonis Stevenson (40 de ani) a câștigat centura WBC la categoria semigrea în iunie 2013 și de atunci a apărat-o cu succes de nouă ori.

Abramovici, fără viză în UK

Patronul echipei Chelsea Londra nu a putut fi prezent, sâmbătă, pe Stadionul Wembley, pentru a asista la succesul formației sale în finala Cupei Angliei cu Manchester United, deoarce nu a avut viză de intrare în Marea Britanie. Omului de afaceri rus i-a expirat viza de ședere în regat acum trei săptămâni și autoritățile britanice au întârziat prelungirea vizei. Oficialii de la Londra au refuzat să comenteze pe marginea acestui subiect, la fel reprezentanții oligarhului rus.Presa britanică notează că Avramovici este o victimă a răcirii relațiilor între Londra și Moscova, după cazul fostului spion rus Seghei Skripal, otrăvit la Salisbury.

Cel mai tânăr fan nazist

Clubul Levski Sofia a fost amendat cu 20.000 de euro de Federația Bulgară de Fotbal (BFU), după salutul nazist al unui tânăr fan la meciul cu Slavia, din finala Cupei Bulgariei, din 9 mai. Conform imaginilor televizate, tânărul, în jurul vârstei de 10 ani, avea desenată și o zvastică pe piept. El nu a fost sancționat. Levski Sofia a pierdut meciul cu Slavia, scor 2-4, la loviturile de departajare

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.