Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Andone marchează în FA Cup

Ziarul de Vrancea
8 feb 2019 649 vizualizări

Fotbalistul echipei Brighton, Florin Andone, a înscris un gol în meciul câștigat, miercuri, cu scorul de 3-1, în fața formației West Bromwich, în meci rejucat din turul patru al Cupei Angliei.

Andone, care a fost integralist, a marcat în minutul 82, egalând scorul deschis cu cinci minute de Bartley. Andone a reușit să-și deposedeze un adversar la marginea careului de 16 metri, a driblat un altul și a șutat puternic în cros. A fost al patrulea gol al internaționalului român în tricoul lui Brighton, după cele cu Huddersfield și Crystal Palace, în Premier League, și cel cu Bournemouth, din faza precedentă a FA Cup. Celelalte goluri au fost reușite de Murray (‘104 și ‘117).

Tricolorii au coborât o poziție

România a coborât o poziție față de luna precedentă, iar acum ocupă locul 25, cu un total de 1501 puncte, în clasamentului FIFA/Coca-Cola, din februarie, informează FRF. La vârful ierarhiei nu există nicio modificare, Belgia a rămas prima, cu 1727 de puncte, campioana mondială Franța este pe poziția secundă, cu 1726 de puncte, în timp ce Brazilia închide podiumul cu 1676 de puncte. Croația staționează pe locul IV, cu 1636 de puncte, iar Anglia a rămas pe 5 cu 1631. Adversarele tricolorilor din grupa preliminară pentru Euro 2020, ocupă următoarele poziții: locul 9 Spania (1591 de puncte) – staționează, locul 14 Suedia (1560 de puncte) – staționează, locul 48 Norvegia (1425 de puncte) – a coborât două poziții, locul 97 Insulele Feroe (1238 de puncte) – a urcat o poziție, locul 182 Malta (926 de puncte) – staționează.

S-a recuperat un cadavru

Un corp aflat în epava avionului prăbușit în Canalul Mânecii a fost recuperat, au anunțat autăritățile britanice. Este vorba de corpul care apare pe imaginile transmise de robotul subacvatic (ROV), ce a inspectat avionul căzut pe fundul mării. Corpul, neindentificat oficial încă, dar scos din apă “în cel mai demn mod posibil”, a fost transportat pe Insula Portland și remis legistului din Dorset. AAIB, departamentul britanic de Investigare a Accidentelor Aviatice (AAIB), a încercat să ridice de pe fundul mării întreaga epavă, dar operațiunile au fost abandonate din cauza vremii nefavorabile. Familiile fotbalistul Emiliano Sala și pilotului David Ibbotson sunt ținute la curent cu evoluția operațiunilor de recuperare.

UEFA face treaba românilor

UEFA a închiriat alte stadioane pentru Euro 2020 pentru că guvernul României și-a încălcat absolut toate angajamentele, pierzându-și astfel credibilitatea. Forul continental a decis să nu mai riște și a închiriat alte baze de pregătire. Este o măsură de siguranță luată pentru că la Nyon nu mai există convingerea că Steaua, Dinamo și Rapid vor fi gata în timp util. UEFA a optat pentru baza din Berceni a FCSB, pentru baza Mogoșoaia a FRF și, spun sursele ProSport, pentru stadionul Concordia din Chiajna. Din acest moment, reconstrucția arenelor Steaua, Dinamo și Rapid nu mai are importanță, din perspectiva UEFA, care “s-a acoperit”.

Ceferin, reales prin aplauze

Aleksander Ceferin (51 de ani) a fost reales în funcția de președinte al UEFA pentru următorii patru ani, anunțul fiind făcut la congresul forului european organizat joi, la Roma. Ceferin a fost singurul candidat și a fost reales prin aplauze.La discursul de după anunțarea prelungirii mandatului, Ceferin a subliniat din nou ideea de unitate, necesară ca fotbalul european să crească: “De-a lungul următorului mandat, vom lucra împreună să ne asigurăm că fotbalul european va rămâne unit, respectat și respectabil și va continua să arate solidaritate și speranță. Prin aceste lucruri, ne vom îndrepta toate eforturile pentru a dezvolta fotbalul în toate țările europene”, a declarat Ceferin, potrivit site-ului oficial UEFA.

Înotătorii anului

Robert Glință, medaliat cu argint la CE la 50 m spate, și Daniel Martin, care a obținut aur la 100 de metri spate și argint la 200 m spate la CE de juniori, au primit distincțiile de cei mai buni înotători ai anului 2018 din partea Federației Române de Natație și Pentatlon Modern. În cadrul Galei FRNPM au fost premiați și Nicoleta Muscalu, Antonia Pavel și Constantin Popovici, cei mai buni săritori în apă. Conducerea federației i-a mai premiat pentru rezultatele obținute în 2018 și alți sportivi.

S-a mărit Euro Under 21

Comitetul Executiv al UEFA, întrunit la Roma, a decis mărirea numărului de echipe participante la Campionatul European Under 21 de la 12 la 16. Astfel, începând cu ediția 2021, care va fi găzduită de Ungaria și Slovenia, la turneul final vor participa cu patru echipe mai multe decât la ediția din această vară, unde va fi prezentă și echipa națională pregătită de Mirel Rădoi. Schimbarea formatului va oferi posibilitatea mai multor jucători tineri de a căpăta experiența unui turneu final. Potrivit frf.ro, pentru viitoarele preliminarii vor fi eligibili jucătorii născuți începând cu 1 ianuarie 1998. Naționala condusă de Mirel Rădoi va debuta în calificări în septembrie 2019, după participarea la Euro 2019 cu actuala generație U21. Campania începe în Danemarca și se încheie în octombrie 2020, pe teren propriu, contra Maltei. Noile criterii de calificare la turneul final urmează a fi comunicate.

Vine și Svitolina la Doha

Jucătoarea ucraineană Elina Svitolina, locul 7 WTA, a primit wild card pentru turneul Qatar Open (11-16 februarie), la care Simona Halep va fi favorită principală. Svitolina a mai participat la patru ediții ale turneului de la Doha.A primit wild card la Qatar Open și daneza Caroline Wozniacki, numărul 10 WTA. De asemenea, vor participa la acest turneu ca beneficiare de wild card și sportiva tunisiană Ons Jabeur, locul 56 WTA, și jucătoarea din Oman Fatima Al Nabhani. Japoneza Naomi Osaka, lider mondial, s-a retras de la turneul de la Doha din cauza unei accidentări la spate, iar Petra Kvitova din Cehia, locul 2 WTA, nu este înscrisă la acest turneu de categorie Premier, deși este deținătoarea trofeului. În aceste condiții, Simona Halep va fi principala favorită la Qatar Open, în absența numărului 1 mondial. La Doha este înscrisă și Mihaela Buzărnescu, locul 29 WTA.

Wenger se întoarce în Europa

Publicația britanică The Times scrie că fostul antrenor al echipei Arsenal Londra Arsène Wenger va reveni într-o lună în fotbal, francezul având patru oferte. O ofertă ar fi de la PSG, dar nu de antrenor, ci de director sportiv. O alta ar fi de la o echipă națională, iar celelalte două de la mari cluburi europene. Niciuna dintre aceste oferte nu este din Anglia. În ultima perioadă, au existat informații privind ofete venite pentru tehnicianul în vârstă de 69 de ani de la Bayern München, AC Milan și Real Madrid. Wenger s-a despărțit de Arsenal Londra la finalul sezonului trecut, după ce a condus echipa engleză timp de 22 de ani.

Repka, la “mititica”

Fostul internațional ceh Tomas Repka, în vârstă de 45 de ani, a fost condamnat, joi, la Praga, la 15 luni de închisoare cu executare pentru fraudă, relatează Le Figaro. Repka a fost găsit vinovat că i-a vândut unei femei, în decembrie 2016, în schimbul a 46.500 de euro, o mașină Mercedes care nu îi mai aparținea și pe care o folosea în baza unui contract de închiriere auto. Avocatul fostului fotbalist și reprezentantul Parchetului au făcut apel după pronunțarea sentinței. Repka a mai fost condamnat anul trecut, de tribunalul din Brno, la șase luni de închisoare, pentru că a publicat un anunț fals pentru o “escort girl”, care avea atașate fotografiile fostei sale soții și numărul ei de telefon. Pedeapsa a fost comutată ulterior în muncă în folosul comunității

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.