Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Andone a suferit ruptură de ligament

Ziarul de Vrancea
14 iun 2020 1057 vizualizări

Atacantul Florin Andone s-a accidentat la piciorul drept, în meciul susținut, duminică, de Galatasaray, în deplasare, cu Rizespor, el fiind scos de pe teren cu targa. Andone a intrat pe teren în minutul 46, fiind scos de pe teren în minutul 72,

În prima repriză meciul contând pentru etapa a XXVII-a a campionatului Turciei a fost întrerupt aproximativ opt minute, după ce portarul Fernando Muslera s-a accidentat grav tot la piciorul drept, el fiind scos de pe teren cu ambulanța. „În urma testelor efecuate de Florin Andone, a fost depistată o leziune a ligamentului lateral interior și o ruptură parțială a ligamentului încrucișat anterior. Detalii despre tratament vor fi dezvăluite după consultarea cu Brighton, echipă de care japarține. Operația lui Fernando Muslera, care a suferit fractură de tibie și peroneu, va avea loc mâine dimineață”, se arată în comunicatul clubului Galatasaray.

Maxim înscrie la Gaziantep

Formația Gaziantep FK, antrenată de Marius Șumudică, a remizat, duminică seară, pe teren propriu, scor 1-1, cu echipa Ankaragücü, într-un meci din etapa a XXVII-a a campionatului Turciei, primul după o pauză de trei luni cauzată de pandemia de coronavirus. Golul gazdelor a fost marcat de Alexandru Maxim, în minutul 25, din penalti. Pentru Ankaragücü a înscris Scarione, în minutul 51. Maxim a jucat până în minutul 83, iar celălalt român de la Gaziantep FK, Alin Toșca, a fost integralist. Echipa celor trei români ocupă locul nouă în clasament, cu 33 de puncta, iar Ankaragücü este pe penultima poziție, cu 24 de puncte. Lider este Trabzonspor, care are 56 de puncte.

Real ține aproape

Real Madrid a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 3-1 (3-0), echipa Eibar, în etapa a XXVIII-a a La Liga, prima după întreruperea cauzată de pandemia de coronavirus. Kroos('4), Ramos ('30) și Marcelo ('37(au marcat golurile madrilenilor, iar oaspeții au punctat prin Bigas ('60).Meciul a avut loc pe Stadionul Alfredo Di Stefano, fără spectatori, nu pe Santiago Bernabeu, arenă care se află în renovare. În urma acestui rezultat, Real Madrid, cu 59 de puncte, se menține pe locul 2, la două puncte de liderul FC Barcelona. FC Sevilla ocupă locul 3, cu 50 de puncte. Eibar se află pe locul 16, cu 27 de puncte.

Casillas și-a retras candidatura

Portarul echipei FC Porto, Iker Casillas, a anunțat, ieri, că și-a retras candidatura la președinția Federației Spaniole de Fotbal (RFEF). „Doresc să anunț că am decis să nu mă prezint la viitoarele alegeri”, a anunțat portarul de 39 de ani, pe rețelele de socializare. Campionul mondial din 2010 și-a justificat retragerea prin situația „socială, economică și sanitară de care suferă Spania”, care face ca alegerile să treacă în plan secund.Alegerile sunt programate la 17 august, iar, după retragerea lui Casillas, cel mai probabil Luis Rubiales va fi ales pentru un nou mandat.

Un mare club în moarte clinică

Clubul FC Kaiserslautern, de patru ori câștigător al campionatului Germaniei și de două ori al Cupei Germaniei, este aproape de insolvență, informează publicația Kicker, citată de lequipe.fr. Gruparea clasată în prezent la mijlocul ligii a treia, ar avea o datorie de peste 20 de milioane de euro și are șanse mici de a scăpa de insolvență. Criza generată de pandemia de coronavirus a accentuat problemele financiare ale clubului și, până în prezent, nu a fost găsit niciun investitor care să salveze clubul.Și în cazul în care creditorii ar fi gata să amâne datoriile timp de un an, acest lucru nu ar fi suficient, deoarece Kaiserslautern suferă pierderi de cinci milioane de euro în fiecare sezon.Din fericire, intrarea în administrare specială nu va afecta deocamdată formația pe plan sportiv.La această echipă, fondată în 1900, au jucat, în trecut, fotbaliști cunoscuți, ca Youri Djorkaeff, Miroslav Klose, Michael Ballack sau Andreas Brehme.

Chiricheș poate reveni la Sassuolo

Fundașul Vlad Chiricheș, accidentat din octombrie trecut, ar putea reveni pe teren, sâmbătă, în partida pe care echipa lui, Sassuolo, o va disputa, în deplasare, cu Atalanta, prima după întreruperea cauzată de pandemia de coronavirus. Împrumutat în vară de Sassuolo de la Napoli, Chiricheș, 30 de ani, s-a accidentat la 12 octombrie 2019, în prima repriză a meciului Insulele Feroe - România, scor 0-3. El a suferit o leziune musculară la bicepsul femural drept.Accidentarea l-a ținut în afara lotului echipei sale de club până în martie, când a stat pe banca de rezerve la partida cu Brescia, scor 3-0, ultima înainte de întreruperea Serie A. Acum, căpitanul naționalei României este refăcut și antrenorul Roberto De Zerbi dorește să-i acorde mai mult timp de joc în partea finală a campionatului, astfel că fundașul ar putea apărea în echipă încă de la primul meci.

S-a reluat fotbalul și în Africa

Tanzania este prima țară africană în care s-au jucat din nou meciuri, week-end-ul trecut, după întreruperea cauzată de pandemia de coronavirus. Sâmbătă, echipa Young Africans, de 22 de ori campioană a Tanzaniei, a învins, în deplasare, cu scorul de 1-0, formația Mwadui, în timp ce Costal Union și Namungo au remizat, scor 2-2. Duminică, Simba, liderul detașat al campionatului la care participă 20 de echipe, a terminat la egalitate, scor 1-1, meciul disputat acasă, cu Ruvu Shooting, iar Azam a învins, pe teren propriu, cu 2-0, pe Mbao. După 29 de etape, Simba este pe primul loc, cu 72 de puncte, urmată de Azam, 57 de puncte și Young Africans, cu 54 de puncte (28 de jocuri).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.