Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Analiza lui Daum continuă

Ziarul de Vrancea
10 iul 2017 755 vizualizări

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat duminică seară că în prezent există "o procedură de analiză" în privința lui Christoph Daum, care se va termina cât mai curând posibil, iar apoi va putea răspunde întrebării legate de o eventuală despărțire de selecționer. În ceea ce privește declarația președintelui LPF, Gino Iorgulescu, despre faptul că el l-ar fi demis imediat pe Christoph Daum, Răzvan Burleanu a spus: "E o libertate de opinie

 Să nu credeți că la nivel de Comitet Executiv avem unanimități peste unanimități pe orice subiect. Cu criticile m-am obișnuit. Atât timp cât credem cu tărie că lucrurile pe care le facem, indiferent de subiect, sunt cu bună credință nu avem de ce să nu mergem mai departe".Răzvan Burleanu a mai declarat că nu există un conflict între FRF și LPF. "Nu este niciun conflict între federație și ligă și cred că președintele ligii vă poate confirma. “Sunt puncte diferite pe care le împărtășim și unii și alții, au fost și subiecte legate de sistemul competițional, în care și noi și televiziunile deținătoare de drepturi tv am intervenit", a explicat el. Burleanu a fost prezent, duminică seară, la meciul FC Viitorul - FC Voluntari, contând pentru Supercupa României. Partida a fost câștigată de FC Voluntari, cu scorul de 1-0.

Arbitri din Belarus la meciul Astrei

Arbitrul Serghei Ținkevici din Belarus va conduce la centru partida dintre echipa Astra Giurgiu și formația azeră FK Zira, din prima manșă a turului doi preliminar al Ligii Europa, a anunțat, ieri, site-ul oficial al UEFA. Ținkevici va fi ajutat de asistenții Vitali Maliutin și Evgheni Romanov, iar Viktor Șimusik va fi rezervă. Serghei Ținkovici, în vârstă de 40 de ani, este arbitru FIFA din 2010. Partida Astra Giurgiu - FK Zira, din prima manșă a turului doi preliminar al Ligii Europa, se va disputa joi, de la ora 20.30.

 

 

Porte are fracturi la claviculă și pelvis

Australianul Richie Porte, care a abandonat după o căzătură teribilă suferită în etapa a noua a Turului Franței, are fracturi la claviculă și la pelvis, a anunțat echipa BMC. Porte a căzut în timpul unei coborâri, când rula cu viteza de 80 de kilometri pe oră. El a ratat un viraj,s-a rostogolit pe șosea, doborându-l și pe Dan Martin, și apoi s-a izbit de un versant. Martin a continuat cursa, iar Porte a fost transportat cu ambulanța la spital, cu gâtul imobilizat. Medicul  echipei BMC, Max Testa a  menționat că Porte va avea nevoie de cel puțin patru săptămâni de repaus. "În mod normal, în cazul fracturilor de claviculă și pelvis, recuperarea durează patru până la șase săptămâni, dacă nu apar complicații. Dacă totul va decurge normal, Richie ar putea să meargă din nou cu bicicleta la începutul lunii august și treptat să revină în formă", a adăugat Max Testa.

 

Douglas Costa, împrumutat la Juventus

Mijlocașul brazilian al echipei Bayern München, Douglas Costa, va fi împrumutat pentru două sezoane la formația Juventus Torino, a anunțat, L'Equipe. Campioana Italiei va plăti nouă milioane de euro pentru împrumutul pe doi al internaționalului brazilian în vârstă de 26 de ani. În vara anului 2019, Juventus Torino va avea opțiune de cumpărare a jucătorului pentru 33 de milioane de euro. Douglas Costa mai are contract cu Bayern München până în vara anului 2020. Douglas Costa și-a început cariera la Gremio Porto Alegre, iar la începutul anului 2010 a fost adus de Mircea Lucescu la Șahtar Donețk. În vara anului 2015, el a fost achiziționat de Bayern Munchen pentru 30 de milioane de euro, devenind al patrulea cel mai scump transfer al grupării germane, după Javi Martinez (40 de milioane de euro), Mario Götze (37 de milioane de euro) și Mario Gomez (35 de milioane de euro).

Arbitri români în Liga Europa

Arbitrul Radu Petrescu va conduce la centru meciul dintre echipa irlandeză Dundalk FC și formația norvegiană Rosenborg Trondheim, din prima manșă a turului doi preliminar al Ligii Campionior, a anunțat, ieri site-ul oficial al UEFA. Petrescu va fi ajutat de asistenții Radu Ghinguleac și Mircea Grigoriu, iar Marcel Bîrsan va fi rezervă. Arbitrul Marius Avram va conduce la centru întâlnirea dintre echipa kazahă FK Irtiîș Pavlodar și formația sârbă Steaua Roșie Belgrad, din aceeași fază. El va fi ajutat de asistenții Cristian Orbuleț și Valentin Avram, iar Istvan Kovacs va fi rezervă.  Conform frf.ro, Roxana Berceanu va fi delegat UEFA la partida dintre echipa FC Vaduz din Liechtenstein și formația norvegiană Odds BK, din prima manșă a turului doi preliminar al Ligii Europa, care este programată joi, de la ora 20.00.

Boldor, împrumutat la Brescia

Deian Boldor, fundașul central al echipei Bologna va fi împrumutat în sezonul viitor la formația Brescia, din Serie B, a anunțat, ieri site-ul tuttomercatoweb.com, citând publicația Giornale di Brescia.  Boldor a fost achiziționat în vara anului trecut de Bologna de la Virtus Lanciano și l-a împrumutat la Hellas Verona, alături de care a promovat în Serie A. Deian Boldor, în vârstă de 22 de ani, a mai jucat în Italia la juniorii clubului AS Roma și la formația Pescara. În lotul Bresciei se află și mijlocașul Răzvan Oaidă, în vârstă de 19 ani, care nu a jucat niciun meci la echipa de seniori în sezonul precedent.

Tragedie în fotbalul medieșean

Fostul jucător al echipei Gaz Metan Mediaș Ioan Aloman, care se ocupa de organizarea competițiilor sportive la clubul din județul Sibiu, a făcut infarct, duminică seară, după prezentarea lotului medieșenilor pentru următorul sezon, în timpul încălzirii pentru un meci amical pe care echipa Old Boys a Gaz Metan urma să-l joace cu juniorii clubului. Echipele medicale au intervenit imediat, fostul jucător a fost transportat cu elicopterul la Târgu Mureș, dar medicii nu au reușit să-l mai salveze. Echipajul medical prezent la stadion a început manevrele de resuscitare, iar la scurt timp au ajuns alte două autospeciale ale Serviciului de Ambulanță Mediaș. După 20 de minute de resuscitare, Ioan Aloman a fost transportat în stare critică la spitalul din Mediaș, iar apoi a fost preluat de un elicopter SMURD și transportat la Târgu Mureș. Ioan Aloman a încetat din viață la spitalul din Târgu Mureș

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.