Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Ana, cea mai tare spadasină

Ziarul de Vrancea
10 iul 2020 911 vizualizări

Sportiva Ana Maria Popescu a câștigat pentru a patra oară în carieră Cupa Mondială la spadă, Românca a terminat prima în clasament, cu 176.000 de puncte, fiind urmată pe podium de brazilianca Nathalie Moellhausen (157.000 de puncte) și de chinezoaica Sun Yiwen (149.000). Ana Maria Popescu a mai triumfat de trei ori în această competiție, în 2007-2008, 2008-2009 și 2012-2013. Cu aceste patru titluri, Ana Maria Popescu devine cea mai titrată spadasină din istoria Cupei Mondiale, depășindu-le pe franțuzoaica Laura Flessel și pe Emese Szasz-Kovacs (din Ungaria), ambele cu cîte trei victorii finale.

Decizia de acordare a titlurilor pe anul 2020 încă din această lună a fost luată de Federația Internațională de Scrimă pentru că multe competiții nu au putut fi organizate din cauza pandemiei de coronavirus.

Grozavu, antrenor de groază

Consiliul director al clubului Sepsi OSK, întrunit sâmbătă, a decis amendarea antrenorului Leo Grozavu, care a avut un conflict cu un jucător. „Consiliul director al clubului Sepsi OSK, întrunit în cursul zilei de azi, analizând evenimentele regretabile ale ultimelor zile și ținând cont și de dorința lotului de jucători, a luat următoarele decizii: 1.antrenorul principal Leo Grozavu va primi o amendă și avertisment pentru cele întâmplate 2. lotul de jucători, echipa, împreună cu staff-ul tehnic vor continua activitatea începută în speranța unei închideri reușite de sezon”, a anunțat Sepsi OSK. Potrivit presei sportive, tehnicianul l-ar fi lovit pe jucătorul Lorand Fülöp (22 de ani), care s-a ales cu telefonul spart după conflict..

Hamilton a câștigat a doua cursă

Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) a câștigat, ieri, Marele Premiu al Stiriei, a doua etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. “Echipa a făcut o treabă fantastică. Sunt foarte recunoscător că am revenit pe primul loc. Este un pas mare înainte”, a declarat Hamilton după cursă. Pe locul doi a terminat Valtteri Bottas (Mercedes), iar pe trei Max Verstappen (Red Bull Racing).Tot 10 este completat de Alexander Albon (Red Bull Racing), Lando Norris (McLaren), Sergio Perez (Racing Point), Lance Stroll (Racing Point), Daniel Ricciardo (Renault), Carlos Sainz (McLaren) și Daniil Kviat (AlphaTauri). Etapa a treia a CM de Formula 1, Marele Premiu al Ungariei, va avea loc pe Hungaroring din Budapesta, la 19 iulie.

Ronaldinho rămâne „înăuntru”

O instanță din Paraguay a respins cererea de eliberare a fostului fotbalist Ronaldinho, 40 de ani, care este reținut de patru luni pentru utilizare de documente de identitate false. O anchetă a fost deschisă în cazul fostului fotbalist al echipelor Barcelona, AC Milan, Paris Saint-Germain pentru presupusele sale legături cu o rețea care operează în domeniul jocurilor de noroc și pentru folosirea de pașapoarte falsificate. Ronaldinho și fratele său, Roberto de Assis Moreira, au fost reținuți la 6 martie pentru utilizarea de pașapoarte falsificate în Paraguay. După ce au stat 32 de zile într-o închisoare de stat, cei doi bărbați au fost mutați într-un hotel din centrul Asuncionului, amenajat ca închisoare temporară pentru ei, în așteptarea procesului. Ronaldinho și fratele lui au făcut apel la decizia de reținere, însă fără succes.

 A murit „Girafa”

Jackie Charlton, fost fundași legendar la Leeds United, campion mondial cu Anglia și fost selecționer al Irlandei, a murit, vineri, la 85 de ani, informează BBC. El fusese diagnosticat cu limfom anul trecut și avea și demență senilă. JackieCharlton, poreclit „Girafa”, fratele mai mic al unui alt jucător genial, Bobby Charlton, a fost unul dintre personajele cel mai iubite din fotbalul englez, el mai pregătind echipe precum Sheffield Wednesday, Middlesbrough și Newcastle.El a condus Irlanda la Euro-1988 și la Cupa Mondială din Italia, din 1990.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.