Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Ana Bogdan, finalistă la Limoges

Ziarul de Vrancea
18 dec 2021 655 vizualizări

Jucătoarea de tenis Ana Bogdan (119 WTA) a pierdut, duminică, finala turneului de categorie WTA 125 la Limoges. Ea a fost învinsă, cu scorul de 2-6, 5-7 de belgianca Alison Van Uytvanck (68 WTA), după un meci care a durat o oră și 25 de minute.

În semifinale, Ana Bogdan (119 WTA) a învins-o pe rusoaica Varvara Graceva (79) cu 7-5 2-6, 6-3, iar van Uytvanck a dispus de altă rusoaică, experimentata Vera Zvonareva (87), scor 6-1, 6-4. La dublu, perechea Monica Niculescu/Vera Zvonareva, cap de serie numărul 1, a câștigat finala cu echipa franceză Estelle Cascino/Jessika Ponchet, scor 6-4,6-4.

„Stejăreii” învinși la Parma

România A, reprezentativa secundă a României, a fost învinsă, sâmbătă, la Parma, cu scorul de 26-50 (7-14), de reprezentativa similară a Italiei (Emergenti). Pentru România au reușit încercări Sobota (2) și Altinok, la care să adaugă un eseu de penalizare (76). Tudor Boldor a reușit să transforme trei eseuri. „Stejarii” vor începe anul competițional 2022 pe 5 februarie, la București, cu Rusia, în Rugby Europe Championship, care contează pentru calificarea la Cupa Mondială din Franța 2023.

Sezon încheiat pentru Glință

Sportivul Robert Glință a ratat, sâmbătă, calificarea în finala probei de 50 m spate din cadrul Campionatelor Mondiale de natație în bazon scurt, la Abu Dhabi. Glință a ocupat locul VI în prima semifinală, cu timpul 23.28 s. Primii cinci din această semifinală s-au calificat în finală. Per total, sportivul român a înregistrat al nouălea timp al semifinalelor. Robert Glință, care și-a încheiat cu proba de sâmbătă participarea la CM de la Abu Dhabi, a câștigat vineri medalia de bronz la 100 m spate.

Lyon, sămânță de scandal

Meciul Paris FC - Olympique Lyon din Cupa Franței a fost întrerupt definitiv la pauză din cauza incidentelor violente din tribune. La trei săptămâni de la oprirea meciului dintre OL și Olympique Marseille din Ligue 1, o nouă întâlnire a formației din Lyon a trebuit să fie abandonată, cea de pe Stadionul Charlety. Incidentele au izbucnit la scurt timp după ce jucătorii din Ligue 1 au egalat formația din liga a doua, în etapa a IV-a, a 32-imilor de finală ale Cupei Franței. Problemele au fost provocate de suporterii echipei din Lyon, care i-au atacat pe fanii gazdelor, provocând mișcări de mulțimi în tribune, invadarea terenului și intervenția poliției. După pauză, ambele echipe au revenit pe teren, dar arbitrul a decis să amâne lovitura de start a reprizei secunde. După 50 de minute de așteptare și după negocieri în culise, crainicul stadionului, a anunțat că meciul a fost definitiv oprit.

Bătut și eliminat

Fotbalistul echipei Cagliari, Răzvan Marin, a fost eliminat, sâmbătă seară, la meciul pierdut în fața formației Udinese, scor 0-4, în etapa a XVIII-a a campionatului Italiei. Marin, care a jucat de la începutul partidei, a primit cartonașul roșu în minutul 66, după al doilea galben. El primise un prim cartonaș galben în minutul 40. Golurile au fost marcate de Makengo, Deulofeu 2 și Molina. Cagliari ocupă penultima poziție (19), cu 10 puncte,

Arbitri promovați de UEFA

UEFA, prin Comisia de Arbitri, a revizuit ierarhia arbitrilor la mijlocul sezonului 2021-2022 în urma validării noilor liste FIFA cu oficialii de joc din Europa, informează FRF. Astfel, Iuliana Demetrescu a urcat în categoria Elite, în timp ce Alina Peșu și Horațiu Feșnic au promovat în categoria I. Din categoria Elite fac parte Ovidiu Hațegan și Istvan Kovacs, în categoria I mai sunt Radu Petrescu și Vlad Ciobanu (futsal), iar în categoria II Marian Barbu, Marcel Bîrsan, Andrei Chivulete, Ana Maria Terteleac, Cristina Trandafir, precum și arbitrii de futsal Daniel Deca, Liviu Chița și Bogdan Hanceariuc

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.