Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Amicale de lux pentru tineri

Ziarul de Vrancea
1 mar 2021 702 vizualizări

Viitoarea națională U21 a României va începe pregătirea pentru turneul final din 2023, găzduit de România și Georgia, în luna septembrie

Calificată deja la EURO 2023 din postura de țară gazdă, România U21 a început să își planifice meciurile de pregătire. Astfel, primele două partide al tricolorilor Under 21 se cunosc. Aceștia vor întâlni Anglia, pe 3 septembrie, și Georgia, pe 7 septembrie. Ambele jocuri se vor disputa pe teren propriu. Locul de disputare și ora de începere vor fi stabilite ulterior. Așadar, naționala de tineret a României începe pregătirea pentru EURO 2023 cu reprezentativa similară a Angliei. Ultima întâlnire dintre cele două formații a avut loc la EURO 2019, în faza grupelor, în Italia, la Cesena, unde elevii pregătiți atunci de Mirel Rădoi s-au impus cu 4-2.La începutul lunii iunie, naționala de seniori a României va avea și ea aceeași adversari. Tricolorii vor disputa două partide amicale și vor întâlni Georgia, în țară, pe 2 iunie, și Anglia, în deplasare, pe 6 iunie.

Judoka român, student la Tokyo

Judoka Adrian Șulcă a fost admis la Universitatea Nihon din Tokyo, unde pe lângă studii se va și antrena în perspectiva Jocurilor Olimpice din 2024. Forul național de judo a anunțat, , că sportivul originar din Calafat va avea parte de o pregătire unică în vederea participării la JO din 2024.Adrian Șulcă (20 de ani) este medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de Tineret din 2018, de la Buenos Aires, iar zilele trecute și-a trecut în cont tot o medalie de aur, la Openul European de la Praga

Ulciorul Argeșului n-a mai mers

Formația CFR Cluj a învins, luni, pe teren propriu, cu scorul de 5-0, echipa FC Argeș, în etapa a XXV-a a Ligii I. Golurile au fost marcate de Deac ('35, '38-ambele din penalty), Debeljuh ('49), Costache ('70), Rondon ('77). Este prima înfrângere a argeșenilor după 11 etape, mai exact după runda a XIV-a când echipa antrenată de Andrei Prepeliță a pierdut la Clinceni cu 1-0.În clasament, CFR se mențiune la egalitate cu FCSB în frunte (54 de puncte).

Bora și Astana, la Turul Sibiului

Trei echipe cicliste din World Tour, Bora Hansgrohe (Germania), Astana - Premier Tech (Kazahstan) și Team Qhubeka Assos (Africa de Sud), și-au anunțat participarea la ediția 2021 a Turului Ciclist al Sibiului, au anunțatorganizatorii, într-un comunicat de presă, care precizează că lista nu s-a închis încă. „Ediția a XI-a marchează încă o premieră: pentru prima dată ajung în România și sportivii de la Novo Nordisk, echipă profesionistă a cărei misiune este de a inspira și educa oamenii care suferă de diabet”, se arată în comunicatul citat.

Therese, greu de învins

Norvegianca Therese Johaug a câștigat medalia de aur la proba de 10 km liber la Campionatele Mondiale de schi nordic de la Oberstdorf (Germania), sărbătorind al 12-lea său titlu. Therese Johaug a fost cronometrată în 23:09.8, fiind urmată de suedezele Frida Karlsson (Â54.20) și Ebba Andersson (Â1:06.90). Norvegianca a intrat astfel în posesia celui de-al 12-lea său titlu, al IX-lea într-o cursă individuală, fiind foarte aproape de recordul compatrioatei sale Marit Bjorgen (18 titluri). Totodată, Therese a devenit prima schioară care a obținut trei titluri mondiale în proba de 10 km, clasic sau liber

Românca Timea Lörincz s-a situat pe locul 79.

Bartomeu a fost pus în libertate

Fostul președinte al FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, a fost pus în libertate după ce a fost audiat, ieri, în cazul „Barcagate”. Bartomeu, la fel ca Jaume Masferrer, fost membru al conducerii clubului, a fost audiat ieridimineață, însă cei doi s-au prelevat de dreptul de a nu face nicio declarație. Cei doi au fost reținuți luni. Judecătorul care se ocupă de caz a anunțat că „ancheta rămâne în desfășurare”.Potrivit presei spaniole, perchezițiile efectuate la sediul FC Barcelona sunt legate de ancheta privind „Barcagate”, caz care a apărut în urmă cu un an. La 17 februarie 2020, FC Barcelona a negat că ar fi la originea unei campanii de calomnie pe rețelele de socializare, care viza persoane importante ale clubului pentru a îmbunătăți imaginea lui Josep Maria Bartomeu, care a demisionat la 27 octombrie.

Federer zice „pas” la Miami

Tenismanul elvețian Roger Federer nu va participa la turneul de la Miami, din perioada 22 martie - 4 aprilie, a anunțat publicația Miami Herald. După mai mult de un an de absență, Federer va reveni la Doha, turneu ce începe la 8 martie. Potrivit Miami Herald, după competiția din Qatar, Federer va face o nouă pauză și nu va merge la Masters 1000 de la Miami, unde a câștigat, în 2019, în fața lui John Isner (6-1, 6-4).

Antrenor nou la Crotone

Antrenorul Serse Cosmi a preluat conducerea tehnică a echipei Crotone, la care este legitimat și Denis Drăguș, a anunțat clubul italian. Cosmi, în vârstă 62 de ani, a semnat un contract până la finalul sezonului. El îl înlocuiește în funcție pe Giovanni Stroppa, demis luni. Crotone este pe ultimul loc în campionatul Italiei.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.