Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Amicale cu Turcia și Olanda

Ziarul de Vrancea
18 oct 2017 441 vizualizări

Reprezentativa României va disputa, luna viitoare, două meciuri amicale pe teren propriu, cu naționala Turciei, antrenată de Mircea Lucescu, și selecționata Olandei. Partida cu Turcia va avea loc la 9 noiembrie.

FRF încă nu a stabilit unde în România se va disputa meciul, având mai multe opțiuni pentru orașul gazdă. Confruntarea cu Olanda este programată în 14 noiembrie, la București, pe Arena Națională. Ultimele dueluri ale României cu Turcia au avut loc în 2012 (1-0 la Istanbul), respectiv 2013 (0-2 la București), în preliminariile Cupei Mondiale din 2014. în aceeași campanie de calificare, tricolorii au întâlnit și Olanda (1-4 la București și 0-4 la Amsterdam). Naționala României va disputa următoarele jocuri oficiale în septembrie 2018, odată cu debutul noii competiții Liga Națiunilor UEFA. Tragerea la sorți a grupelor va avea loc la 24 ianuarie 2018.

 

Arenele BNR la troc

Președintele Comisiei Economică, Industrii și Servicii din Senat, Daniel Zamfir, afirmă că a ajuns la un acord cu viceguvernatorul Eugen Nicolaescu, în urma căruia va iniția un proiect de lege prin care Banca Națională a României va ceda Guvernului arenele de tenis din Parcul Sportiv Progresul, primind la schimb unele terenuri pe care există imobile aparținând BNR. Ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, afirmase în cadrul Comisiei Economice, Industrii și Servicii din Senat că guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, solicitase 35 de milioane de euro pentru ca Arenele BNR să fie cedate Guvernului.  Omul de afaceri Ion Țiriac a mutat la Budapesta turneul de tenis care îi aparține după ce Arenele BNR nu au mai primit avizul ISU de a putea organiza competiții sportive, din cauza degradării complexului. Țiriac a afirmat că maghiarii sunt interesați de achiziționarea turneului.

Eșec pentru tinerii dinamoviști

Echipa under 19 a FC Dinamo a încheiat la egalitate, miercuri, scor 2-2, partida disputată în deplasare cu Lokomotiva Zagreb, în manșa secundă a primului tur al UEFA Youth League, și a ratat calificarea în runda a doua a competiției. Golurile dinamoviștilor au fost înscrise de Florin Vasile (’37 - penalty) și Geani Crețu (’87). Pentru campioana Croației au marcat Nikola Krajinovic (’42) și Marko Vranjkovic (’90). În tur, Lokomotiva Zagreb s-a impus cu scorul de 2-0 pe arena Dinamo.

Când se judecă problema nocturnei?

Contestația echipei Astra după meciul cu Sepsi Sfântu Gheorghe, când au fost probleme la instalația de nocturnă, va fi analizată la 25 octombrie, a anunțat LPF. Formațiile Sepsi Sfântu Gheorghe și Astra Giurgiu au remizat, duminică, scor 0-0, într-un meci din etapa a XIV-a a Ligii I, joc perturbat de probleme cu instalația de nocturnă. Partida a fost întreruptă în prima repriză aproape un sfert de oră după ce nocturna de la stadionul din Brașov a cedat, iar repriza a doua a început cu o întârziere de opt minute, tot din cauza problemelor nocturnei. Team managerul Astrei, Mihai Matei, a declarat că a depus o contestație după partida de la Brașov. Astra speră să câștige meciul la masa verde, considerând că partida nu mai trebuie reluată după problemele instalației de iluminat.

Încă un selecționer neamț demis

Germanul Bernd Storck, selecționer al Ungariei din 2015, a fost demis  din această funcție, după ce a ratat calificarea la Cupa Mondială din Rusia. "Comitetul executiv al federației a ajuns la un acor cu plecarea lui Bernd Stock. îi mulțumim pentru munca depusă în ultimii ani", a anunțat MLSZ. Bernd Storck a condus naționala Ungariei până în optimile Euro-20

 Nadal ia o pauză

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, numărul 1 mondial, a anunțat că nu va participa la turneul de la Basel din perioada 21-29 octombrie, din cauza unei accidentări la genunchi. "După ce am discutat cu medicul meu din Spania la revenirea de la Shanghai, am ajuns la concluzia că nu pot merge la Basel. Am problema încă de la Shanghai și la sfatul medicului iau o perioadă de pauză", a afirmat Nadal pe Facebook. Turneul de la Basel este de 500 de puncte, iar cel mai probabil sportivul va participa la turneul de 1000 de puncte de la Paris-Bercy (30 octombrie - 5 noiembrie) și la Turneul Campionilor de la Londra (12-19 noiembrie).

 

 

Rugbiștii violatori

Rugbiștii irlandezi Paddy Jackson și Stuart Olding vor fi judecați pentru viol, conform deciziei unui judecător din Belfast. Judecătorul a considerat că există elemente suficiente pentru desfășurarea unui proces, a cărui dată nu a fost încă fixată. Paddy Jackson (25 ani, 25 selecții) și Stuart Olding (25 ani, 4 selecții) sunt acuzați că au violat o tânără în iunie, la Belfast. Jackson a negat aceste acuzații. Cei doi jucători nu vor putea evolua pentru naționala Irlandei până la încheierea procesului.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.