Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Am ajuns în turul săracilor

Ziarul de Vrancea
23 sep 2018 459 vizualizări

Campioana României va juca în primul tur de calificare al Ligii Campionilor, în sezonul viitor, a anunțat, luni, Federația Română de Fotbal. În acest sezon, campioana CFR Cluj a intrat în turul al doilea preliminar.

În condițiile în care numărul echipelor românești cu acces în cupele europene a rămas neschimbat (patru), s-au modificat radical atât repartizarea lor în tururile de calificare, cât și, implicit, zilele de intrare în competiție.Dacă în acest an (România ocupând locul 17 în clasamentul coeficienților UEFA), ocupanta locului III a intrat în primul tur preliminar al UEFA Europa League, campioana și vicecampioana au pornit competiția în turul secund, iar câștigătoarea Cupei României (UEL) în cel de-al treilea, datele problemei se vor prezenta total diferit anul viitor. Astfel, conform situației oficiale, prezentate de UEFA la mijlocul acestei luni, prin prisma faptului că România este plasată pe locul 20 în ierarhia coeficienților UEFA, aplicabilă stagiunii 2019-2020: campioana va intra în primul tur de calificare al UCL (9-16 iulie); vicecampioana și ocupanta locului III,  în primul tur de calificare al UEL (11-18 iulie); câștigătoarea Cupei României: în turul II de calificare al UEL (25 iulie- 1 august)

FCSB, victorie normală

Formația FCSB a învins, duminică seară, cu scorul de 2-0, echipa Dunărea Călărași, într-un meci din Liga I, disputat la Voluntari. Golurile au fost marcate de Man (‘8) și Tănase (’45), ultimul dintr-un penalty acordat la un fault caraghios al lui Ispas asupra lui Rusescu). În urma acestui rezultat, FCSB a trecut în fruntea clasamentului, cu 18 puncte, urmată de CFR Cluj, cu 16 puncte și Sepsi Sfântu Gheorghe (15). Etapa s-a încheiat aseară cu meciul Astra Giurgiu – Gaz Metan Mediaș

 

Suspendat pentru corupție

Comisia de disciplină a FRF a decis în ședința de luni măsura interzicerii oricărei activități legate de fotbal pentru o perioadă de un an și jumătate și amendarea cu 150.000 de lei fostului secretar general al Asociației Municipale de Fotbal București, Claudiu Baboia, condamnat pentru corupție.  Fostul secretar general al AMFB Claudiu Baboia a fost condamnat definitiv la un an și patru luni cu suspendare, pentru complicitate la dare de mită. În toamna anului trecut, Claudiu Drăgan, fost jucător la Dinamo, Claudiu Baboia, Dorin Stana și Ionuț Vlădulescu au fost acuzați de procurori de mituirea unui arbitru pentru a favoriza echipa UTA Bătrâna Doamnă Arad în barajul de promovare în Liga I.

 

Lucescu a pornit ca din pușcă

Formația PAOK Salonic, antrenată de Răzvan Lucescu, a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, echipa AEK Atena, într-un meci din etapa a patra a campionatului Greciei. Pentru PAOK, startul de sezon este fără greșeală: patru meciuri, patru victorii. Duminică, golurile au fost marcate de Prijovic, în minutele 29 și 59. Pentru echipa lui Lucescu urmează, miercuri, o confruntare cu Aris Salonic, în Cupa Greciei.

Pas greșit al Barcelonei

Formația FC Barcelona a remizat, duminică seară, pe teren propriu, scor 2-2, cu echipa Girona, într-un meci din etapa a cincea a campionatului Spaniei, în care a jucat mai mult de o repriză în inferioritate numerică. FC Barcelona a deschis scorul prin Messi, în minutul 19. În minutul 35, de la gazde a fost eliminate Clement Lenglet. Girona a înscris apoi prin Stuani, în minutele 45 și 51. FC Barcelona a obținut un punct datorită unui gol marcat de Piqué în minutul 63. Echipa din Barcelona este lider în clasament, cu 13 puncte, la egalitate cu Real Madrid. Pe locul trei este Deportivo Alaves, cu zece puncte.

 

Sindicatul spune “veto”

Sindicatul fotbaliștilor din campionatul Spaniei (AFE) a anunțat liga spaniolă că nu este de acord cu disputarea partidei Girona – FC Barcelona la Miami, în ianuarie 2019. AFE a precizat că Liga nu a răspuns îngrijorărilor cu privire la posibile încălcări ale convenției colective. În plus, sindicatul a constatat că LaLiga nu are autorizațiile necesare pentru a-și pune în practică proiectul. Liga Spaniolă de Fotbal a anunțat, la 16 august, că a încheiat un acord pe 15 ani cu firma americană Relevent, conform căruia fotbalul din Spania va fi promovat în SUA și Canada. “Ca parte a înțelegerii, LaLiga plănuiește să organizeze un meci din sezonul regulat în SUA, primul care se va disputa în afara Europei”, menționa laliga.es. Criticile nu au întârziat să apară, atât din partea AFE, cât și a organizațiilor de suporteri, a federației spaniole, UEFA, FIFA și mai multor prepedinți de club.

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.