Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Alt român în MSL?

Ziarul de Vrancea
13 feb 2019 531 vizualizări

Dragoș Nedelcu (21 de ani) poate pleca de la FCSB în această iarnă.

Gigi Becali a emis o hârtie prin care anunță că îl cedează pentru 2 milioane de euro și, din câte se pare, a apărut și prima echipă interesată.  Mijlocașul poate ajunge în MLS, la Chicago Fire, dar potrivit ProSport, mutarea depinde de transferul unui fotbalist la Montreal Impact. Dacă Chicago Fire va înainta oferta oficială și transferul se va perfecta, Dragoș Nedelcu va fi al doilea român care ajunge la Chicago Fire. Răzvan Cociș (35 de ani), retras din activitate, a evoluat pentru gruparea din MLS în perioada 2014-2017. Recent, în prima ligă din SUA a ajuns și Alexandru Mitriță. Mijlocașul a părăsit Craiova, după un an și jumătate, pentru un transfer la New York City FC. Totul s-a făcut pentru 8 milioane de euro.

Steliano se întoarce în Liga I

Steliano Filip (24 de ani) este la un pas să revină în Liga 1 Betano. Fundașul stânga a negociat cu Dunărea Călărași, și-a dat acordul verbal, iar în zilele următoare va semna înțelegerea. Filip a avut o primă experiență ratată în afara României. Transferul din urmă cu un an, la Hajduk Split, părea că va fi rampa de lansare, dar evoluțiile au fost mai degrabă modeste. În cele 12 luni petrecute în Croația, Steliano Filip a prins 11 meciuri pentru Hajduk.

Interes de la PAOK pentru Lucescu sr.

Mircea Lucescu (73 de ani) a fost demis de la naționala Turciei chiar înainte de startul preliminariilor pentru Campionatul European din 2020, iar viitoarea destinație a fostului selecționer nu este încă sigură. Presa din Grecia vine cu o variantă total neașteptată. Potrivit Gazzetta.gr, “Il Luce” ar fi gata să accepte funcția de consilier în cadrul clubului unde fiul său este antrenor, PAOK. Unul dintre obiectivele lui Lucescu ar fi construirea unui club care să facă față în competițiile europene. Ar fi prima oară când Răzvan Lucescu colaborează cu tatăl său în cadrul unui club. Sursa citată mai punctează faptul că Mircea Lucescu ar urma să se implice de la distanță. Răzvan Lucescu este antrenor celor de la PAOK Salonic din vara anului 2017, timp în care a strâns 80 de partide și a cucerit o Cupă a Greciei. Acesta a mai fost și antrenorul celord e la Skoda Xanthi, între 2014 și 2017.

Ramos s-a dat de gol

Sergio Ramos riscă să primească o sancțiune din partea UEFA după declarațiile de la finalul partidei Ajax – Real Madrid 1-2. Căpitanul madrilenilor a declarat că a forțat obținerea cartonașului galben din minutul 90, pentru a fi apt de joc în primul meci din sferturi, dacă Real va trece de olandezi. “Uitându-mă la rezultat, aș minți dacă aș spune că nu am forțat. Nu este vorba de subestimarea adversarului pentru că nu cred că această dublă s-a încheiat, însă uneori în fotbal trebuie să iei decizii dificile”. Ulterior, Ramos și-a dat seama de greșeala făcută și a încercat să se “scoată” cu o postare pe Twitter. “Vreau să fie clar că pe mine mă doare mai mult decât pe oricine altcineva, nu am forțat primirea cartonașului, așa cum nu am făcut-o nici împotriva Romei în precedentul meci de UEFA Champions League”, a precizat Ramos

De-ale suporterilor

Mai multe persoane au fost rănite, iar una se află în stare gravă, în urma unei bătăi între suporteri ai echipelor Lazio Roma și FC Sevilla, miercuri seară, la Roma, a anunțat presa italiană.  Potrivit La Repubblica, trei persoane au fost rănite - doi spanioli și un american. În schimb, Gazzetta dello Sport susține că patru persoane au fost spitalizate, după ce au fost înjunghiate, adăugând că un englez ar fi în stare critică. “Totul era calm, dar în jurul orei 22.00, am auzit țipete și zgomote de pahare sparte. Ne-am uitat pe geam și am văzut bărbați cu cagule, înarmați cu cuțite și bâte, care atacau alte persoane”, a povestit patronul unui bar local. Circa 40 de persoane au fost implicate în aceste incidente produse în cartierul Monti, din centrul Romei, care s-au încheiat cu intervenția poliției și uzul de gaze lacrimogne.

Hamsik s-a transferat în China

Slovacul Marek Hamsik, star și căpitan al echipei Napoli, a semnat cu formația chineză Dalian Yifang, a afirmat avocatul grupării italiene.  Mijlocașul va ajunge astăzi în China, pentru un transfer estimat la 20 de milioane de euro. Transferul jucătorului de 31 de ani a fost suspendat săptămâna trecută, deoarece modalitățile de plată nu coincideau cu acordurile încheiate. Hamsik joacă la Napoli din 2007 și a marcat 121 de goluri în 520 de meciuri.  Potrivit presei italiene, el a semnat pe trei sezoane și va câștiga nouă milioane de euro pe an.

Laborator autosuspendat

Agenția Mondială Antidoping (WADA) a anunțat, ieri, că laboratorul din Helsinki și-a autosuspendat activitatea. Laboratorul este suspendat până când se va finaliza mutarea sa într-un alt sediu, în cadrul unei alte organizații. Astfel, începând din data de 15 februarie laboratorul din Helsinki nu va face analize de urină și de sânge în scopul testării antidoping.  Laboratorul poate solicita ridicarea suspendării imediat după ce transferul său în noul sediu a fost finalizat.

Paraguay, fără selecționer

Tehnicianul columbian Juan Carlos Osorio a demisionat, ieri din postul de selecționer al naționalei statului Paraguay.  Osorio a fost numit în funcție în urmă cu doar cinci luni și a condus un singur meci, cu Africa de Sud, scor 1-1. “Din motive familiale nu mai pot continua ca antrenor al echipei naționale”, a declarat Osorio, într-o conferință de presă. Conducătorii federației speră să-i găsească un înlocuitor cât mai repede în perspectiva Copei America, din perioada 14 iunie - 7 iulie.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.