Sport

MOZAIC ŞTIRI SPORTIVE: Alibec ia o pauză

Ziarul de Vrancea
24 ian 2021 851 vizualizări

Clubul Kayserispor a anunțat, ieri, pe site-ul oficial, că Denis Alibec își va relua pregătirile cu echipa peste aproximativ șase săptămâni, el având probleme musculare la aductori. Alibec s-a accidentat în partea dreaptă a zonei inghinale la meciul de marți cu Istanbul Bașakșehir, scor 2-0, din campionatul Turciei

. El a înscris ambele goluri, în minutele 42 și 77, și a părăsit terenul în minutul 79.Pe de altă parte, Silviu Lung, care are probleme la mușchiul rectus femoris și este în recuperare, va începe săptămâna viitoare antrenamentele specifice portarilor.

Joacă și Barty la Adelaide

Jucătoarea australiană Ashleigh Barty,lider mondial, a confirmat participarea la turneul demonstrativ de la Adelaide, la care a fost invitată și Simona Halep.Din cauza pandemiei de coronavirus, Barty nu a mai jucat din februarie 2020, când a fost eliminată în semifinalele turneului de la Doha de sportiva cehă Petra Kvitova. La feminin, la competiția demonstrativă „A Day at the Drive”, organizată la complexul Memorial Drive din Adelaide, vor mai participa japoneza Naomi Osaka și Serena Williams.La masculin, vor evolua sârbul Novak Djokovic spaniolul Rafael Nadal,austriacul Dominic Thiem, și italianul Jannik Sinner.Simona Halep și ceilalți jucători străini au ajuns de o săptămână la Adelaide și vor mai sta încă o săptămână în carantină.

Selecționer de import la polonezi

Federația Poloneză de Fotbal a anunțat, ieri, că noul selecționer al echipei naționale este portughezul Paulo Sousa.Fost internațional cu 52 de meciuri în naționala Portugaliei (1991-2002), Sousa a jucat la Benfica, Sporting, Juventus, Borussia Dortmund, Inter Milano, Parma, Panathinaikos și Espanyol, cel mai adesea în postura de mijlocaș defensiv. Printre echipele antrenate de Sousa se numără Queens Park Rangers, Leicester, Basel și Fiorentina. Portughezul era liber de contract din august 2020, când s-a despărțit de Girondins Bordeaux.

Buș pleacă în Coreea

FCSB anunță că a ajuns la un acord cu clubul Seongnam FC din Coreea de Sud pentru transferul atacantului Sergiu Buș. Jucătorul în vârstă de 28 ani, care a evoluat în 11 partide și a înscris 2 goluri pentru FCSB în acest sezon, și-a luat rămas bun de la colegii săi și se va deplasa spre Coreea de Sud, pentru a semna contractul cu noua sa echipă. Buș a venit la FCSB în iulie 2020 de la Gaz Metan Mediaș. El a mai evoluat la CFR Cluj, Unirea Alba Iulia, ASA Târgu Jiu, Corona Brașov, ȚSKA Sofia, Sheffield Wednesday, Salernitana, Astra Giurgiu și Levski Sofia.

 

Pantelimon, bun încasator

Galatasaray a învins, ieri, pe teren propriu, cu scorul de 6-1 (3-0), echipa Denizlispor, cu portarul Costel Pantilimon pe teren tot meciul, în etapa a XX-a a campionatului turc de fotbal. În urma acestui rezultat, Galata a depășit fosta echipă a lui Marius Șumudică, Gaziantep (34 de puncte) și a urcat pe locul III, cu 36 de puncte, la două puncte de Beșiktaș și Fenerbahce, de pe locurile 1-2. Denizlispor ocupă locul 21, ultimul, cu 14 puncte, la cinci puncte de Kayserispor, de pe locul 17, primul care asigură menținerea în prima ligă.

 

„Nu există un plan B”

Președintele CIO, Thomas Bach, s-a declarat convins,ieri, în cadrul unui interviu acordat agenției japoneze Kyodo, că Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în această vară, adăugând că nu există un „plan B”.În urma recrudescenței epidemiei de coronavirus în Japonia, care a dus la restabilirea stării de urgență în țară, Thomas Bach a confirmat poziția directorului general al comitetului de organizare, Toshiro Muto, care rămâne inflexibil în ceea ce privește desfășurarea jocurilor. Cu toate acestea, Thomas Bach nu a exclus posibilitatea reducerii numărului de spectatori, spunând că forul olimpic trebuie să fie „flexibil”. El recunoaște nevoia de a face „sacrificii” pentru a proteja viețile celor implicați, repetând că prioritară este securitatea.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.