Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Alexe a semnat cu Concordia

Ziarul de Vrancea
6 feb 2019 480 vizualizări

Atacantul Marius Alexe a ajuns la un acord cu gruparea Concordia Chiajna, fostul jucător al echipei Dinamo semnând ieri un contract cu clubul ilfovean. Concordia Chiajna a mai anunțat miercuri că alți patru jucători au fost aduși la echipa antrenată de Adrian Falub, fundașii Joao Meira, Liassine Cadamuro și Andrei Radu, precum și mijlocașul Jules Iloki.

Portughezul Meira,ultima dată la Valerenga, și-a făcut junioratul la Vitoria Setubal și a jucat pentru echipe precum Belenenses sau Chicago Fire. Francezul Iloki a fost crescut de FC Nantes și are 72 de meciuri în Ligue 1; Născut la Toulouse, Cadamuro are cetățenie dublă, algeriană și franceză, și un CV impresionant unde sunt trecute echipe precum Osasuna, Real Sociedad sau Nimes Olimpique. Marius Alexe revine în campionatul românesc după patru ani petrecuți în campionatele din Slovacia, Turcia și Cipru, în timp ce mezinul Andrei Radu vine împrumut de la campioana en-tire, CFR Cluj.

Chiricheș, pe lista pentru Europa

Fundașul Vlad Chiricheș, accidentat, a fost trecut de antrenorul Carlo Ancelotti pe lista jucătorilor echipei Napoli pentru Liga Europa. După ce a ratat calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor, Napoli va evolua în Liga Europa, în faza 16-imilor, cu FC Zürich. Meciul tur este la 14 februarie, la Zürich, iar returul în 21 februarie, la Napoli. La 29 ianuarie, selecționerul Cosmin Contra a declarat că a discutat cu antrenorul echipei Napoli, Carlo Ancelotti, care i-a transmis că fundașul Vlad Chiricheș ar putea fi apt de joc la începutul lunii martie. Chiricheș este indisponibil din septembrie trecut, de la meciul cu Muntenegru, în care a suferit o ruptură a ligamentului încrucișat anterior la genunchiul stâng.

Sancțiuni de la Comisia de Disciplină

Comisia de Disciplină a FRF a decis, miercuri, sancționarea antrenorului echipei Dunărea Călărași, Dan Alexa, cu suspendare pentru două jocuri și o penalitate de 6.000 de lei. Clubul Dunărea Călărași a fost sancționat cu o penalitate sportivă de 5.000 de lei.  În cadrul aceleiași ședințe, membrii comisiei au decis sancționarea clubului FC Voluntari cu o penalitate sportivă de 1.000 de lei, pentru incidente la meciul cu Sepsi Sf. Gheorghe.

Kvitova, în proces cu huliganul

Jucătoarea cehă de tenis Petra Kvitova a depus mărturie în procesul bărbatului care a atacat-o în locuința ei din apropierea centrului orașului Prostejov, în 2016. “A fost sânge peste tot”, a spus Kvitova, într-o mărturie video, deoarece nu a vrut să fie în aceeași încăpere cu suspectul, care neagă acuzațiile. Suspectul în vârstă de 33 de ani, Radim Zondra, riscă 12 ani de închisoare dacă este găsit vinovat. El este în prezent în închisoare pentru altă infracțiune. Colegii lui spun că la momentul incidentului, în decembrie 2016, Zondra era la muncă. Kvitova a afirmat că suspectul a sunat la ușă și ea l-a lăsat să intre deoarece aștepta să fie testată antidoping. El i-a spus că a venit să inspecteze boilerul. În timp ce verifica apa caldă de la baie, Zondra ar fi prins-o pe Kvitova și i-a pus cuțitul la gât.În lupta pentru a se elibera, Kvitova a fost rănită grav la mâna stângă. Ea a mai spus că i-a oferit bani lui Zondra să plece, iar el a acceptat 10,000 de coroane cehe (341 de lire sterline).

Una caldă, una rece

LeBron James a suferit, marți, cea mai dură înfrângere din cariera sa în NBA, echipa Los Angeles Lakers fiind învinsă la 42 de puncte diferență de Indiana Pacers (94-136). Până marți, LeBron nu a înregistrat niciun eșec la o diferență mai mare de 36 de puncte, în cariera sa de 16 ani.LeBron James a reușit însă marți 18 puncte și a devenit al cincilea baschetbalist din istoria NBA care ajunge la 32.000 de puncte. Primii patru sunt Kareem Abdul-Jabbar – 38.387, Karl Malone – 36.928, Kobe Bryant – 33.643 și Michael Jordan 32.292.

“Canarii” și coșmarul vestelor

 Echipa FC Nantes, la care evoluează Ciprian Tătărușanu, a fost afectată cel mai mult de protestele din ultimele luni ale “vestelor galbene”, potrivit Le Parisien. Manifestațiile antiguvernamentale din Franța au dus la amânarea mai multor meciuri din Ligue 1, începând din etapa a XVII-a, forțele de ordine fiind concentrate pe protestele din zilele de sâmbătă. Echipei FC Nantes i s-au amânat șase partide, formațiilor Bordeaux și Angers câte cinci, iar grupărilor Toulouse și Caen câte patru. Saint-Etienne, Montpellier, Olympique Marseille, Nimes și Dijon au avut câte trei meciuri amânate, PSG, Reims, Nice, Amiens și Guingamp câte două, iar cel mai puțin afectate de manifestații au fost Lille, Lyon, Strasbourg, Rennes și AS Monaco, cu câte un meci amânat.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.