Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Alexa rămâne la Dunărea

Ziarul de Vrancea
13 nov 2018 462 vizualizări

Tehnicianul Dan Alexa a anunțat, ieri într-o conferință de presă, că va rămâne la Dunărea Călărași, deși a avut o ofertă de a prelua Astra Giurgiu

"Am avut o ofertă clară de la Astra. Am primit asigurări că vom creste nivelul. Să facem o echipă care la anul să se bată la play off. A contat și factorul sentimental. A fost o surpriză să văd cât sunt de apreciat la Călărași!", a declarat Alexa, într-o conferință de presă. În cadrul unei conferințe de presă susținută astăzi la sediul Consiliului Județean Călărași, presedintele, Vasile Iliuță a confirmat faptul ca Dan Alexa rămâne antrenorul Dunării. În vârstă de 39 de ani, Dan Alexa antrenează Dunărea Călărași din 2017, reușind promovarea în Liga I.

Andrei Ivan pleacă de la lot

Atacantul formației Rapid Viena Andrei Ivan s-a accidentat în ultima etapă de campionat și a efectuat mai multe investigații medicale în cantonamentul echipei naționale. În urma examenului RMN efectuat marți, staful medical al echipei naționale a constatat faptul că Andrei Ivan a suferit o leziune fibrilară la coapsa dreaptă, fiind astfel indisponibil pentru meciurile din Liga Națiunilor, contra Lituaniei (17 noiembrie, Ploiești) și Muntenegrului (20 noiembrie, Podgorica). Andrei Ivan a părăsit cantonamentul de la Mogoșoaia și va reveni la echipa de club. Selecționerul Cosmin Contra nu va chema la lot un alt jucător în locul acestuia.

Klinsmann își promovează fiul

Fiul lui Jürgen Klinsmann, Jonathan, a fost convocat pentru prima oară la naționala SUA, pentru meciurile amicale cu Anglia și Italia. În vârstă de 21 de ani, Jonathan Klinsmann evoluează la Hertha Berlon și a fost convocat după accidentarea lui Zack Steffen. SUA va evolua contra Angliei joi, iar apoi cu Italia la 20 noiembrie. Germanul Jürgen Klinsmann a fost demis, în noiembrie 2016, de la conducerea tehnică a reprezentativei SUA, din cauza rezultatelor slabe. în cele din urmă, SUA a ratat calificarea la CM din Rusia.Campion mondial și european ca jucător, Klinsmann, 52 de ani, conducea naționala SUA din 2011, reușind să câștige cu aceasta Gold Cup în 2013 și să atingă faza optimilor de finală la Cupa Mondială din 2014. Ca selecționer al americanilor, tehnicianul german a obținut 55 de victorii și 27 de rezultate de egalitate, dar a înregistrat și 16 înfrângeri. El a fost înlocuit cu Bruce Arena.

Sturridge și pariurile

Atacantul echipei Liverpool, Daniel Sturridge, este acuzat de Federația Engleză de Fotbal că a încălcat regulamentul care fac referire la pariurile sportive, informează BBC. El poate răspunde la aceste acuzații până la 20 noiembrie, acuzațiile vizând perioada ianuarie 2018.  Sturridge ar fi încălcat regula privind pariurile pe meciuri de fotbal, dar și cea referitoare la informații despre fotbal, obținute în "virtutea poziției sale" și care nu sunt "accesibile publicului".Daniel Sturridge a venit la Liverpool în 2013 de la Chelsea, iar în sezonul trecut, începând din 29 ianuarie, a fost împrumutat la West Bromwich Albion.

Cazul scouterilor de la PSG ia amploare

Ministrul francez al Sporturilor, Roxana Mărăcineanu, vrea ca oficialii grupării Paris Saint-Germain să facă rapid o anchetă internă pe tema posibilelor transferuri de fotbaliști efectuate pe criterii etnice. "În această săptămână mă voi întâlni cu președintele ligii, Nathalie Boy de la Tour, și cu cel al federației franceze, Noël Le Graët, pentru a vedea ce măsuri putem lua împreună. PSG are o săptămână la dispoziție pentru o anchetă internă", a declarat Mărăcineanu la RTL. Căutătorii de talente de la PSG ar fi întocmit liste de tineri jucători pe criterii etnice, "francezi", "magrebieni", "antilezi", "africani", și, pe baza acestora, clubul ar fi decis să nu-i transfere pe unii dintre ei, se arată în seria de dezvăluiri Football Leaks.

Croații merg cu vedetele

Jucătorii Marin Cilic, numărul 7 mondial, și Borna Coric, locul 12 mondial, vor face parte din echipa Croației pentru finala Cupei Davis cu Franța, din perioada 23-25 noiembrie.Căpitanul nejucător Zeljko Krajan i-a mai convocat pentru acest meci pe  Mate Pavic, numărul 3 la dublu, Franko Skugor (28 la dublu) și Ivan Dodig (locul 35 la dublu). Yannick Noah, căpitanul echipei Franței, va anunța echipa marți după-amiază. Finala Cupei Davis va avea loc la Lille.

O mână de ajutor din Iran

Secretarul general al Comitetului Organizator al Cupei Mondiale din 2022, Hassan al-Thawadi, a dezvăluit că Qatarul ar putea accepta propunerea Iranului de a găzdui delegații în timpul competiției. "Evident că acest lucru trebuie decis cu FIFA, este o discuție pe care o vom avea mai aproape de debutul turneului", a spus Hassan al-Thawadi. Qatarul a asigurat că poate găzdui 1,5 milioane de fani deși în mod regulat a sugerat că nu dispune de 60.000 de camere de hotel cerute de FIFA. Iranul vrea să ajute Qatarul și astfel a propus să ca anumite delegații să fie găzduite în insula Kish, situată lângă emirat. Decizia finală ar putea depinde de formatul competiției, cu 48 sau 32 de echipe.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.