Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Alba Blaj, în Final 6 al Liga Campionilor

Ziarul de Vrancea
27 feb 2018 517 vizualizări

Campioana en-titre a României la volei feminin, Volei Alba Blaj, a fost învinsă marți,în deplasare, de formația Volero Zürich, scor 0-3 (-22, -15, -9) în ultimul meci din grupa A a Ligii Campionilor.

Volei Alba Blaj s-a calificat în faza play-off 6 a competiției încă din etapa trecută. Cealaltă partidă a grupei, între ASPTT Mulhouse (Franța) și Developres Rzeszow (Polonia) s-a încheiat cu victoria oaspeților, scor 3-1 (23, 14, -23, 17). Clasamentul grupei este următorul: 1. Alba Blaj – 14 p; 2. Volero – 13 p; 3. Rzeszow – 6 p; 4. Mulhouse – 3 p.  După șase etape, Blaj încheie grupa cu 14 puncte, lider, fiind calificată încă din etapa trecută în faza Play-off 6 a competiției, în care mai merg Volero Zürich, Novara (Italia), Dinamo Kazan, Vakifbank Istanbul și Conegliano (Italia).

Rusia a fost reprimită în CIO

Președintele Comitetului Olimpic Rus, Alexander Jukov, a anunțat, ieri, că forul pe care îl conduce este din nou membru cu drepturi depline al CIO, suspendarea sa fiind ridicată. “Comitetul Olimpic Rus și-a recăpătat drepturile. Este o decizie extrem de importantă pentru noi”, a spus Jukov la televiziunea rusă, potrivit L’Equipe.Rusia a fost suspendată de CIO ca urmare a dezvăluirilor cu privire la un sistem de dopaj organizat la nivel de stat. Numeroși sportivi nu au putut concura la Jocurile Olimpice de la Pyeongchang și alții, invitați să concureze ca “sportivi olimpici ai Rusiei”, au defilat sub drapelul olimpic. Înaintea ceremoniei de închidere a JO de la Pyeongchang, CIO a decis pentru moment menținerea suspendării Rusiei, având în vedere faptul că doi ruși au fost depistați pozitiv: Aleksandr Krușelnițki și Nadejda Sergheeva. Forul internațional a precizat însă atunci că suspendarea va fi ridicată dacă nu vor mai exista alte cazuri de dopaj în cadrul delegației sportivilor ruși.

 

Simona a plecat la Indian Wells

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 1 mondial, a declarat, ieri, la plecarea în SUA, că nu are așteptări foarte mari de la turneul de Indian Wells, unde vrea să joace ca la începutul anului. "M-am antrenat o singură zi, ieri, dar am făcut pregătire în sala de forță. Nu am avut dureri, dar trebuie să văd cum va fi la meci. A fost o perioadă foarte bună, după Doha m-am odihnit, am fost chiar și la munte. A trebuit să stau un pic singură, cu familia. Sper să dureze mult mai mult colaborarea cu Andrei Pavel, ne înțelegem foarte bine. Din punct de vedere al rezultatului nu am așteptări mari la Indian Wells, obiectivul meu este să joc ca la începutul anului, nu rezultatul este important", a afirmat Simona. Turneul de la Indian Wells are loc în perioada 5-18 martie, iar Halep este câștigătoare în 2015.

Bölöni, suspendat două săptămâni

Tehnicianul echipei Antwerp, Lazlo Bölöni, a fost suspendat două săptămâni (1-14 martie), după ce a a fost trimis în tribune pentru a doua oară în acest sezon, a anunțat Comisia de Litigii a federației belgiene. Bölöni a fost trimis în tribună la meciul cu Genk de vineri, pierdut de echipa sa, scor 0-4. Marți, Comisia de litigii a decis suspendarea lui pentru două săptămâni și o amendă de 1.300 de euro. El a fost trimis în tribună pentru a doua oară în acest sezon, același lucru întâmplându-se și la meciul cu Standard Liège din octombrie.

Mai târziu cu un sfert de oră

Meciurile din Liga Campionilor se vor disputa de la ora 22.00 începând cu sezonul 2018/2019, a anunțat, ieri, UEFA. Până acum meciurile se disputau de la ora 21.45, însă din sezonul viitor vor avea loc de la ora 22.00. Unele meciuri din Rusia care începeau la ora 19.00, vor începe de la ora 19.55. De asemenea, UEFA a anunțat că arena Wanda Metropolitano din Madrid va fi gazda finalei Ligii Campionilor de la 1 iunie 2019.

Real Madrid, înfrângere dramatică

Formația Real Madrid a fost învinsă, marți, în deplasare, cu scorul de 0-1, de echipa Espanyol Barcelona, în etapa a XXVI-a a campionatului Spaniei. Unicul gol al meciului a fost marcat de Moreno, în minutul 90^3. Real Madrid se află pe locul III, la 14 puncte de Barcelona și la șapte de Atletico, înaintea disputării meciurilor Las Palmas – Barcelona și Atletico Madrid – Leganes.

A murit celebrul Quini

Fostul internațional spaniol Enrique Castro González "Quini" a încetat din viață la 68 de ani din cauza unei crize cardiace. El a jucat de-a lungul carierei la Sporting Gijon  și la FC Barcelona. Quini a înscris opt goluri în 35 de meciuri pentru naționala iberică și a fost cel mai bun marcator din campionatul Spaniei de cinci ori, între 1974 și 1982. A participat cu Spania la Cupa Mondială din 1978 și la cea din 1982, precum și la Campionatul European din 1980 și a câștigat de două ori Cupa Regelui și o dată Cupa Cupelor. În memoria sa, stadionul “El Molinon”, unde evoluează echipa Sporting Gijon, din a doua ligă spaniolă, se va numi Quini, în onoarea fostului jucător legendar al acestei formații.

 

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.