Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE A venit belgianul la Simona

Ziarul de Vrancea
28 ian 2019 535 vizualizări

Antrenorul Thierry Van Cleemput a sosit la București și va discuta cu Simona Halep, locul 3 WTA, despre o posibilă colaborare.

Nu am început să lucrez cu Simona. Abia am cunoscut-o în Australia și am stat de vorbă. După cum știți, are nevoie de ajutor, am venit aici și poate vom colabora. Acum doar vom sta de vorbă și poate vom încerca. Darren îmi este prieten bun, îl apreciez mult. Urmează să o cunosc mai bine pe Simona, trebuie să-mi formez o parere despre ea. Simona si Darren au avut o experiență minunată, au avut performanțe uriașe împreună. Nu știu dacă sunt persoana potrivită, vom vedea”, a spus Van Cleemput, la sosirea pe Aeroportul Internațional Henri Coandă.

FRF are cod etic

În cadrul ședinței de Comitet Executiv al FRF de ieri au fost aprobate documente importante pentru integritatea și desfășurarea activității fotbalistice conform celor mai bune practici la nivel european. Astfel, FRF a aprobat un Cod de Etică prin care se stabilește un plafon maxim de 250 de euro pentru orice cadou pe care îl poate primi un oficial.  “Ne dorim prin acest cod de conduită să transmitem membrilor afiliați un mesaj ferm. Pentru prima dată integritatea are și un fundament legislativ. Prin acest cod se stabilește un plafon maxim de 250 de euro pentru orice cadou pe care îl poate primi un oficial. E un mesaj ferm față de corupție, acum facem o distincție clară între disciplină și codul etic”, a declarat Răzvan Burleanu într-o conferință de presă. Burleanu a mai spus că FRF a devenit prima Federației din Europa Centrală și de Est care are un Cod de Etică aprobat.

Sibiul se mută la Pitești

Antrenorul echipei FC Hermannstadt, Vasile Miriuță, a declarat, ieri că formația sibiană ar putea disputa meciurile de pe teren propriu la Pitești. “Nu știm încă unde vom juca acasă, probabil la Pitești. La Târgu Mureș nu mai putem juca, asta e clar, la Cluj ne-au ajutat oamenii un meci, deci la Pitești, cred. Jucăm acasă cu Craiova și cu Iașul”, a declarat Vasile Miriuță, la Digi Sport. Anul trecut, în prima parte a actualei ediții de campionat, FC Hermannstadt a disputat partidele de pe teren propriu la Târgu Mureș, deoarece stadionul din Sibiu nu este omologat. Pentru că starea gazonului Stadionului Transil nu era corespunzătoare, sibienii au disputat ultima partidă de pe teren propriu din 2018, cu FC Viitorul, la Cluj-Napoca, pe Stadionul Dr. Constantin Rădulescu.

“ Panti”, aclamat la Nottingham

Criticat deseori de fani în acest sezon, Costel Pantilimon a avut parte, sâmbătă, de o situație fericită, la meciul pe care echipa lui, Nottingham Forest, l-a câștigat, pe teren propriu, cu Wigan, în campionat, În minutul 84, Pantilimon a apărat un penalti executat de Garner, la scorul de 3-1. Un gol al oaspeților ar fi relansat meciul și ar fi făcut finalul incendiar. Nu ar fi fost prima dată când “pădurarii” ar fi fost egalați în final, după ce au condus. Parada internaționalului român i-a făcut pe suporteri să-i scandeze numele și, după meci, Pantilimon le-a mulțumit fanilor pentru aprecieri. “Victorie importantă, atmosferă extraordinară. Le mulțumesc tuturor suporterilor pentru că mi-au scandat numele, te simți bine când munca ta este apreciată”, a scris Pantilimon pe contul său de Instagram.

 

Mană cerească pentru Botoșani

Michael Ngadeu (28 de ani), fostul fundaș de la FC Botoșani, este aproape de cel mai important transfer din carieră. Potrivit presei in Anglia, e dorit de trei echipe de tradiție din Premier League, Newcastle, Cardiff și Fulham.  Gruparea moldoveană se va alege cu o sumă bună dacă Ngadeu va pleca. A păstrat 20 % dintr-un viitor transfer. Camerunezul a impresionat în Liga 1 la Botoșani. După câteva meciuri, FCSB s-a interesat de serviciile sale prin Gigi Becali, care declara public că îl vrea pe fundaș. Era gata să ofere un milion de euro, dar conducerea moldovenilor nu a fost de acord, a cerut mai mult, astfel că Ngadeu a ajuns în 2016, în Cehia, la Slavia Praga. Botoșani s-a ales cu 500.000 de euro  20 % dintr-un viitor transfer.Cele trei echipe din Premier League sunt dispuse să ofere milioane bune, impresionate fiind de prestațiile consistente ale fundașului de 1.90 m pentru Slavia. În acest sezon a prins 24 de meciuri în toate competițiile și a oferit două pase de gol.

Japonezii, în finala Cupei Asiei

Reprezentativa Japoniei s-a calificat în finala Cupei Asiei pe Națiuni, după ce a învins selecționata Iranului, scor 3-0, luni. Japonia a ajuns a cincea oară în finala Cupei Asiei pe Națiuni. Golurile au fost marcate de Osako (‘56, ‘67 - penalty) și Haraguchi (90^ 1). În finală, Japonia va evolua cu învingătoarea meciului de marți dintre Emiratele Arabe Unite și Qatar. Finala va avea loc vineri, la Abu Dhabi.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.