Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: A treia semifinalistă

Ziarul de Vrancea
27 feb 2019 490 vizualizări

Formația CFR Cluj a învins, miercuri, în deplasare, cu scorul de 1-0, echipa Sepsi Sfântu Gheorghe, în sferturile de finală ale Cupei României, și s-a calificat în semifinalele competiției.

Golul a fost marcat de Costache, în minutul 60. CFR Cluj este a treia echipă calificată în semifinalele Cupei României, după FC Viitorul și Astra Giurgiu. Ultimul sfert de finală, AFK Csikszereda (Liga III) – Universitatea Craiova, a avut loc aseară.

Modele de recunoștință

Fiecare club care a influențat ascensiunea tricolorilor U21 ce au contribuit în campania de calificare la Euro-2019 a primit machete cu jucătorul sau jucătorii în care au investit.  “Prin campania ”Modele și recunoștință”, Federația Română de Fotbal felicită școlile de fotbal și cluburile care pun preț pe creșterea tinerilor, o strategie sănătoasă care ajută la dezvoltarea fotbalului românesc! (...) Astfel, copiii și juniorii le vor putea admira și vor privi cu ambiție spre viitorul carierei lor. Au fost livrate 40 de machete cu 21 de jucători către 18 cluburi și școli de fotbal. Campania va continua cu ceilalți 13 tricolori U21 care au pus umărul la calificarea la Campionatul European Under 21 din această vară”, se arată pe site-ul FRF. Echipa naționala Under 21 a României este calificată la turneul final al Campionatului European care se va disputa în această vară, în perioada 16-30 iunie, în Italia și San Marino. 

Guneș îl înlocuiește pe Lucescu

Tehnicianul echipei Beșiktaș, Șenol Guneș, va fi noul selecționer al Turciei, el urmând să preia această funcție din luna iunie. În vârstă de 66 de ani, el a semnat un contract pentru patru ani, dar va prelua echipa din iunie, după ce își va încheia mandatul la Beșiktaș. Deja în funcție în perioada 2000/2004, Guneș a condus naționala Turciei la CM din 2002 unde a obținut medalia de bronz. El îl înlocuiește pe Mircea Lucescu, care a plecat la 11 februarie. Mircea Lucescu, în vârstă de 73 de ani, s-a aflat din 2017 la conducerea reprezentativei Turciei. De atunci, echipa Turciei a înregistrat patru victorii, șase remize și șapte înfrângeri.

Mai strică Becali un jucător?

Internaționalul U21 Răzvan Oaidă, de la FC Botoșani, va ajunge din vară la FCSB, conform unei înțelegeri dintre finanțatorii Gigi Becali și  Valeriu Iftime. Oaidă  a fost în atenția FCSB și în 2018, an în care a suferit o accidentare gravă. Tocmai această accidentare l-a și scos de pe radarul FCSB, dar pentru o perioadă scurtă, iar acum Becali a bătut palma cu Iftime pentru transferul mijlocașului.”Mă bucur că am semnat acest contract, e un pas important în cariera mea. Nu vreau să fac declarații, că voi da patru goluri, că voi face lucruri extraordinare, mă voi transfera după doi ani la un club, sunt lucruri pe care nu le poți afirma. Tot ce promit e să rămân la fel de serios, modest și concentrat pe ce am de făcut. Voi da totul la Botoșani până în vară și asta voi încerca”, a spus tânărul fotbalist. .

 

Încă o bătaie la polo

Campioana României la polo, Steaua București, a fost învinsă miercuri, pe teren propriu, de formația rusă Dinamo Moscova, scor 11-14 (5-3, 1-2, 2-5, 3-4), în grupa A a Ligii Campionilor. Pentru Steaua au marcat Vatrai 2 goluri, Gheorghe 1, Marinic 1, Fulea 1, Chioveanu 1, Kapotsis 1, Cuckovic 1, Dereviankin 1, Călin 1, Țic 1. În următorul meci din grupa A, Steaua va juca în deplasare, cu Steaua Roșie Belgrad, în 16 martie. Singura victorie a Stelei este cea obținută pe teren propriu, 8-3 cu echipa belgrădeană.

Petre înscrie, dar pierde

Fotbalistul echipei Esbjerg, Adrian Petre, a înscris un gol în meciul pierdut, în deplasare, în fața formației Odense, la loviturile de departajare, în sferturile de finală ale Cupei Danemarcei. Petre a deschis scorul în minutul 14. Pentru Esbjerg a înscris și Kauko, în minutul 103. Odense a marcat prin Jacobsen ’66 și Helenius (‘108). La finalul prelungirilor, scorul era 2-2, astfel că s-a trecut la loviturile de departajare, fază la care Odense s-a impus cu 3-2. Adrian Petre a jucat până în minutul 73.

Osaka are antrenor

Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka, locul I WTA, a anunțat că americanul Jermaine Jenkins va face parte din echipa ei tehnică. Jenkins, 34 a de ani, fost numit recent antrenor național pentru tenisul feminin de federația americană (USTA). El a fost sparring partner al jucătoarei americane Venus Williams.  Japoneza Naomi Osaka a anunțat, la 12 februarie, că germanul Sascha Bajin nu va mai fi antrenorul ei. Numărul 1 mondial nu a precizat motivele despărțirii. Osaka și Bajin lucrau împreună din 2017. În primul an de colaborare a lui Bajin cu Osaka, sportiva japoneză a câștigat primul său titlu WTA, la Indian Wells, și primul său trofeu de grand slam, la US Open. De asemenea, ea a ajuns alături de Bajin de la numărul 68 mondial, la numărul 1 mondial, după a doua victorie la un grand slam, la Australian Open. La fel ca Jenkins, care a lucrat cu Venus, Sascha Bajin a fost sparring partner al Serenei Williams.

Șarapova se retrage de la Miami

Jucătoarea rusă Maria Șarapova a anunțat că a fost supusă unei operații la umărul drept săptămâna trecută și că nu va participa la turneul Miami Open. “M-am retras de la Miami Open. După cum știți, aveam dureri la umăr de vara trecută. Săptămâna trecută am fost supusă unei mici operații și umărul se va vindeca în câteva săptămâni. Deși a fost un proces foarte lung, sunt hotărâtă să revin puternică și, mai important, fără durerea cu care jucam la începutul anului”, a notat Șarapova pe Instagram. Din cauza problemelor la umăr, Maria Șarapova a participat în acest an doar la turneele de la Shenzhen, Melbourne  și Sankt Petersburg.

James DeGale s-a retras

Boxerul britanic James DeGale, fost campion olimpic, la JO de la Beijing, din 2008, și campion mondial la profesioniști, și-a anunțat retragerea din activitate la vârsta de 33 de ani. “A fost o călătorie extraordinară. Este greu să admit că nu mai sunt luptătorul care eram odată. Sunt un om și, de-a lungul timpului, accidentările mele și-au luat plata, atât în mintea mea, cât și în corpul meu”, a spus boxerul cu 25 de victorii, 15 prin KO, trei înfrângeri și o decizie la egalitate, la profesioniști. Primul lui meci la profesioniști a avut loc cu exact 10 ani în urmă, la 28 februarie 2009. DeGale l-a învins la puncte, în mai 2015, pe americanul Andre Dirrell, cucerind centura IBF la categoria supermijlocie. El și-a Britanicul și-a pierdut centura în decembrie 2017, dar și-a recuperat-o în aprilie 2018, de la americanul Caleb Truax. În iulie 2018, DeGale a renunțat la centura IBF.

“Cetățenii” dau Nike pe Puma

Manchester City a anunțat, ieri, încheierea unui contract pe termen lung cu producătorul german de echipament sportiv Puma, valabil din vară, care va înlocui actuala înțelegere cu Nike. City nu a dat publicității suma din contract, dar presa engleză scrie că valoarea totală a acesteia este de 650 de milioane de lire sterline (aproximativ 760 de miliaone de euro) pe zece ani. În cadrul acestei înțelegeri sunt incluse și alte cluburi patronate sau la care deține participații City Football Group, Melbourne City FC ai Australia, Club Atletico Torque din Uruguay, Girona din Spania și Sichuan Jiuniu FC din China. Înțelegerea este a doua ca valoare din istoria Premier League, după cea dintre Manchester United și Adidas, de 75 de milioane de lire sterline pe an.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.