Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: A treia medalie la lupte

Ziarul de Vrancea
15 feb 2020 817 vizualizări

Sportivul Albert Saritov a obţinut, sâmbătă, medalia de argint la categoria 97 kg din cadrul competiţiei de lupte libere de la Campionatele Europene de la Roma

Saritov a fost învins în finală de rusul Abdulraşid Sadulaev (0-6). Pe treapta a treia a podiumului au urcat georgianul Elizbar Odikadze şi italianul Abraham de Jesus Conyedo. Medalia lui Saritov este a treia pentru România la CE de lupte de la Roma, după aurul obţinut de Alin Alexuc-Ciurariu la lupte greco-romane (130 kg) şi bronzul Cătălinei Axente la lupte feminin (72 kg). Albert Saritov a devenit cetăţean român în 2016. El a făcut parte din echipa olimpică a României la JO de la Rio, competiţie la care a câştigat medalia de bronz la lupte libere, la categoria 97 kg.

Stăpânul prăjinilor

Atletul suedez Armand Duplantis a stabilit un nou record mondial la săritura cu prăjina, trecând peste ştacheta înălţată la 6,18 m, sâmbătă în cadrul reuniunii în sală de la Glasgow, la doar o săptămână după ce a reuşit 6,17 m. Duplantis (20 ani) şi-a confirmat forma excelentă şi a reuşit săritura de la prima încercare. Armand Duplantis a stabilit în urmă cu o săptămână recordul mondial la săritura cu prăjina, cu un rezultat de 6,17 m, în sală la Torun (Polonia). Duplantis îmbunătăţise cu un centimetru recordul reuşit în februarie 2014 de idolul său, francezul Renaud Lavillenie. Înaintea lui Lavillenie, recordul mondial fusese deţinut de "ţarul" ucrainean Serghei Bubka (6,15 m în 1993).

Decizie aspră pentru „cetățeni”

UEFA a anunțat că gruparea Manchester City a fost amendată cu 30 de milioane de euro și exclusă din cupele europene două sezoane pentru încălcări grave ale regulamentelor legate de licențierea cluburilor și de fair play-ul financiar. Potrivit forului continental, Manchester City a exagerat când a declarat veniturile din sponsorizări și informațiile declarate la UEFA în perioada 2012-2016. În plus, camera decizională a Corpului de Control financiar al Cluburilor a precizat că gruparea nu a cooperat în anchetă. Astfel, Manchester City a primit interdicție de participare în sezoanele 2020/2021 și 2021/2022 în cupele europene și a fost amendată cu 30 de milioane de euro. Clubul din Manchester a anunțat, printr-un comunicat, că va contesta decizia la TAS.

În sferturile Cupei Challenge

Echipa de handbal masculin CSM București a remizat sâmbătă, pe teren propriu, cu formația suedeză Alingsas HK, scor 24-24 (10-10), în manșa retur din optimile de finală ale Challenge Cup, și s-a calificat în sferturile de finală. În tur, CSM a câștigat în Suedia cu scorul de 29-28 (15-13), iar cu 53-52 la general obține calificarea în faza sferturilor de finală ale Challenge Cup. Și Potaissa Turda a reușit același lucru, deși a fost învinsă de formația elvețiană BSV Bern, scor 33-35 (19-18), în manșa retur din optimile competiției. În tur, Potaissa a câștigat în Elveția cu 36-33, iar cu 69-68 la general se califică în sferturile de finală ale Challenge Cup. Tragerea la sorți a meciurilor din sferturile de finală va avea loc în 18 februarie.

Trofeul Kobe Bryant

Adam Silver, conducătorul NBA, a anunțat că trofeul pentru MVP-ul All-Star Game a primit numele Kobe Bryant. “Pierderea lui Kobe Bryant, a fiicei sale și a celorlalte șapte persoane din elicopter sunt ceva de nedescris. Ca tată… este ceva inimaginabil. Kobe Bryant este sinonim cu All-Star NBA și întruchipează spiritual acestei sărbători globale a sportului nostru”, a declarat Silver. Trofeul MVP Kobe Bryant îi va fi decernat, duminică, celui mai bun baschetbalist al ediției din acest an a All-Star Game, ales după votul fanilor (25 la sută) și al unei comisii cu reprezentanți mass-media (75 la sută).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.