Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: A murit un mare antrenor

Ziarul de Vrancea
11 ian 2021 1034 vizualizări

Bogdan Macovei, antrenor de handbal cu care naționala feminină ocupa locul 4 la CM din 1999, a decedat la 67 de an

i. Bogdan Macovei a fost una din personalitățile discrete, dar foarte respectate din handbalul românesc.A activat la nivel de club, echipe naționale, România și Macedonia, la nivel FR Handbal și al forului european.Între realizările sale se numără locul 4 obținut cu naționala României la Campionatul Mondial din 1999, unde Carmen Amariei a devenit golgeter, iar în carieră a contribuit decisiv și la calificarea reprezentativei la Jocurile Olimpice din 2000. Tot la nivel de echipe naționale a pregătit Macedonia, unde a rămas foarte apreciat, cu atât mai mult cu cât a condus Kometal Skopje cu succes în Liga Campionilor.În România a cucerit titlul cu Oltchim Râmnicu Vâlcea, în 1999 și 2000.

Mai joacă și Torje

Mijlocașul Gabriel Torje a semnat un contract cu formația turcă Bandirmaspor, a anunțat clubul de ligă secundă. În cariera sa, Torje (31 de ani) a mai jucat pentru Politehnica Timișoara, Dinamo, Udinese, Granada, Espanyol, Konyaspor, Osmanlispor, Akhmat Groznîi, Karabukspor și Larisa. După 17 etape în campionatul Turciei, Bandirmaspor ocupă locul 10, cu 24 de puncte.

Calendarul Formulei 1

Sezonul 2021 de Formula 1 va începe la 28 martie, în Bahrain, iar Grand Prix-urile Australiei și Chinei au fost amânate. Cursele de la Melbourne și Shanghai erau prevăzute la 21 martie, respectiv 11 aprilie, dar au fost amânate pentru 21 noiembrie și o dată ce urmează să fie anunțată. În calendar a intrat și circuitul italian de la Imola, unde cursa va avea loc la 18 aprilie. Sezonul cuprinde 23 de curse și se va încheia în 12 decembrie, la Abu Dhabi.

Nu renunță la Jocuri

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo au dezmințit informațiile conform cărora înfebruarie ar urma să aibă loc discuții privind o eventuală anulare a competiției prevăzute în iulie. Într-un discurs adresat personalului Tokyo-2020, directorul general al Comitetului de Organizare, Toshiro Muto, a calificat drept „informații false” speculațiile din presa japoneză conform cărora soarta JO va fi discutată în februarie cu membrii Comitetului Internațional Olimpic (CIO). „Când apar acest gen de informații, anumite persoane pot fi îngrijorate. Țin să spun că noi nu ne gândim deloc la acest lucru și aceste articole sunt false”, a declarat Muto. Jocurile Olimpice ar urma să înceapă la 23 iulie.

Întâi familia, apoi racheta

Tenismanul american John Isner, locul 25 mondial, a anunțat că nu va participa la Australian Open din cauza restricțiilor legate de Covid-19. „În acest stadiu al carierei și al vieții mele, mereu am avut posibilitatea de călători alături de familia mea. Iar în acest an la Melbourne nu va fi cazul”, a declarat Isner. Organizatorii Australian Open au impus o perioadă de carantină strictă de 14 zile pentru jucătorii veniți din străinătate care doresc să participe la turneul ce începela 8 februarie. „Pot înțelege acest lucru. Dar nu vreau să fiu departe de familia mea atât de mult timp, așa că am decis să rămân acasă”, a precizat Isner. În vârstă de 35 de ani, Isner este tatăl a doi copii.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.