Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: A murit Lupescu senior

Ziarul de Vrancea
6 sep 2017 626 vizualizări

Nicolae Lupescu, fost internațional și tatăl lui Ionuț Lupescu, a decedat, miercuri, la vârsta de 76 de ani. Trupul său neînsuflețit va fi depus la capela de la cimitirul Bellu Catolic, iar înmormântarea va avea loc sâmbătă

Nicolae Lupescu s-a născut la 17 decembrie 1940, la București. A început fotbalul la Flacăra București, a jucat la Olimpia București, dar cea mai mare parte a carierei și-a desfășurat-o la Rapid București (1962-1972). Ultima echipă la care a evoluat a fost formația austriacă Admira Wacker (1972-1976). La echipa națională, Lupescu a avut 21 de prezențe și a marcat două goluri. Cu Rapid, "Culae" Lupescu a câștigat titlul în sezonul 1966/1967 și Cupa României în 1972. El a participat cu naționala României la Cupa Mondială din Mexic, din 1970. Ca antrenor, a pregătit echipa Rapid.

N-au scăpat de Thiem

Dominic Thiem, locul 8 ATP, Sebastian Ofner, locul 132 ATP, Gerald Melzer, locul 142 ATP, și Oliver Marach, locul 19 ATP la dublu, finalist la Wimbledon în echipă cu croatul Mate Pavic, au fost convocați de căpitanul nejucător al Austriei, Stefan Koubek, pentru întâlnirea cu România, din play-off-ul Grupei I a Cupei Davis. "Suntem clar favoriți. Un jucător de top 10 ATP face o mare diferență. Chiar dacă a suferit o înfrângere amară la US Open cu Del Potro, Thiem este într-o bună formă", a declarat Koubek. porivit site-ului oficial al federației austriece, OTV. Meciul va avea loc la Wels (aproximativ 30 de kilometri sud-vest de Linz), pe zgură, pe un teren în aer liber având tribune de 3.500 de locuri.Căpitanul nejucător al echipei României, Andrei Pavel, i-a nominalizat pe Dragoș Dima (568 ATP la simplu), Nicolae Frunză (590 ATP la simplu), Bogdan Borza (811 ATP la simplu) și Horia Tecău (27 ATP la dublu) pentru întâlnirea cu Austria. 

Ne-au bătut și maghiarii

Naționala de baschet masculin a României a fost învinsă, marți seară, de reprezentativa Ungariei, cu scorul de 71-80 (32-38) în grupa C a Eurobasket, de la Cluj, tricolorii ratând optimile de finală ale competiției. 2.000 de fani unguri și peste 7.000 de români au asistat la meci, fiind stabilit astfel un record de asistență la un eveniment sportiv indoor în România.  Au marcat pentru România: Mandache 24 puncte, Baciu 12, Calotă-Popa 11, Olah 7, Paliciuc 6, Moldoveanu 5, Kuti 5, Török. În primul meci al zilei, Muntenegru a învins Cehia, cu scorul de 88-75 (49-34), iar Spania a trecut de Croația, cu 79-73 (38-32). După patru etape derulate în grupa C, clasamentul este următorul: 1. Spania 8 puncte, 2. Croația 7, 3. Muntenegru 6, 4. Ungaria 6, Cehia 5, 6. România 4 puncte.În grupa C, astăzi, în ultima zi de competiție vor avea loc meciurile Cehia – Croația, Ungaria – Spania și România – Muntenegru (ora 20.45).

Un franco-togolez din Lituania, la Astra

Mijlocasul ofensiv francez de origine togoleză Serge Nyuiadzi este ultimul jucător sosit în lotul echipei Astra Giurgiu, acesta semnand un contract valabil pentru un sezon, cu optiune de prelungire, a anunțat clubul din Liga I. În vârstă de 25 de ani, Nyuiadzi vine de la Zalgiris Vilnius, cu care a câștigat campionatul, marcand de 23 de ori în cele 91 de meciuri jucate pentru campioana Lituaniei. El a mai evoluat la ȚSKA Sofia, Trabzon și Nice, fiind fost junior al clubului francez.

Pantilimon, coleg cu Andone

Portarul Costel Pantilimon a declarat, miercuri, după ce a efectuat vizita medicală la Deportivo La Coruña, că atacantul Florin Andone i-a povestit multe despre gruparea spaniolă, “Panti” fiind extrem de bucuros că a ajuns în Spania.  "Mi-a spus doar lucruri bune. El este foarte fericit aici. Oameni minunați, este un club minunat, abia aștept să joc fotbal aici", a declarat Pantilimon. El a precizat că este pregătit să joace duminică. Clubul Deportivo La Coruña a anunțat că l-a împrumutat până la fianalul acestui sezon pe portarul Costel Pantilimon de la Watford. De serviciile lui Pantilimon a fost interesată în această vară și gruparea West Browmich Albion. Pantilimon a fost achiziționat de Watford vara trecută, el evoluând doar în cinci meciuri pentru această echipă, la care portarul numărul 1 este brazilianul Heurelho Gomes.

Murray a terminat cu tenisul în 2017

Tenismenul britanic Andy Murray, locul 2 ATP, a anunțat, ieri că nu va mai evolua în acest sezon, din cauza accidentării suferite la șold. "Nu voi putea să concurez la evenimentele de la Beijing și Shanghai și cel mai probabil nici la ultimele două turnee, Viena și Paris, din cauza accidentării suferite la șold. După ce am consultat specialiști lideri în domeniu și am dsicutat cu echipa mea, am hotărât că aceasta este cea mai bună decizie pentru viitorul meu pe termen lung", a spus Murray, într-un mesaj postat pe Facebook. Jucătorul scoțian s-a retras de la al patrulea Grand Slam al anului, US Open, din cauza problemelor pe care le are la șold. Murray nu a mai jucat de la turneul de la Wimbledon, la care a fost eliminat în sferturile de finală.

Gală originală de Superkombat

Superkombat revine la București, în 16 și 17 septembrie, la centrul expozițional Romexpo, unde va avea loc Festivalul Superkombat, prezentat de Holsten, care va include două gale pe reguli K1, dar și demonstrații de powerlifting, skanderbeg și seminarii de arte marțiale. Pe 16 septembrie, de la ora 20.00, va avea loc prima gală de selecție între luptători români din toată țara, iar a doua zi, de la aceeași oră se va disputa gala internațională, de unde nu vor lipsi nume precum campionul mondial Cristian Spetcu, Dumitru Țopai, Cosmin Ionescu, Giuseppe de Domenico, Patrick Schmid, Aundre Groce sau Alexandru Radnev.  Pe lângă cele două gale de kickbox, în cadrul festivalului cei mai puternici români vor face demonstrații de forță în concursurile de powerlifting și vor putea fi urmărite confruntări de skanderbeg.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.