Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: A cincea gheată pentru Messi

Ziarul de Vrancea
21 mai 2018 650 vizualizări

Fotbalistul argentinian al formației FC Barcelona, Lionel Messi, a câștigat Gheata de Aur pentru a cincea oară, un record, după ce a marcat 34 de goluri în sezonul 2017/2018. El a mai câștigat acest trofeu în 2010, 2012, 2013 și 2017 și l-a depășit în palmares pe Cristiano Ronaldo, cu patru trofee, care însă are doar 25 de goluri în acest sezon.

Messi a fost urmat în clasament de Mohamed Salah, autor a 32 de goluri pentru Liverpool, și Harry Kane (30 goluri pentru Tottenham).

Iniesta la plus infinit

Formația FC Barcelona a încheiat campionatul Spaniei cu o victorie, scor 1-0, cu Real Sociedad. Mijlocașul Andres Iniesta a fost omagiat la ultimul său meci pe Camp Nou.  Unicul gol al meciului a fost marcat de Philippe Coutinho, în minutul 57. Aflat la meciul 675 și ultimul pentru FC Barcelona, Iniesta a fost înlocuit în minutul 82 cu Paco Alcacer, fiind ovaționat de publicul de pe Camp Nou. Înaintea meciului, fanii au afișat un banner imens pe care scria "Infinit∞Iniesta".

Titlu la masa verde

Formația Legia Varșovia a câștigat campionatul Poloniei pentru a 13-a oară, după ce a obținut victoria cu Lech Poznan, scor 3-0, la "masa verde". Meciul a fost întrerupt după ce suporterii formației Lech Poznan au aruncat fumigene și au invadat terenul. Arbitrul Daniel Stefanski a oprit meciul în minutul 77, când Legia conducea, scor 2-0, prin golurile marcate de Domagoj Antolic și Michal Kucharczyk. Lech Poznan a anunțat că nu va face apel la această decizie și riscă sancțiuni suplimentare

Inter a prins Liga Campionilor

Formația Internazionale Milano a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 3-2, echipa Lazio Roma, cu Ptefan Radu în teren până în minutul 76, și și-a asigurat calificarea în Liga Campionilor.  Pentru Inter au marcat D'Ambrosio ('29), Icardi ('78 - penalty) și Vecino ('81). Golurile echipei gazdă  au fost înscrise de Perisic  ('9 - autogol) și Anderson  ('41). AS Roma, care deja și-a asigurat locul trei, s-a impus în meciul cu Sassuolo, scor 1-0, prin autogolul lui Pegolo, din minutul 45^1.

 

¡Adios, Fernando!

Atacantul Fernando Torres a fost omagiat, duminică, de fanii echipei Atletico Madrid, la ultimul său meci la gruparea madrilenă, el marcând ambele goluri din remiza cu Eibar, scor 2-2. "Am avut privilegiul de îmbrăcat acest tricou peste 400 de meciuri. Este greu să admit că acesta este sfârșitul", a declarat Torres. "El Nino" a debutat la Atletico în 2001, iar din 2007 a evoluat la Liverpool, Chelsea sau AC Milan. În vârstă de 34 de ani, el a revenit la Atletico în 2016, reușind să câștige miercuri Liga Europa.

Guerrero mai speră încă

Atacantul naționalei statului Peru, Paolo Guerrero, care nu va putea evolua la Cupa Mondială din cauza dopajului, dar el este susținut de sindicatul jucătorilor profesioniști (Fifpro), și își va susține cauza în fața președintelul FIFA, Gianni Infantino.  "Există o speranță să joc la CM. Este mare meu vis. Sper să vin cu o veste bună", a scris jucătorul de 34 de ani pe Facebook. FIFPro a cerut FIFA să-i permită lui Guerrero să joace la Cupa Mondială. "Sperăm într-o soluție în 24-48 de ore", a anunțat, care consideră sancțiunea lui Guererro este "nedreaptă, deoarece s-a stabilit că nu a existat intenția de a trișa". La 14 mai, Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a mărit suspendarea lui Paolo Guerrero de la 6 la 14 luni, astfel că jucătorul peruan nu va putea evolua la Cupa Mondială.

Naninggolan, rămas pe bară

Mijlocașul Radja Nainggolan lipsește din lotul de 28 de jucători anunțat de selecționerul Belgiei, Roberto Martinez, pentru Cupa Mondială din 2018. Radja Nainggolan, în vârstă de 30 de ani, nu a fost selecționat din motive 'tactice" . "Am discutat cu el, este o decizie pur tactică, știu că este un jucător popular. Nu putem să-i oferim rolul pe care îl merită într-o echipă", a spus Martinez. În replică, Nainggolan, jucător la AS Roma, și-a anunțat pe rețelele de socializare, retragerea din echipa națională a Belgiei. "Am pus capăt carierei internaționale cu mare durere în suflet. Întodeauna am făcut totul pentru a face parte din această echipă și pentru a reprezenta Belgia. Să fiu așa nu a fost bine pentru unii. începând de azi, voi fi primul suporter", a declarat jucătorul Romei, cu 30 de selecții și șase goluri la prima reprezentativă. La CM, Belgia va evolua în grupa G, cu Panama, Tunisia și Anglia.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.