Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: 15 chemați de Markovski

Ziarul de Vrancea
25 oct 2017 492 vizualizări

Noul antrenor al naționalei de baschet masculin, macedoneanul Zare Markovski, a convocat 15 jucători pentru partidele cu Italia și Olanda, primele din preliminariile Campionatului Mondial din 2019, la care România participă în premieră.

Jucătorii convocați de Markovski, antrenorul care va lucra cu Mihai Silvășan și Hristu Lapera, sunt: Moldoveanu, Cățe, Uță, Mandache, Watson (naturalizat luna trecută), Baciu, Paliciuc, Nicolescu, Török, Vîrnă, Kuti, Orbeanu, Corpodean, S. Ionescu, Tohătan. Naționala se va reuni la Cluj-Napoca, în 19 noiembrie, iar prima partidă, cu Italia, va avea loc în 24 noiembrie, la Torino, în timp ce a doua, cu Olanda, se va disputa la BT Arena, două zile mai târziu. Din grupă mai face parte naționala Croației, cu care tricolorii vor juca, în deplasare, în 23 februarie 2018. Primele trei clasate din grupă se califică în faza a doua a preliminariilor FIBA Basketball World Cup 2019.

Sepsi schimbă antrenorul

Conducerea clubului Sepsi Sfântu Gheorghe a anunțat, ieri, într-o conferință de presă, că a renunțat la serviciile tehnicianului Valentin Suciu, despărțirea fiind de comun acord cu antrenorul.  Interimatul va fi asigurat de Sandor Nagy și Laszlo Kulcsar, au precizat oficialii clubului Sepsi. Conducerea clubului Sepsi a decis să îi ofere lui Suciu alt post. "Despre acesta o să vorbim zilele următoare. Dacă dorește totuși să se alăture altui club suntem alături de el și îi urăm mult succes", a  spus David. Kertesz. Echipa Sepsi Sfântu Gheorghe a fost eliminată, marți, de CSU Craiova, în 16-imile Cupei României, fiind învinsă cu scorul de 0-2. În Liga I, Sepsi ocupă, după 15 etape, poziția a 12-a în clasamen

Test al handbaliștilor în Portugalia

Naționala de handbal masculin a României a fost învinsă miercuri, la Moimenta da Beira, de reprezentativa Portugaliei, cu scorul de 24-25, în primul meci amical din cele două programate cu lusitanii. ”Au fost folosiți mai mult jucătorii tineri din lot sau cei sosiți pentru prima dată,vreo 4-5 jucători de bază nu au intrat, fiind menajați pentru al doilea meci cu portughezii. A fost un meci bun din multe puncte de vedere, am jucat cu o echipă bună. Au jucători valoroși. Ai noștri, mă refer la cei tineri, au arătat că pot face față oricând cerințelor. Am căutat să rulăm cât mai mulți jucători tineri și suntem mulțumiți de efortul lor. Nu ne-am uitat la scor, ci la jocul României”, a declarat antrenorul secund al reprezentativei, Eliodor Voica. Cea de-a doua partidă dintre Portugalia și România va avea loc vineri seară, de la ora 23.00 (ora României). Tricolorii vor avea primele meciuri oficiale abia în ianuarie 2018, în grupa 3 preliminară a Campionatului Mondial din 2019, cu Italia, Insulele Feroe și Italia, între 12-14 ianuarie.

Porto a renunțat la Casillas

FC Porto a decis să se despartă de portarul Iker Casillas din cauza salariului foarte mare al spaniolului. Jucătorul va putea pleca de la echipă în perioada de transferuri din această iarnă. Casillas, 36 de ani, are cel mai mare salariu din lot, cinci milioane de euro pe sezon, iar FC Porto consideră că păstarea lui ar putea afecta respectarea fair-play-ului financiar. După derbiul cu Sporting Lisabona, de la 1 octombrie, goalkeeper-ul spaniol nu a mai fost folosit de antrenorul Sergio Conceiçao. Locul său în poartă a fost luat de portughezul José Sa, 24 de ani. Iker Casillas, campion mondial cu Spania în 2010 și dublu campion european, în 20018 și 2012, a cunoscut succesul la Real Madrid, echipă la care a evoluat de la juniori și până în 2015, când a ales să meargă la Porto. El este unul dintre cei mai selecționați jucători din istoria fotbalului, cu cele 167 de prezențe în naționala Spaniei. În vară, Casillas și-a prelungit cu un sezon contractul cu FC Porto.

Buffon și gândul retragerii

Portarul italian Gianluigi Buffon, de la Juventus Torino, în vârstă de 39 de ani, a anunțat că se gândește să se retragă la finalul sezonului. "Un an sau doi în plus nu ar schimba nimic", a declarat el. "Sunt foarte sigur de alegerea mea. Este ultimul meu sezon. Un an sau doi în plus nu ar schimba nimic", a declarat Buffon. Totuși, în cazul în care Juventus ar câștiga Liga Campionilor, Buffon ar fi tentat să joace și în Supercupa Europei. Buffon va împlini 40 de ani în ianuarie. El are 173 de selecții în naționala Italiei. Luni, Gianluigi Buffin (Juventus Torino) a fost ales cel mai bun portar al anului, el primind acest premiu la gala FIFA The Best, de la Londra.

 

 

Cilic și Dimitrov merg la Londra

Croatul Marin Cilic, locul 4 ATP, și bulgarul Grigor Dimitrov, locul 8 ATP, și-au asigurat prezența la Turneul Campionilor de la Londra, după ce americanul Sam Querrey (14 ATP), a fost eliminat în primul tur, la Viena. Două locuri mai sunt disponibile pentru finala sezonului. Pentru Cilic, prezența la Londra va fi a treia în ultimii patru ani. El a câștigat în 2017 turneul de la Istanbul și a ajuns în finală la Wimbledon și la Queen’s. Dimitrov a câștigat turneul de 1.000 de puncte de la Cincinnati și s-a impus la Sofia și la Brisbane în acest an, devenind primul bulgar care participă la finala sezonului, ce reunește cei mai buni opt jucători din 2017. Până acum, șase jucători și-au asigurat prezența la Londra, spaniolul Rafael Nadal, locul I ATP, elvețianul Roger Federer, locul 2 ATP, germanul Alexander Zverev, locul 5 ATP, și austriacul Dominic Thiem, locul 6 ATP. După ce britanicul Andy Murray, locul 3 ATP, sârbul Novak Djokovic, locul 7 ATP, și elvețianul Stan Wawrinka, locul 9 ATP, au declarat forfait pentru competițiile din acest final de sezon, belgianul David Goffin, locul 10 ATP, și spaniolul Pablo Carreño Busta, locul 11 ATP, sunt favoriți să ajungă la turneul programat între 12 și 19 noiembrie.

Rasism la Benevento

Un banner cu mesajul "De Zerbi țiganul" a fost afișat în apropiere de Stadio Ciro Vigorito, după ce clubul Benevento a anunțat numirea fostului jucător al CFR Cluj la conducerea tehnică a echipei la care evoluează și George Pușcaș. Gazzetta dello Sport a notat că aversiunea fanilor față de noul tehnician datează din sezonul 2015/2016, când Foggia antrenată de De Zerbi a contestat promovarea echipei Benevento în Serie B.  Roberto De Zerbi a fost numit, luni seară, la conducerea tehnică a celei mai slabe echipe din Serie A, Benevento. Nou-promovata Benevento este ultima în Serie A după nouă etape, fără victorie și cu doar două goluri marcate (22 primite). De Zerbi îl înlocuiește pe Marco Baroni, 54 de ani, tehnicianul care a promovat echipa. Roberto De Zerbi, în vârstă de 38 de ani, a evoluat, printre altele, la echipe ca Foggia, Catania sau Napoli. Cu CFR Cluj a câștigat două titluri, în 2010 și 2012 și Cupa României, în 2010.

 

Campion european, arestat pentru trafic de droguri

Atletul spaniol de origine marocană Ilias Fifa, campion european în proba de 5.000 de metri în 2016, a fost arestat, ieri într-un caz care vizează o rețea de distribuire de substanțe dopante, relatează presa din Spania. Poliția spaniolă a arestat, în Catalonia, Guadalajara și Madrid, cel puțin 11 persoane, majoritatea sportivi de origine marocană. Fifa a fost arestat la domiciliul său din Santa Coloma de Gramanet, în apropiere de Barcelona.  Ilias Fifa și ceilalți arestați sunt acuzați de “delicte contra sănătății publice și folosirea de medicamente care pun în mare pericol sănătatea”, conform unui comunicat al înaltei Curți de Justiție din Catalonia. Ilias Fifa a obținut cetățenia spaniolă în 2015.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.