Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: 12 atleți români la Glasgow

Ziarul de Vrancea
20 feb 2019 458 vizualizări

România va fi reprezentată de 12 sportivi la Campionatul European de atletism în sală de la Grasgow, competiție care va avea loc la începutul lunii martie. Potrivit FR Atletism, ieri s-au închis listele de înscriere cu sportivii care vor participa la CE.

Marina Baboi (60 m), Andreea Mikloș (400 m), Bianca Răzor (800 m), Claudia Bobocea (1500 m, 3000 m), Alina Rotaru, Florentina Iusco (lungime), Daniela Stanciu (înălțime), Petre Rezmiveș, Alexandru Terpezan (60 m), Dorin Rusu (1500 m), Ionuț Neagoe (60 m garduri) și Andrei Gag (greutate).

Inițial, pe listă trebuia să se afle și Andreea Panțuroiu (triplusalt). Sportiva de la CSM București a făcut baremul de calificare, dar o accidentare o împiedică să concureze la Glasgow.


 Familie marocană, reunită la Dinamo

 FC Dinamo București anunță transferul mijlocașului ofensiv Nabil Jaadi, 22 de ani, marocan născut în Belgia, ultima oară sub contract cu italienii de la Udinese. Nabil Jaadi, care este fratele mijlocașului dinamovist Reda Jaadi, și-a început cariera la Academia de juniori a clubului belgian Anderlecht, fiind transferat în vara anului 2014, la Udinese. Pentru Udinese a jucat doar 72 de minute în Cupa Italiei, în meciul cu Napoli, scor 2-2, în 22 ianuarie 2015. În ultimii patru ani, Nabil Jaadi a evoluat sub formă de împrumut pentru Latina (Italia), Granada (Spania), Ascoli (Italia), Olhanense (Portugalia) și Asteras (Grecia). Și un alt club din Liga I. Politehnica Iași, s-a interesat de jucătorul marocan

Grupă grea pentru fotbaliste

Naționala feminină a României va evolua în preliminariile Campionatului European din 2021 în Grupa H, din care fac parte și Elveția, Belgia, Croația și Lituania, s-a stabilit în urma tragerii la sorți care a avut loc, ieri, la Nyon. Câștigătoarele celor nouă grupe și cele mai bune trei echipe de pe locul doi se vor califica direct la turneul final, alăturându-se țării gazdă, Anglia. Celelalte șase ocupante ale pozițiiilor secunde vor disputa un play-off, în sistem tur-retur, astfel urmând a se stabili celelalte trei care se vor califica la Euro-2021. Preliminariile vor începe la 26 august 2019 și se încheie pe 22 septembrie 2020.

Lazio iese din Europa

Formația Lazio Roma, cu Ștefan Radu integralist, a fost eliminată în 16-imile Ligii Europa, după ce a fost învinsă de FC Sevilla, scor 0-2, în manșa retur a competiției. Golurile au fost marcate de de Ben Yedder, în minutul 20, și Sarabia, în minutul 78.FC Sevilla a evoluat cu un jucător mai puțin din minutul 60, după eliminarea lui Vazquez, dar și Lazio a avut un jucător eliminat, Marusic, în minutul 71. În tur, FC Sevilla s-a impus cu 1-0.

Înfrângere neașteptată la volei

Campioana României la volei feminin, CSM București, a pierdut miercuri, pe teren propriu, cu formația poloneză Chemik Police, scor 2-3 (17, -23, 16, -21, -8), în cel de-al cincilea meci din grupa E a Ligii Campionilor. CSM rămâne pe locul III și ratează orice șansă de calificare în sferturile de finală. În cealaltă partidă a grupei, Dinamo Moscova a învins în deplasare cu 3-2 echipa Fenerbahçe, pe care CSM o va întâlni pe 26 februarie, pe teren propriu. Fenerbahce este lider, cu 13 puncte, urmată de Dinamo Moscova (10) și  CSM (4) iar pe ultimul loc se află Police (3). Vicecampioana Europei în 2018, Volei Alba Blaj, a ratat calificarea în faza grupelor.

Messi se întoarce la națională

Atacantul Lionel Messi ar putea reveni în naționala Argentinei la finalul lunii martie. El nu a mai jucat pentru Argentina după Cupa Mondială de anul trecut din Rusia. “Dacă selecționerul Lionel Scaloni îl va convoca, Messi va veni”, a declarat președintele federației argentiniene, Claudio « Chiqui » Tapia. Argentina joacă la 23 martie cu Venezuela și în 26 martie, cu Maroc.

Maraton olimpic pentru toată lumea

Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice din 2024 (COJO) a anunțat că orice persoană poate participa la maratonul olimpic care va avea loc la Paris. “Pentru prima dată în istoria Jocurilor, ediția 2024 de la Paris va deschide experiența olimpică marelui public, oferind fiecăruia posibilitatea de a participa la o mare probă cum este maratonul, pe același traseu și în aceleași condiții ca atleții olimpici. Mai multe curse vor fi propuse pentru a permite oricui, indiferent de nivelul sportiv, să trăiască experiența unică a Jocurilor Olimpice. Paris 2024 studiază acum împreună cu CIO și cu federațiile internaționale posibilitatea de a deschide și la alte sporturi probe pentru marele public, în cadrul Jocurilor”, se arată într-un comunicat al COJO. Jocurile Olimpice de la Paris vor avea loc între 26 iulie și 11 august 2024

Nou sponsor la FRF

Federația Română de Fotbal a semnat, joi, un contract de imagine cu Autoklass Grup, cu o durată de patru ani, prin care compania devine partener oficial al echipei naționale de fotbal a României.  FRF anunțase ieri că parteneriatul cu Țiriac Auto, companie deținută de omul de afaceri Ion Țiriac, a ajuns la final, după patru ani de colaborare. Grupul Autoklass este Partener autorizat de vânzări și service Mercedes-Benz, Smart și Honda, și deține o rețea de șapte sucursale la nivel național, trei dintre acestea având sediul în București, iar celelalte patru în Ploiești, Constanța, Sibiu și Timișoara.

Sporturi noi în programul olimpic

Comitetul de organizare al Jocurilor Olimpice de la Paris (COJO) a propus Comitetului Olimpic Internațional (CIO) patru noi sporturi în programul ediției din 2024, escalada, skateboarding, surfing și breakdancing. Primele trei discipline sportive vor fi și în programul ediției 2020 a JO, care va avea loc la Tokyo. Breakdancing este un dans acrobatic, inspirat din cultura hip-hop și și-ar putea face debutul în programul olimpic în 2024. Breakdancing a figurat în programul Jocurilor Olimpice ale Tineretului, care au avut loc, anul trecut, la Buenos Aires. Disciplina este afiliată Federației Internațională de Dans Sportiv (WDSF).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.