Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE:

Ziarul de Vrancea
19 mai 2017 593 vizualizări

Tehnicianul Gheorghe Mulțescu a declarat că nu va mai continua la CS Universitatea Craiova din sezonul viitor. Pentru tehnician, meciul cu FC Voluntari, scor 0-0, din returul semifinalelor Cupei României, a fost ultimul la gruparea olteană

 

Tehnicianul Gheorghe Mulțescu a declarat că nu va mai continua la CS Universitatea Craiova din sezonul viitor. Pentru tehnician, meciul cu FC Voluntari, scor 0-0, din returul semifinalelor Cupei României, a fost ultimul la gruparea olteană. "Am dominat două meciuri și ne-am bătut singuri cu o echipă care s-a apărat 80 de minute acolo și 90 și ceva aici. Lipsa de îndemânare, de experiență, din varii motive am ajuns să avem un lot subțire valoric. Accidentați, unii au plecat. Am făcut tot ce a ținut de mine. Final de drum pentru mine la Craiova. Nu mai continui și asta e cel mai important. A fost o colaborare bună, dar filosofii diferite, eu am vrut mai mult, dar nu s-a reușit. Era normal să se tatoneze mai multe posibilități. Acum vine noul antrenor", a spus Mulțescu la DigiSport. CS Universitatea Craiova a fost eliminată în semifinalele Cupei României, după 0-1 în tur și 0-0 în retur, cu FC Voluntari. În finala Cupei României, FC Voluntari va întâlni formația Astra Giurgiu, care a eliminat echipa Poli Timișoara. Finala se va disputa la 27 mai, pe stadionul Ilie Oană din Ploiești.

Chipciu și Stanciu, campioni în Belgia

Formația Anderlecht Bruxelles, cu Alexandru Chipciu titular, a câștigat campionatul Belgiei, după ce a învins Charleroi, scor 3-1, în etapa a noua a play-off-ului. Chipciu a devenit campion al Belgiei în ziua în care a împlinit 28 de ani. Campion al Belgiei cu Anderlecht este și Nicolae Stanciu, rezervă  în acest meci. Anderlecht a câștigat al 34-lea titlu de campioană a Belgiei, cu o etapă înainte de final. Tot joi, FC Bruges, cu Dorin Rotariu titular, a fost învinsă de Oostende, scor 2-1. Rotariu a primit un cartonaș galben în minutul 23 și a fost schimbat la pauză.

Se reunește lotul de baschet

Naționala de baschet masculin a României se va reuni în 13 iunie, în vederea pregătirii și participării în grupa C a Eurobasket 2017, la Cluj. Lotul oficial de 12 jucători va fi stabilit de antrenorul Marcel Țenter în luna august. Naționala României va susține meciuri de verificare cu Tunisia și Israel, în țară, dar și în cadrul unor turnee programate în Portugalia, Grecia și Letonia. Între 1 și 7 septembrie, la Sala Polivalentă din Cluj, se vor disputa partidele grupei C a Eurobasket, fiind angrenate echipele României, Spaniei, Cehiei, Ungariei, Croației și Muntenegrului. Turneul final al CE de baschet masculin din 2017 va avea loc în perioada 31 august – 17 septembrie în România, Finlanda, Israel și Turcia, ultima fiind și gazda fazei finale a competiției. Primele patru clasate în fiecare din cele patru grupe se vor califica în optimile de finală, în care se va lupta pentru sferturi, apoi semifinale, urmate de finalele pentru medalii.

Mrzljak se întoarce la Astra

Clubul Astra Giurgiu a anunțat, ieri pe site-ul oficial, că a obținut serviciile mijlocașului croat Filip Mrzljak pentru următoarele două sezoane. "În perspectiva sezonului viitor, clubul nostru a realizat primul transfer «extern», după ce Alexandru Stan a semnat prelungirea contractului cu Astra. Astăzi, croatul Filip Mrzljak, mijlocaș central născut în 1993 a semnat un contract valabil pentru următoarele două sezoane cu clubul nostru", se arată pe site-ul grupării giurgiuvene. Mrzljak, jucător format la clubul Dinamo Zagreb, a mai evoluat în România la Pandurii Târgu Jiu. "O scurtă perioadă el s-a aflat și în curtea Astrei, acum doi ani și jumătate, efectuând chiar un cantonament sub comanda lui Oleg Protasov/", menționează Astra Giurgiu.

Șarapova renunță la wild card

Jucătoarea de tenis Maria Șarapova, care și-a asigurat prezența în calificări la Wimbledon după ce a trecut de primul tur la turneul de la Roma, a anunțat că nu va solicita un wild card pentru tabloul principal al competiției de Grand Slam. "În urmă cu câteva luni, am primit o ofertă de wild card de la Birmingham, unul din cele mai memorabile turnee pentru mine. Sunt recunoscătoare și încântată că voi juca din nou la acest turneu. Datorită faptului că am urcat în clasament după primele trei turnee de după revenire, voi juca în calificări la Wimbledon și nu voi solicita un wild card pentru tabloul principal", a precizat sportiva, ieri, pe site-ul său oficial. Șarapova, care la Roma a abandonat în turul doi din cauza unei accidentări la picior, a menționat că a început tratamentul și își va relua pregătirile când va fi mai bine. Marți, Maria șarapova a fost anunțată că nu va primi wild card pentru turneul de la Roland Garros.

.Femeie arbitru în Bundesliga

Bibiana Steinhaus, în vârstă de 38 de ani, a fost inclusă pe lista arbitrilor care vor oficia în sezonul viitor al primului eșalon fotbalistic masculin din Germania. "Atunci când Lutz Michael Fröhlich (președintele comisiei de arbitri) m-a informat, am rămas fără cuvinte. Nu-mi venea să cred. Am simțit bucurie, fericire, ușurare, curiozitate.  A fost dintotdeauna visul meu să fiu arbitru în Bundesliga. Sunt extrem de bucuroasă că mi se împlinește visul. Pe de-o parte este confirmarea muncii mele, iar pe de alta este o motivație să muncesc la fel de mult", a declarat Bibiana Steinhaus. Bibiana, polițistă de meserie, a arbitrat din 2011 până în prezent și în Bundesliga 2. Ea a condus finala turneului feminin de fotbal de la Jocurile Olimpice din 2012, dintre Japonia și SUA.

Câștigătoarea, eliminată din grupe

Echipa columbiană Atletico Nacional, deținătoarea trofeului, a fost eliminată din faza grupelor Copei Libertadores, după ce a fost învinsă, în deplasare, cu scorul de 0-1, de formația braziliană Botafogo, în etapa a cincea a grupei 1I a competiției. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Rodrigo Pimpao, în minutul 51. Cu o etapă înainte de finalul grupelor, Atletico Nacional se află pe ultimul loc, cu trei puncte, după o victorie și patru înfrângeri. În 2016, Atletico Nacional a câștigat Copa Libertadores, după ce a învins în finală, cu scorul general de 2-1, echipa ecuadoriană Independiente del Valle.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.