Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Victorii românești la tenis de masă

Ziarul de Vrancea
22 apr 2019 488 vizualizări

În cea de-a treia zi a Campionatului Mondial de tenis de masă de la Budapesta, trei sportive tricolore au pătruns în turul secund. Irina Ciobanu a învins-o pe franțuzoaica Stéphanie Loeuilette, scor 4-3 (11-9, 8-11, 9-11, 11-6, 7-11, 11-5, 11-2).

Și Bernadette Szöcs a acces în turul secund, după ce a trecut de Daniela Ortega, scor 4-0 (11-2, 11-5,11-9, 11-1), mai ușor decât o arată tabela. Campioană europeană la simplu, dublu și dublu mixt, Eliza Samara completează trioul pătruns în faza secundă a competiției de simplu. Constănțeanca în vârstă de 29 de ani a învins-o pe jucătoarea din Italia, Chiara Colantoni, scor 4-3 (4-11, 11-4, 12-10, 11-5, 9-11, 7-11, 11-2). Celelalte două tricolore, Dana Dodean și Adina Diaconu au ratat calificarea în turul secund.

Chiricheș s-a accidentat iar

Fundașul Vlad Chiricheș s-a accidentat din nou la umărul stâng în minutul 13 al meciului pe care Napoli l-a pierdut, ieri, pe teren propriu, 1-2, în fața formației Atalanta, în etapa a XXXIII-a din Serie A. Chiricheș s-a lovit la umărul stâng în urma unui duel cu Zapata și a fost înlocuit cu Luperto în minutul 13. Pentru Napoli a marcat Mertens în minutul 28, în timp ce pentru Atalanta au punctat Zapata (‘69) și Pasalic (‘80). În clasament, Napoli este pe locul II, cu 67 de puncte, în timp ce Atalanta este pe locul V, cu 56 de puncte.

Stadion, în loc de velodrom

Consiliul General al Municipiului București a aprobat, în ședința de ieri Planul Urbanistic Zonal pentru noul stadion din “Șoseaua Ștefan cel Mare”. Arena va fi construită pe locul velodromului din parcul Sportiv Dinamo.  După finalizarea documentației, CS Dinamo va iniția o hotărâre de Guvern în care se va cere demolarea velodromului, în conformitate cu Legea Sportului 69/2000). “Desfiintarea unor baze sportive aparținând domeniului public ori privat al statului sau al unităților administrativ-teritoriale se poate face numai prin hotărâre a Guvernului, cu condiția că autoritățile administrației publice să aprobe în prealabil, în condițiile legii, documentațiile tehnico-economice aferente unor obiective de investiții destinate educației fizice și sportului, care vor fi construite pe același amplasament”, se arată pe dinamo1948.club.

Fowler, la Antipozi

Fostul atacant al echipei Liverpool, Robbie Fowler, a fost numit, antrenor al echipei Brisbane Roar, din prima ligă australiană. În vârstă de 44 de ani, Fowler a fost antrenor la academia clubului Liverpool, dar și antrenor jucător în Thailanda, la Muangthong United. Fowler, care are 26 de selecții și 7 goluri în naționala Angliei, a evoluat ca jucător în campionatul Australiei la North Queensland Fury (2009-2010) și Perth Glory (2010-2011). El este al șaselea cel mai bun marcator din istoria Premier League, cu 163 de goluri.

Icardi în locul lui Cavani?

Atacantul argentinian Mauro Icardi de la Internazionale Milano ar putea ajunge la Paris Saint-Germain, în locul uruguayanului Edinson Cavani, scrie presa italiană. Internazionale Milano ar începe discuțiile pentru transferul lui Icardi de la suma de 70 de milioane de euro. În schimb, Edinson Cavani are cinci ani petrecuți la PSG și, conform declarației sale de duminică, nu intenționează să plece curând de la echipa pariziană.

 

Demitere ciudată la Palermo

Roberto Stellone (41 de ani), antrenorul principal al echipei Palermo, unde evoluează atacantul George Pușcaș, a fost demis din funcție, a anunțat, ieriÎn ciuda faptului că echipa siciliană se află în lupta pentru promovare, clasându-se pe locul trei după 32 de runde, oficialii clubului au decis să renunțe la Stellone după ultimul rezultat din campionat, 1-1 cu Padova, formație din zona retrogradării. Stellone se află la a doua demitere la Palermo, după ce a mai pregătit echipa în perioada aprilie - iulie 2018. De altfel, din ianuarie 2016 și până în prezent, sicilienii au schimbat nu mai puțin de 14 antrenori, majoritatea în mandatul președintelui Maurizio Zamparini, retras în 2017, recunoscut pentru obiceiurile sale.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.