Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Un sabrer român la JO

Ziarul de Vrancea
24 apr 2021 799 vizualizări

Sportivul Iulian Teodosiu este al 62-lea calificat al României la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după turneul de la Madrid. Iulian Teodosiu este al doilea scrimer român calificat la JO Tokyo 2020, după Ana Maria Popescu.

Ea s-a calificat la JO de la Tokyo, după ce a terminat prima in ierarhia mondială a armei și s-a calificat la a V-a sa ediție de Jocuri Olimpice. Ana Maria Popescu a câștigat medalia de aur la JO de la Rio (2016) și pe cea de argint la ediția Beijing 2008. Spadasina a mai participat la edițiile de la Atena 2004 și Londra 2012.

Fără medalii la gimnastică

Gimnasta Maria Ceplinschi s-a clasat, duminică, pe locul V în finala la sol, la CE de la Basel. România a încheiat fără medalie această ediție, după retragerea Larisei Iordache din trei finale, din cauza problemelor de sănătate. Medalia de aur la sol a fost câștigată de Jessica Gadirova (Marea Britanie, 13.966). Pe podium au mai urcat rusoaica Anghelina Melnikova (13.900) și Vanessa Ferrari (Italia, 13.600).Cu nota 12.966, Maria Ceplinschi s-a clasat pe locul V, după ce în calificări a fost prima rezervă și a beneficiat de loc în finală ca urmare a retragerii Larisei Iordache.

Geaba Man și Mihăilă

Fotbalistul echipei Parma, Valentin Mihăilă, a înscris un gol în meciul pierdut, sâmbătă, pe teren propriu, scor 3-4, în fața formației Crotone, în etapa a XXXIII-a a campionatului Italiei. Mihăilă a marcat în minutul 54. Celelalte goluri ale Parmei au fost înscrise de Hernani (’29) și Gervinho (’50). Pentru Crotone au marcat Magallan (’14), Nwankwo(’42, ’69 - penalty) și Ounas (‘45Â2). Mihăilă a jucat pe toată durata partidei. Celălalt român de la Parma, Dennis Man, a fost titular, dar a părăsit terenul accidentat, în minutul 20.

Pogacar a câștigat clasica LBL

Ciclistul sloven Tadej Pogacar (UAE Team Emirates), câștigător al ultimei ediții  Turului Franței, și-a adjudecat ieri trofeul în clasica Liege-Bastogne-Liege. La capătul a 295 km, Pogacar (22 ani) s-a impus la sprint devansându-i pe francezii Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step) și David Gaudu (Groupama-FDJ). În același timp cu învingătorul au mai sosit veteranul spaniol Alejandro Valverde (Movistar) – care a împlinit ieri 41 de ani - și canadianul Michael Woods (Israel Start-Up Nation) Tadej Pogacar a câștigat în acest an și cursa Tirreno-Adriatico. La feminin s-a impus olandeza Demi Vollering (SD Worx) care le-a întrecut pe compatrioata sa, Annemiek van Vleuten (Movistar) și pe italianca Elisa Longo Borghini (Trek-Segafredo).

„Il Luce”, campion cu Dinamo Kiev

Formația Dinamo Kiev, antrenată de Mircea Lucescu, a câștigat, ieri” titlul în Ucraina, după ce a învins cu scorul de 5-0 echipa Inhuleț, în etapa a XXIII-a. Golurile au fost marcate de Zabarnîi, Bededin, Țîgankov 2 și Popov. Tot ieri, rivala Șahtior Donețk a fost învinsă de Oleksandria, scor 2-0. Cu trei etape înainte de finalul sezonului, Dinamo Kiev are 58 de puncte, iar Șahtior Donețk are 45.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.