Sport

MOZAIC ȘTIRI ECONOMICE: Retur pentru mânjii lui Hagi

Ziarul de Vrancea
18 iul 2018 479 vizualizări

Partida retur dintre FC Viitorul și echipa Luxemburg Racing Union, contând pentru turul I preliminar al Ligii Europa se va disputa astăzi, de la ora 18:00 și va fi transmisă pe TVR 1.

În tur, constănțenii au câștigat în Mare Ducat cu 2-0 prin golurile marcate de Drăguș (’23) și Ianis Hagi (’84). “Nu e nimic câștigat, doar avem în față un rezultat foarte bun obținut în deplasare. Sper ca mâine să fim la fel de serioși să jucăm la fel de bine, să marcăm goluri, să avem spiritul nostru pe care l-am arătat și la ei”, a afirmat antrenorul Viitorului. El își dorește ca jucătorii săi să fie la fel de serioși ca în tur, să joace bine și să marcheze. Partida retur dintre Viitorul și Luxemburg Racing Union va avea loc joi, de la ora 18.00, pe stadionul din Ovidiu.

De la Juventus la Daco Getica

Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal a aprobat schimbarea denumirii clubului CS Juventus București în Asociația Sport Club Daco-Getica București. Gruparea Juventus București a fost nevoită să-și schimbe denumirea pentru a evita să fie dată în judecată de clubului Juventus Torino. Echipa din Colentina a retrogradat la finalul sezonului trecut în Liga a II-a. Comitetul de Urgență a mai dispus completarea locului vacant din Liga a II-a ca urmare a neînscrierii clubului CS Afumați cu FC Metaloglobus București. Tot la nivelul ligii secunde, FRF a aprobat schimbarea denumirii și sediului clubului ACS Șirineasa, nou-promovat, în ACS Energeticianul, cu sediul în Târgu Jiu, Strada Griviței, nr. 320, județul Gorj.

Medalie asigurată la tenis de masă

România are asigurată o primă medalie la categoria sub 18 ani, la Campionatele Europene de tenis de masă de la Cluj, după victoria echipei de juniori fete, scor 3-2, în fața Serbiei.  Tania Plăian a adus punctul decisiv al victoriei, scor 3-1 în fața Tanijei Jokic, într-un duel în care, din nou, ca și în optimi, toate cele trei fete din echipa pregătită de Petre Arnăutu au adus câte un punct.  România s-a calificat în semifinalele competiției de juniori 1 (15-18 ani), unde va înfrunta Rusia. Tricolorele au asigurate o medalie la această ediție a Europeanului prin calificarea pe tabloul celor mai bune 4.

 

Raț pune ghetele în cui

Fundașul Răzvan Raț, cu 113 prezențe în echipa națională, a anunțat, miercuri, că se retrage din activitatea competițională, la vârsta de 37 de ani. "Cred că e cazul să pun punct. îmi e foarte greu să-mi găsesc motivația și cred că e mai bine așa. Sunt într-un moment în care cred că trebuie să mă retrag. Cel mai mare regret e că nu am fost la un campionat mondial. Am fost la foarte multe campanii, dar am reușit doar două calificări la Euro. Sunt foarte mândru de ce am realizat până în acest punct. Evident că se putea și mai mult", a declarat juxăroeul. Răzvan Raț a evoluat la Rapid, FCM Bacău, șahtior Donețk, West Ham United, Paok Salonic, Rayo Vallecano și ultima dată la ACS Poli Timișoara.

Petrescu, surclasat de Cannavaro

Formația Guizhou Hengfeng, antrenată de Dan Petrescu, a fost învinsă, miercuri, în deplasare, cu scorul de 0-4, de echipa lui Fabio Cannavaro, Guangzhou Evergrande, într-un meci din etapa a XII-a a campionatului Chinei. Golurile au fost marcate de Gao Lin (‘8) și Anderson Talisca (’29, ’62, ’79). Pe finalul partidei, în minutul 90^1, de la Guangzhou a fost eliminat Zhong Yihao. Guizhou Hengfeng ocupă ultima poziție în clasament, cu patru puncte, în timp ce Guangzhou Evergrande se află pe locul patru, cu 21 de puncte.

 

Premii record la US Open

Câștigătorii US Open la simplu feminin și simplu masculin vor încasa un premiu de 3,8 milioane de dolari (aproximativ 3,25 milioane de euro) fiecare la ediția din acest an a US Open, în creștere cu 100.000 de dolari față de anul trecut. Suma este cu aproximativ un milion de euro mai mare decât premiul Simonei Halep pentru triumful de la Roland Garros de anul acesta. Finaliștii la simplu vor primi la Flushing Meadows câte 1,85 de milioane de dolari, în timp ce jucătorii eliminați în primul tur vor încasa câte 54.000 de dolari (peste 46.000 de euro). Un jucător eliminat în primul tur al califiărilor va primi 8.000 de dolari (6.850 de dolari). Învingătorii din probele de dublu masculin și feminin vor primi 700.000 de dolari de echipă. în comparație, câștigătorii la simplu la Australian Open au primit câte 2,6 milioane de euro, cei de la Roland Garros câte 2,2 milioane de euro, iar învingătorii de la Wimbledon câte 2,53 milioane de euro.

Gomez dă Panama pe Ecuador

Hernan Dario Gomez a demisionat, marți, de la conducerea tehnică a naționalei statului Panama, participantă la Cupa Mondială din Rusia. "Este momentul pentru mine de a face dificila alegere de a-mi muta picioarele din locul în care mi-am pus inima. Să spun la revedere este apropae imposibil, pentru că panamezii mă vor însoți mereu", a scris tehnicianul într-o scrisoare deschisă intitulată "Nu este decât un la revedere" și publicată de federația panameză. În vârstă de 62 de ani, antrenorul columbian era în funcție din 2014, reușind să califice naționala Panama pentru prima dată la un turneu final al Cupei Mondiale. În Rusia, Panama, cu dinamovistul Jaime Penedo în poartă, a pierdut toate meciurile din grupă: 0-3 cu Belgia, 1-6 cu Anglia și 1-2 cu Tunisia. Hernan Dario Gomez ar putea prelua conducerea tehnică a naționalei Ecuadorului, pe care a mai antrenat-o între 1999 și 2004.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.