Sport

MOZAIC ȘTIRI ECONOMICE: În sferturi, cu gazdele

Ziarul de Vrancea
6 nov 2019 1131 vizualizări

Echipa feminină a României s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de tenis de masă din Japonia, fază în care va întâlni reprezentativa țării gazdă. România s-a clasat pe locul al doilea în Grupa C, după ce a pierdut, scor 1-3, întâlnirea cu Taiwan și a câștigat, cu 3-0, disputa cu echipa din Vanuatu. Jucătoarele române

Daniela Dodean Monteiro, Elizabeta Samara și Bernadette Szöcs au învins modesta echipă din Pacific fără să piardă vreun set. Cele mai „strânse” seturi au fost doar două în partidele Danielei și Bernadettei; 11-5! Japonia a câștigat Grupa B, cu două victorii înregistrate în fața reprezentativelor din SUA și Austria. Întâlnirea Japonia - România va avea loc astăzi, celelalte sferturi fiind China – SUA, Hong Kong – Taiwan și Coreea de Sud -Ucraina.

Trei atlete kenyene la Steaua

Clubul Sportiv al Armatei Steaua le-a legitimat în cadrul secției sale de atletism pe alergătoarele kenyene Joan Chelimo, Stela Ruto și Delvine Meringor. Joane Chelimo este calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul viitor din Japonia în proba de maraton. În vârstă de 29 de ani, Chelimo a declarat că este timpul să câștige și o medalie olimpică. Stela Ruto are 20 de ani și aleargă în principal în proba de 3.000 metri obstacole.

În vârstă de 25 de ani, Delvine Meringor este specialistă în probele de 10.000 de metri și semimaraton. De altfel, Meringor este câștigătoarea Semimaratonului Internațional de la București de anul acesta cu un nou record al cursei. Carol Șanta, antrenor de atletism de peste 11 ani în Kenya, este încrezător că atletele steliste își pot atinge obiectivele.

Adrian Ursea, analist la Nice

Tehnicianul român Adrian Ursea a revenit în staff-ul formației OGC Nice și va fi analist video în staff-ul antrenorului principal Patrick Vieira.. Ursea a mai lucrat la formația din Nisa ca secund, când antrenor era elvețianul Lucien Favre, între 2016 și 2018. În vârstă de 52 de ani, fostul jucător al Petrolului de la finalul anilor 90 s-a stabilit de mai mult timp în Elveția, unde a jucat, printre altele, la Locarno, Chenois și Fribourg. După încheierea carierei de fotbalist, el a fost secund la Servette Geneva, unde l-a cunoscut pe Lucien Favre, și apoi antrenor principal. La Neuchatel Xamax era director tehnic când a fost cooptat de Favre în staff-ul său de la Nice. După plecarea de Coasta de Azur, Ursea a revenit la Geneva și a pregătit echipa u21 a clubului Servette. După 12 etape, Nice ocupă locul 13 în clasamentul Ligue 1, cu 16 puncte.

CSM Oradea câștigă în Franța

Echipa CSM Oradea a învins, miercuri seară, în deplasare, cu scorul de 79-60, formația Fribourg Olympic, în grupa D a FIBA Europe Cup. În aceeași grupă, CSU Sibiu a pierdut meciul de pe teren propriu cu Bahceșehir Istanbul, scor 81-83. Etapa următoare programează, la 13 noiembrie, confruntările CSU Sibiu – CSM Oradea și Bahceșehir – Fribourg.În clasament conduce CSM Oradea, cu 6 puncte, urmată de Bahceșehir – 5 puncte, Fribourg Olympic – 4 puncte și CSU Sibiu – 3 puncte.

„Coman nu-i de City!”

Antrenorul echipei naționale de tineret, Mirel Rădoi, a declarat, ieri, că nu crede că atacantul Florinel Coman poate ajunge la Manchester City, în acest moment. Întrebat la ProX dacă îl vede pe Coman sau pe un alt jucător român la Manchester City, Rădoi a răspuns: „În momentul de față, nu. Eu cred că mai are nevoie de câteva goluri, de câteva evoluții foarte bune la echipa națională mare pentru a putea să confirme forma bună pe care a avut o la Euro și pe care o are la echipa de club, în momentul de față. Eu nu cred că City poate cumpăra un jucător cu zeci de milioane din campionatul românesc fără a avea performanțe notabile.” Finanțatoul FCSB, Gigi Becali, a declarat, luna trecută, că are o ofertă pentru Florinel Coman de la un „satelit” al campioanei Angliei, Manchester City, și că îl poate vinde pe jucător în schimbul sumei de 20 de milioane de euro.

 

Pliskova a renunțat la Conchita

Antrenorarea spaniolă de tenis Conchita Martinez și jucătoarea cehă Karolina Pliskova au anunțat că au rupt colaborarea pe care o începuseră după ediția din 2018 a US Open. „Doar o mică notă, pentru a vă informa că eu și Karolina am decis să o luăm pe căi diferite, anul viitor. A fost un an incredibil, plin de momente grozave și emoții. Îi doresc Karolinei și echipei sale toate cele bune, în viitor”, a scris Martinez pe Twitter. „Am decis să nu mai lucrez cu Conchita. A fost o decizie dificil de luat după acest super-sezon”, a spus, la rândul ei, Pliskova. Jucătoarea cehă a câștigat în acest an patru trofee, din cinci finale jucate: Brisbane, Roma, Eastbourne, Zhengzhou.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.